Artikelen & Blogs

Enjoy reading!

blogs

Blogs

Team HumanDimensions reist, ontmoet, verwondert en stelt vragen. We zoeken onze antwoorden op bijzondere plekken. En delen onze vondsten. Over o.a. dialoog, leiderschap, antropologie, besluitvorming, macht, inclusie, diversiteit, holding space, organisatiecultuur, verandering en Deep Democracy. 

In de vorm van zelfgeschreven artikelen en blogs. Of we worden geïnterviewd door externe organisaties. Over onze expertise en passie.

De inclusieparadox

De basics van groepsdynamica is het makkelijkst samen te vatten in de inclusieparadox: wees jezelf en pas je aan. Je komt nieuw in een groep en worstelt direct met het spanningsveld ‘hoe kan ik hier mezelf zijn?’ en ‘hoe moet ik me aanpassen zodat ik

Lees verder »

Jij maakt het verschil

Stap in je macht en maak vanaf daar de wereld mooier. Jij kunt het verschil maken. In welke functie of rol dan ook. Of het nu gaat over je kinderen leiding geven zodat zij kunnen floreren of dat je die manager bent die grenzen stelt

Lees verder »

chaos of flow?

Tien jaar geleden schreef ik een blog over de ogenschijnlijke chaos op een verkeersplein in Hanoi(lees hier terug). Kijk vooral ook de 30 seconden video die hierin is opgenomen.

Tien jaar geleden schreef ik een blog over de ogenschijnlijke chaos op een verkeersplein in

Lees verder »

De kunst van tweede orde interventies

Naast Deep Democracy ben ik ook systemisch opgeleid bij Phoenix en het Bert Hellinger Instituut. Een prachtige aanvulling waarin ik steeds weer bijleer. En ik was nieuwsgierig naar Jan Jacob Stam, toch een beetje de vader van organisatie-opstellingen in Nederland. Afgelopen maand was het zover.

Lees verder »

Trainers in training: intervisie

Een aantal van ons zit in meerdere intervisiegroepen vanuit verschillende opleidingen of werkplekken. Intervisie is collegiale consultatie: je brengt een casus in en anderen laten daar hun wijsheid op los zodat je weer verder kunt. Het begeleiden van intervisie is een van mijn favoriete onderdelen

Lees verder »

Mireille Ollivieira NOBTRA trainer van het jaar 2021

Zomaar een conversatie uit de afgelopen maand: ‘Hee Mireille, van harte gefeliciteerd! Maar hoe word je nou trainer van het jaar?’. –        ‘Nou, je collega trainers en vakgenoten bevelen je aan. En dan krijg je ineens een belletje van de beroepsvereniging Nobtra: gefeliciteerd, je bent

Lees verder »

shortreads

Team HumanDimensions reist, ontmoet, verwondert en stelt vragen. We zoeken onze antwoorden op bijzondere plekken. En delen onze vondsten. Over o.a. dialoog, leiderschap, antropologie, besluitvorming, macht, inclusie, diversiteit, holding space, organisatiecultuur, verandering en Deep Democracy. 

In de vorm van zelfgeschreven artikelen. Of we worden geïnterviewd door externe organisaties. Over onze expertise en passie.

Geen downloads gevonden!
  Geen downloads gevonden!

   Longreads:

   Uit de hand gelopen spontane (reis)verhalen.
   Soms zijn onze vondsten niet te vangen in een shortread. Dus hebben we er een longread van gemaakt. Over piemel fonteinen enzo. Uitdagend leesvoer om verder de diepte in te duiken. En eens op een andere manier te kijken.

   Geen downloads gevonden!

    HeB JE AL EEN BESTAANDE BOEKING?

    Lijkt de training vol? Houd onze last minute page in de gaten. 

    Naam(Vereist)
    Vul hier je bestaande (vijfcijferige) ordernummer (bijvoorbeeld 36632) in dat je hebt ontvangen toen je je hebt ingeschreven voor de originele trainingsdata.

    Gekozen Last Minute cursus:

    Hier onder staat de keuze die je hebt gemaakt.
    Hidden
    Geen titel(Vereist)
    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

    Bekijk onze last minute trainingen

    Lijkt de training vol? Houd deze last minute page in de gaten. Het komt regelmatig voor dat er toch nog een plek vrijkomt bij een training. Dit vermelden wij dan hier. Je kan je wel alvast inschrijven voor een andere datum.

    Mocht er toch nog een plekje vrijkomen op je voorkeursdatum, dan kun je gemakkelijk via deze Last Minute page je inschrijving laten verplaatsen.

    Schrijf je in voor de wachtlijst

    Lijkt de training vol? Wij maken gebruik van een wachtlijst. Het komt regelmatig voor dat er toch nog een plek vrijkomt op de training.
     
     
    Je komt op de wachtlijst door je aan te melden voor de training op een datum waar nog plek is, zo ben je in ieder geval verzekerd van een plekje op de door jou uitgezochte training.
    Als je dan op het inschrijfformulier aangeeft voor welke data je op de wachtlijst wilt komen, zullen wij je benaderen zodra er een plekje vrijkomt. 
     
     
    Op deze manier hebben we al je gegevens al en kunnen we je makkelijk een plek op een eerdere training toewijzen.

    Selecteer de training die je wilt volgen: