MIREILLE OLLIVIEIRA

Mireille Ollivieira is uitgeroepen trainer van het jaar 2022 én 2023. In 2019 was ze rolmodel van de gemeente Amsterdam. Ze is keynotespreker, leiderschapstrainer en coach en als gecertificeerd Deep Democracy Instructeur verbonden aan Human Dimensions waar ze level 1, 2, 3 en Jam Cultures geeft.

MIREILLE OLLIVIEIRA

Mireille Ollivieira (1972) is als Deep Democracy instructor en facilitator verbonden aan Human Dimensions. Ze is leiderschapstrainer, facilitator en coach. Mireille werkte 15 jaar als strategisch communicatieadviseur en woordvoerder bij de gemeente. Ze is geboren in Paramaribo en vertegenwoordigt in veel academische settings een minderheid als het gaat om kleur. Ze voegt regelmatig een niet alledaags perspectief toe: dat van de zwarte, Caraïbische vrouw in Nederland, gevormd in een beschermde, groene omgeving, rijk aan nationaliteiten en sociale lagen: de Bijlmer.

LET’S WALK THE TALK

Mireille werkt bij Human Dimensions vanuit haar bureau Homecomingcoach. Mireille’s overtuiging is: iedereen wil thuis kunnen komen bij zichzelf. Daarmee begint alles met persoonlijk leiderschap, want als je jezelf niet kunt leiden, hoe ga je anderen leiden? Om die visie kracht bij te zetten, schoolde ze zich in onder meer geweldloze communicatie, diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie, leiderschap, ouderschap en storytelling. Haar wens in het werk: leiders versterken. Let’s walk the talk.

Mireille’s drive

Mireille is geboren in Paramaribo en vertegenwoordigt in veel academische settings een minderheid als het gaat om kleur. Ze voegt regelmatig een niet-alledaags perspectief toe: dat van de zwarte Caraïbische vrouw opgegroeid in een beschermde, groene omgeving, rijk aan nationaliteiten en sociale lagen: de Bijlmer. Haar woonomgeving is van oudsher gekleurd, haar school- of werkomgeving wit.

Getriggerd door deze scheiding en vooral de beelden van wanhoop en afbraak uit de Bijlmermeer van de jaren ’80, besloot Mireille op haar 13e: ‘Er is ook nog een andere kant van het verhaal en die ga ik vertellen’. Het dreef haar om de thema’s beeldvorming en diversiteit op te pakken. Op de middelbare school waren dat gesprekken over feminisme, op de Universiteit vragen over criteria van het studentencorps en bij Randstad Uitzendbureau was dat door geduldig ‘lastige’ onderwerpen te agenderen. De rode draad: ze zoekt actief naar en vertolkt bij afwezigheid het tegengeluid. Dat leidt tot begrip. En het leidt ook tot conflict. Gelukkig is ze daar niet bang voor. Integendeel, ze gaat het aan en vindt er veel plezier in om het samen op te lossen. Het toverwoord is daarbij: aandacht. En o ja: lef.

Mireille is opgeleid als communicatiewetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam en werkte 21 jaar als strategisch communicatieadviseur, woordvoerder en leiderschapstrainer bij de gemeente. Ze bestudeerde verschillende methoden die het hele plaatje en alle stemmen in beeld brengen, zoals coaching, systemisch werken en Factor C, een methode voor communicatie in beleid. En natuurlijk Deep Democracy: ‘De minderheidsstem waarderen als alle andere, dat is waar ik het voor doe. Er is meer dan ooit behoefte aan goede gesprekken, goede facilitators en gewoonweg een besluit durven nemen. Het verschil dat ik kan maken met Deep Democracy en lezingen staat voor impact. Op beeldvorming, op rolmodellen op ‘inner work’. Eerlijk? Ik heb de mooiste baan van de hele wereld!’.

Mireille privé

Mireille is getrouwd en moeder van twee kinderen. Tijdens haar lezingen en trainingen spelen haar familieleden regelmatig een belangrijke rol.

WEB & SOCIAL

In de media

Bekijk hier de uitzending van Mireille als panellid. Tijdens een speciale aflevering van Adformatie Connects Live. Het thema: Black Lives Matter. Of lees het verslag van de uitzending hier terug.

Podcast. Te gast bij People Power Radio. Luister de podcast hier terug.

KEYNOTE TIJDENS HET NATIONALE DEEP DEMOCRACY EVENT 2021

Zwarte magie klinkt best eng… Of is het gewoonweg de magie van zwarte mensen? Hoe ziet die er eigenlijk uit? We kunnen niet zonder magie en magiërs. Ik ken er zelf ook een. Eigenlijk wel meer. Maar ze zijn verborgen, want magie moet in het geheim. Voor 1 keer haal ik elementen uit mijn magische en verborgen wereld tevoorschijn. Kijk je mee?

How to become an addict

Niet alle verslavingen zijn slecht. Sterker nog, sommige moet je willen. Mireille daagt je uit om voorbij jouw eerste associaties te kijken tijdens het Deep Democracy Event 2020.

HeB JE AL EEN BESTAANDE BOEKING?

Lijkt de training vol? Houd onze last minute page in de gaten.

Naam(Vereist)
Vul hier je bestaande (vijfcijferige) ordernummer (bijvoorbeeld 36632) in dat je hebt ontvangen toen je je hebt ingeschreven voor de originele trainingsdata.

Gekozen Last Minute cursus:

Hier onder staat de keuze die je hebt gemaakt.
Hidden
Geen titel(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bekijk onze last minute trainingen

Lijkt de training vol? Houd deze last minute page in de gaten. Het komt regelmatig voor dat er toch nog een plek vrijkomt bij een training. Dit vermelden wij dan hier. Je kan je wel alvast inschrijven voor een andere datum.

Mocht er toch nog een plekje vrijkomen op je voorkeursdatum, dan kun je gemakkelijk via deze Last Minute page je inschrijving laten verplaatsen.

Schrijf je in voor de wachtlijst

Lijkt de training vol? Wij maken gebruik van een wachtlijst. Het komt regelmatig voor dat er toch nog een plek vrijkomt op de training.
Je komt op de wachtlijst door je aan te melden voor de training op een datum waar nog plek is, zo ben je in ieder geval verzekerd van een plekje op de door jou uitgezochte training.
Als je dan op het inschrijfformulier aangeeft voor welke data je op de wachtlijst wilt komen, zullen wij je benaderen zodra er een plekje vrijkomt.
Op deze manier hebben we al je gegevens al en kunnen we je makkelijk een plek op een eerdere training toewijzen.

Selecteer de training die je wilt volgen: