MASTERCLASS BUILDING TRIBES

MET CORPORATE ANTROPOLOGIE.

spreker: Jitske Kramer

DAG BOORDEVOL KENNIS, VERHALEN, INZICHTEN

Regelmatig krijgen wij de vraag of de lezingen van Jitske Kramer ook ergens individueel te beluisteren zijn. Om aan deze vraag te voldoen heeft zij haar verhalen over cultuurvorming en cultuurverandering samengevoegd tot vier colleges. Reken op een lekker tempo, met prachtige beelden en een hoge informatiedichtheid. Met filmfragmenten, exotische verhalen en pragmatische inzichten. Gebaseerd op de bestsellers De Corporate Tribe (managementboek van het jaar 2016) en Building Tribes. Door met antropologische ogen te kijken, loop je nooit meer hetzelfde door jouw organisatie.

corporate antropologie

In deze bijzonder mooie masterclass neemt Jitske je mee in de wereld van de Corporate Antropologie. Om te ontdekken hoe mensen al 50.000 jaar tribes bouwen en wat we daar in onze moderne organisaties van kunnen leren. Bereid je voor op een intensieve dag vol antropologische kennis over hoe mensen culturen vormen en hoe culturen mensen vormen. Tussendoor zijn er korte momenten van reflectie en gesprek, om al vrij snel weer door te reizen naar de volgende inzichten. Kom goed uitgerust mee op reis, zodat je alle informatie en prachtige verhalen kunt verwerken tot nieuwe ideeën om in je eigen werk toe te passen.

Voor wie?

Een must voor iedereen die organisatieculturen wil vormen, bestendigen en veranderen. Voor leiders en bestuurders. Voor consultants en anderen die dit proces begeleiden. Voor mensen die geïnteresseerd zijn in de dynamiek van mensen. Voor iedereen die eigenlijk altijd stiekem antropologie had willen studeren. Deze masterclass is ook heel geschikt om met je hele team te komen volgen, om dan de volgende dag zelf met elkaar verder te praten over wat de opgedane inzichten betekenen voor jouw organisatie.

Wil je ook de praktijk van het doen van antropologisch onderzoek en het maken van een veranderplan volgens deze visie leren? Volg dan (voor of na) deze masterclass ook onze Expeditie Antropologisch Veranderen. In dit zesdaagse programma staat de praktijk centraal. 

ik ga op reis en neem mee

Tijdens deze dag krijg je een diepgaand begrip over hoe mensen culturen vormen en hoe culturen mensen vormen. Onderwerpen waar we aan raken:

  • De spanning tussen traditionele begrensde tribes en moderne tribes, organisatiecultuur en tribale heimelijke genoegens.
  • De essentie van cultuur en antropologisch cultuuronderzoek.
  • Tribe-vorming, leiderschap, macht, ranking, hiërarchie, reciprociteit, vertrouwen en loyaliteit.
  • Cultuurverandering en viral change.
  • Liminaliteit, invloed, chaos, onzekerheid, rituelen en tribale archetypische rollen in verandertrajecten.

KLIK OP ONDERSTAANDE DATA OM JE AAN TE MELDEN:

Trainingen aan het laden...

HOE, WAT, WAAR

Corona en Maatregelen

REACTIES VAN DEELNEMERS:

“Los van wat je functie is, hebben deze lezingen ook invloed op je persoonlijke denken en op je contacten. Daarnaast is het zeker bij teamvorming en organisatieverandering bruikbaar op een manier te leren kijken zoals een antropoloog doet.”

“Welke rol je ook hebt in een organisatie, met deze collegereeks kijk je anders naar organisaties en mensen. Je bent gaan begrijpen waarom bepaalde zaken altijd goed gaan of… altijd fout”

“Ik kreeg spiegels voorgehouden waar ik nog niet eerder in gekeken had.”

“Ik heb geleerd beter te kijken en ook te luisteren naar mijn eigen reacties en die van anderen.”

REACTIES VAN DEELNEMERS:

programma 

Jitske Kramer neemt je mee op reis. Bereid je voor op een intensieve dag. Vol inzichten. Verhalen. Praktische en concrete theoretisch inzichten vanuit de antropologie. Wat vertrouwd is wordt vreemd. En wat vreemd is wordt vertrouwd.
 

COLLEGE 1:

ORGANISATIECULTUUR. WAAR ZIT DAT?

