ons vuur

HumanDimensions wil organisaties activeren om woest aantrekkelijk te zijn voor alle medewerkers, klanten, leveranciers en de wereld. En het liefst ook nog verrukkelijk eenvoudig. Dat doen we met verschillende methodieken zoals: DeepDemocracy voor besluitvorming en JamCultures voor diversiteitstraining.

STRONG TRIBES. SAFE FOR DIVERSITY. READY FOR CHANGE.

TRIBES

Overal ter wereld organiseren mensen zich in sociale groepen. Antropologen noemen dit tribes. Tribes waarin mensen samen leven, werken, geloven, liefhebben, strijden, veranderen. In organisaties gebeurt dit op een vergelijkbare manier. Wij kijken naar bedrijven als levende community’s, die zich vormen door de ideeën en gedragingen van mensen. En tegelijkertijd beïnvloeden en vormen de heersende ideeën en normen in zo’n organisatie de mensen. Dit noemen we cultuur. HumanDimensions werkt vanuit voortdurende nieuwsgierigheid naar hoe mensen culturen vormen. En hoe culturen mensen vormen. Effectieve werkculturen, waarin met zo min mogelijk gedoe en in een goede sfeer, iedereen hun doelen optimaal kan halen.

POWER & LOVE IN ORGANISATIES

In een tribe, een organisatie, spelen voortdurend en tegelijkertijd verschillende, diepe menselijke krachten. Elke levende community kent aan de ene kant de behoefte aan de erkenning van onderlinge verschillen en tegelijkertijd de behoefte aan verbinding en het zoeken naar overeenkomsten. Wij vatten deze menselijke krachten samen met de termen Power & Love.

Aan de ene kant speelt de kracht van power. Met de behoefte aan differentiatie, doelgerichtheid, diversiteit, grenzen stellen, tegenstellingen, concurrentie aangaan, de beste willen zijn, zelfverwezenlijking, groei, creatie, verschil opzoeken, debat aangaan en jezelf zijn. Aan de andere kant is er de kracht van love. Met de behoefte aan integratie, harmonie, eenheid, samenhang, overeenkomsten, dialoog, verbinding, fragmentatie weer heel maken, samenwerken, fuseren en aanpassen.

STERKE TRIBES

In sterke tribes, gezonde organisaties, benut men de chemie van power & love optimaal. Vanuit de verbindende kracht ontstaat een duidelijk gezamenlijk verhaal; een doel, een missie, een geloof, een bedoeling, een totem. Op basis van deze gemeenschappelijkheid vormen mensen zich tot een groep, ontstaat er gemeenschappelijke taal en ontwikkelen zich gedragingen en gewoonten. Vanuit de doelgerichte kracht van power ontstaan groepsgrenzen, keuzes, laten mensen nieuwe meningen horen, ontstaan nieuwe inzichten. Sterke tribes verbinden waar het kan, vechten waar het moet, herstellen waar mogelijk en nemen afscheid als het niet anders kan.

Sterke tribes zoeken naar manieren om het woest aantrekkelijk te maken voor alles en iedereen. In de eigen tribe en in het contact met anderen en de omgeving. Liefst op een zo eenvoudig mogelijke, voor iedereen goed te volgen manier. Verrukkelijk eenvoudig dus.

Wij geloven in het ideaal van open, inclusieve culturen. In de vrijheid van samenwerken. In leiders die de ruimte creëren om verschillen er te laten zijn, zodat overeenkomsten gevonden kunnen worden. In de co-creatie op de grens tussen mensen, organisaties, stakeholders, klanten, cliënten, leerlingen, ketenpartners. Makkelijk? Nee. Idealistisch? Ja. En een ideaal is iets om na te streven. Vinden wij.

KAMPVUURGESPREKKEN

Tribes vormen zich in interactie en besluitvorming. Essentieel dus om deze twee processen te optimaliseren. Zorg voor slimme vergaderingen, strakke bulletpoint meetings. En steek daarnaast voldoende kampvuren aan om tot nieuwe inzichten te komen. Om als organisatie grondige strategische keuzes te maken. Met de beste kwaliteit en een zo groot mogelijk draagvlak. Kampvuurgesprekken zijn momenten van werkelijke ontmoetingen, waarin we zorgen delen en dromen waar maken. Met ruimte voor het echte gesprek, zodat informatie, ideeën en gedachten kunnen stromen. En de tribe het beste uit zichzelf kan halen. Met methoden uit Lewis Deep Democracy en wereldse wijsheden uit de antropologie.

ELKE VRAAG IS AL EEN KEER VOORBIJGEKOMEN

Elk hedendaagse vraagstuk hebben we als mensheid in de afgelopen 50.000 jaar al een keer voorbij zien komen. Hoe te fuseren? Huwelijksrituelen. Verandermanagement? Rituelen en rite-de-passages. Snelle gedragen besluiten? Tribaal leiderschap. Onzekere toekomst? Het orakel. Conflict? Vergaderen in stilte, met scherpe pijlen of juist met een zangduel. Nieuw organiseren? Leren van andere technieken, nieuwe contexten en eeuwenoude menselijke dynamieken.

CULTURELE BEST PRACTICES

Team Human Dimensions is nieuwsgierig en reislustig. We leren graag en veel van traditionele healers, leiders, verrassende innovators, vakgenoten en willekeurige voorbijgangers. Bijzondere rituelen, alledaagse handelingen en eeuwenoude gespreksvormen bevatten een schat aan menselijke wijsheid. Het zijn deze culturele beste practices die we vervolgens in onze trainingen, vlogs, boeken, lezingen en masterclasses vertalen naar de praktijk van teams, afdelingen, projecten, ketensamenwerkingen…. naar de praktijk van jouw organisatie. Bij een voor ons nieuwe vraag duiken wij de schatkist van menselijke voorbeelden in, via literatuuronderzoek, het internet of door letterlijk op reis te gaan, op zoek naar oplossingen en culturele best practices. Lees hier meer over onze roots: Culturele Antropologie.