Wat is eigenlijk cultuur, en wat niet? Hoe vormen mensen culturen en hoe vormen culturen mensen. Uit welke elementen bestaat een cultuur? Waar moet je naar kijken om een cultuur te leren begrijpen? Wat zie je als je kijkt als antropoloog? Wat is de geschiedenis en onderzoeksmethode van de culturele antropologie? Wat zijn de specifieke uitdagingen van moderne tribes, met de huidige wicked problems en co-creatie processen? Hoe verhouden we ons tot onze tribale heimelijke genoegens? Wanneer is een organisatiecultuur functioneel en wanneer disfunctioneel?

COLLEGE 2:

LEIDERSCHAP, POWER & LOVE

Een college over de antropologische lessen over leiderschap, macht en ranking. Over hoe culturen zich vormen in interactie en besluitvorming. En hoe het samenspel tussen power (doelgerichtheid, macht en ranking) en love (mensgerichtheid, samen en verbinding) hierbij een cruciale rol speelt. Over vertrouwen, reciprociteit en loyaliteit. Over het doorbreken van angstculturen. Over fuseren en samenwerken met andere tribes, organisaties. Leiderschap krijgt een nieuwe dimensie.

lunch

We zorgen voor een gezonde vegetarische lunch.

COLLEGE 3

CULTUURVERANDERING

Culturen veranderen voortdurend en altijd. Toch mislukken de meeste geplande cultuurtrajecten jammerlijk. Niet als je de kennis en kunde van de antropologie gebruikt. Een college over hoe je jouw verander verhaal, de narrative of change, centraal stelt. Hoe je virale veranderingen kunt doorvoeren. Over hoe elke transformatie en elke cultuurverandering een andere aanpak vraagt. Een college vol antropologische kennis om een cultuurverandering zo te regisseren dat nieuw gedrag zich als een lopend vuurtje door de organisatie verspreidt.

COLLEGE 4

LIMINALITEIT EN DE LOOP DER DINGEN: INVLOED, TIJD EN CONTROLE

Cultuur ordent voor ons het dagelijks, gewone, leven. Verandering gaat over het anders doen, het buiten-gewone. Iets nieuws geeft altijd chaos. Hoe gaan we daar mee om? Antropologen spreken van het ondertussen. Een liminale fase die specifiek leiderschap vraagt. Met praktisch, ethische en magische vraagstukken. Wie mag de loop der dingen veranderen? Wie draagt het chaotische proces van veranderen binnen de organisatie? Ruimte maken voor nieuw, betekent ook ‘holding space’ voor gevoelens van onzekerheid. Het vraagt leiders met lef en resilience en oog voor magie. Een college over de locus of control, tribale archetypische rollen, liminaliteit en rituelen.

BORREL EN NAZIT

Na de masterclass is er gelegenheid nog even na te praten. Met Jitske en met elkaar.

THE DAY AFTER

Om het meeste uit de dag te halen, raden wij je aan om de dag na deze masterclass ruimte te reserveren voor reflectie. Met jezelf. Of met mensen uit je team. Zo kun je de geleerde lessen meteen toepassen op je eigen praktijk.

Corporate Antropologie around the world ticket

Expeditie Antropologisch Veranderen & Masterclass Building Tribes- of andersom!
 
Het doel van onze programma’s? Dat de halte waar je instapt niet uit maakt.
En dat de leercurve altijd opbouwend is.
 
Ben jij iemand die liever eerst de theorie induikt en daarna gaat ervaren in de praktijk?
Of ben jij meer van het doen/uitvoeren en zodra je gegrepen bent door de ervaringen op zoek gaat naar theoretische diepgang?

Corporate Antropologie around the world ticket

Expeditie Antropologisch Veranderen & Masterclass Building Tribes- of andersom!
 
Het doel van onze programma’s? Dat de halte waar je instapt niet uit maakt.
En dat de leercurve altijd opbouwend is.
 
Ben jij iemand die liever eerst de theorie induikt en daarna gaat ervaren in de praktijk?
Of ben jij meer van het doen/uitvoeren en zodra je gegrepen bent door de ervaringen op zoek gaat naar theoretische diepgang?
 

Middels onze Corporate Antropologie Around the World ticket willen wij jou de optie geven om je eigen reis uit te stippelen.

Dus: Ben jij na de Masterclass Building Tribes zo enthousiast geraakt dat je door wilt op Expeditie?
Dan bieden wij jou de Expeditie Antropologisch Veranderen aan voor €2950 i.p.v €3250.
Of Wil jij na de Expeditie Antropologisch veranderen nog verder de diepte in? Dan kan je deelnemen aan de masterclass Building Tribes voor €250 i.p.v €450.

Selecteer de training die je wilt volgen:

X
X
X