Eens per kwartaal sturen we een e-zine met blogs, interviews, videos en actuele events. Wil je op de hoogte blijven?

WAT DOEN WE WEL EN NIET?

Wij werken met hart en ziel en vinden het belangrijk om onze tijd en energie zorgvuldig te gebruiken. Bij aanvragen voor lezingen, trainingen, interviews en ontmoetingen gebruiken wij de volgende criteria, in willekeurige volgorde, om te beslissen of we op het verzoek ingaan of niet.

Voor opdrachten die aan deze vier punten voldoen, zetten we alles aan de kant. Opdrachten die aan geen van deze punten voldoen, doen we niet. Over vragen ertussenin denken we goed na. Dit geeft ons focus, zorgt dat we enthousiast blijven en vol energie kunnen doen wat we doen.

Trotse partner van Justdiggit

Met onze Human Dimensions activiteiten willen wij mensen en organisaties activeren om de wereld woest aantrekkelijk te maken voor alles en iedereen. En het liefst ook nog verrukkelijk eenvoudig. Een ideaal om na te streven. De lunches bij onze trainingen zijn daarom bijvoorbeeld heerlijk vegetarisch. Onze nieuwe notitieboekjes zullen gemaakt zijn van steengruis; een duurzaam productieproces waarbij geen houtpulp nodig is.

Mooie manieren om kleine steentjes bij te dragen, vinden wij. Maar… helaas heeft de ene activiteit soms toch nadelige gevolgen voor iets anders. Zo reizen wij om culturen te leren kennen, verhalen te delen en inclusie te stimuleren, waardoor onze footprint groter is dan we zouden willen. Om op z’n minst onze rommel op te ruimen, zijn wij op zoek gegaan naar een organisatie die zich inzet voor een groenere wereld. Het is de ngo JustDiggit geworden, aan wie wij jaarlijks een deel van onze winst doneren.

Waarom JustDiggit? Omdat hun werkwijze en aanpak woest aantrekkelijk en verrukkelijk eenvoudig is!

een missie om Afrika te vergroenen en zo de aarde weer af te koelen. Samen met miljoenen boeren én samen met ons.

De ‘earth-smiles’ zorgen ervoor dat; vegetatie op droge plekken terug komt, water vastgehouden wordt, de bodemkwaliteit verbetert en dat leidt o.a. tot een gunstiger microklimaat, BETERE OOGSTOPBRENGSTEN en EEN HOGER INKOMEN voor de boeren en de gemeenschap.

LET’S COOL DOWN THE PLANET. TOGETHER.

JustDiggit: ‘Onze droom is een groen en koel Afrika in 2030. Een Afrika dat is vergroend door miljoenen boeren die zelf hun eigen land hebben hersteld. Stel je voor welke enorme effecten dat zou hebben op inkomens, biodiversiteit, het regionale klimaat en klimaatverandering wereldwijd?’

Old meets news

JustDiggit maakt droog land weer groen. Met een focus in Afrika, omdat daar veel impact is te maken. Middels trainingen en media campagnes verspreiden zij kennis om met traditionele en makkelijk toepasbare technieken landschappen op grote schaal te herstellen. Door het graven van ‘earth smiles’. JustDiggit zet media, data en technologie in om de kennis van deze technieken verder te verspreiden en om op te schalen.

De vergroeningsprojecten worden gemanaged door lokale boeren en gemeenschappen.

MET ONZE JAARLIJKSE BIJDRAGE KUNNEN WE 1875 ‘earth-smiles’ GRAVEN EN DAARDOOR RUIM 26HA LAND VERGROENEN EN 3.937.500L WATER OPVANGEN.

wil jij ook bijdragen?

Help spread the word!

Naast een financiële bijdrage is het ook ontzettend belangrijk dat de kennis van deze technieken verder verspreid wordt.
Ga naar JustDiggit.org om meer te leren over de aanpak en impact. Ben je net zo onder de indruk als wij? Spread the word!

HeB JE AL EEN BESTAANDE BOEKING?

Lijkt de training vol? Houd onze last minute page in de gaten.

Naam(Vereist)
Vul hier je bestaande (vijfcijferige) ordernummer (bijvoorbeeld 36632) in dat je hebt ontvangen toen je je hebt ingeschreven voor de originele trainingsdata.

Gekozen Last Minute cursus:

Hier onder staat de keuze die je hebt gemaakt.
Hidden
Geen titel(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bekijk onze last minute trainingen

Lijkt de training vol? Houd deze last minute page in de gaten. Het komt regelmatig voor dat er toch nog een plek vrijkomt bij een training. Dit vermelden wij dan hier. Je kan je wel alvast inschrijven voor een andere datum.

Mocht er toch nog een plekje vrijkomen op je voorkeursdatum, dan kun je gemakkelijk via deze Last Minute page je inschrijving laten verplaatsen.

Schrijf je in voor de wachtlijst

Lijkt de training vol? Wij maken gebruik van een wachtlijst. Het komt regelmatig voor dat er toch nog een plek vrijkomt op de training.
Je komt op de wachtlijst door je aan te melden voor de training op een datum waar nog plek is, zo ben je in ieder geval verzekerd van een plekje op de door jou uitgezochte training.
Als je dan op het inschrijfformulier aangeeft voor welke data je op de wachtlijst wilt komen, zullen wij je benaderen zodra er een plekje vrijkomt.
Op deze manier hebben we al je gegevens al en kunnen we je makkelijk een plek op een eerdere training toewijzen.

Selecteer de training die je wilt volgen: