Voice Dialogue voor DD Practitioners

TRAINERS:

MINKA JONGKIND en ROBERT STAMBOLIEV

Ontwikkeling van uitmuntendheid, verdere verfijning van jezelf als instrument.

 • Heb je level 1 t/m 3 gedaan en wil je je verder ontwikkelen in je begeleiderschap van Deep Democracy?
 • Wil je de taal en het herkennen van polariteiten nog meer eigen maken?
 • Wil je leren over de verschillende stemmen in jezelf als fractaal van de rollen in de groep?
 • Wil je met meer compassie voor jezelf én voor de verschillende stemmen in de groep werken?
 • Wil je leren hoe je het gedachtengoed van Voice Dialogue kan gebruiken om op een nog andere manier te werken met rolfluiditeit zowel binnen het individu als binnen de groep?
 • Dan is deze tweedaagse training een mooie verrijking en verdieping!

Keuzevrijheid

Hoe meer wij onszelf kunnen inzetten als instrument, hoe groter onze mogelijkheden om mensen effectief te begeleiden. De Voice Dialogue methode is ontwikkeld door Hal en Sidra Stone. Vanuit hun verlangen om elkaar nog beter te leren kennen gingen ze zien dat ieder eigenlijk tal van verschillende kanten in zichzelf heeft. En dat je in plaats van oordelen of praten óver ook met die verschillende kanten in gesprek kan gaan, als zijnde eigen personen op zich.

Net als Deep Democracy is de methode gebaseerd op het gedachtengoed van Carl Jung. Waar Deep Democracy in eerste instantie gericht is op het werken met de verschillende stemmen in de groep is Voice Dialogue gericht op het werken met de verschillende stemmen in jezelf. Door in gesprek te gaan en je open te stellen voor de beweegredenen, behoeftes, onderliggende kwetsbaarheid onder elke stem onstaat ruimte om nieuwe perspectieven te omarmen en keuzevrijheid om oude patronen los te laten.

Tweedaagse training

De tweedaagse training wordt verzorgd door Robert Stamboliev , grondlegger van Voice Dialogue in Nederland en Minka Jongkind opleider en Elder Deep Democracy (level 1 t/m 4) én Voice Dialogue Practitioner.

In deze tweedaagse training maak je kennis met het gedachtengoed van Voice Dialogue en leer je werken met de energetische principes van afstemmen op de verschillende ‘subpersonen’ en polariteiten. Je ontdekt de kracht van het werk door een persoonlijke sessie te ervaren. Je maakt specifiek kennis met de rol van de ‘Innerlijke Criticus’ en hoe je die tot gids kan maken in een steeds groter bewustzijn van neutraliteit in plaats van tot kwelgeest die je belemmert om vrij te handelen. En we staan stil bij hoe je de principes van Voice Dialogue kan integreren in je werken met (individuen in) groepen.

Persoonlijk werk én verrijkende interactie

Je gaat de diepte in, ontdekt nieuwe stemmen in jezelf. Je maakt contact met je onderliggende kwetsbaarheid waardoor je je soms laat gijzelen in bepaalde rollen in plaats van vrij uit te handelen. Én je kijkt mee, wisselt uit, oefent in het gesprek met de subpersonen van anderen en maakt de vertaling naar interactie en energetica in groepsdynamiek. 

Opzet

Tweedaagse, beide dagen van 10.00 tot 18.30 uur

Ter voorbereiding vragen we je om het boek Energetica van Voice Dialogue van Robert Stamboliev te lezen.

Op dag 1 sluiten in de middag 2 ervaren Voice Dialogue Coaches aan om de persoonlijke sessies te begeleiden.

Dag 1 

 • Het bewustzijnsmodel en Voice Dialogue, theorie en praktijk, met oefeningen om bewust te worden van de eigen primaire en verstoten subpersoonlijkheden. 
 • Aandacht voor de Kwetsbaarheid. Hiervan bewust zijn en er goed voor kunnen zorgen is essentieel bij veranderingen in je leven. Geïntegreerde kwetsbaarheid is ook de sleutel tot intimiteit en effectieve samenwerking.
 • Inleiding in de energetische principes van Voice Dialogue, training in energetica, zoals de principes van resonantie en inductie. 
  Oefeningen met polariteiten, zoals persoonlijk- zakelijk, actie – zijn. Toepassingen in coaching en groepsdynamiek.
 • Sessies met trainers in subgroepen. Elke deelnemer krijgt een Voice Dialogue sessie met een ervaren trainer en kunnen elkaars sessies observeren.

Dag 2

 • Aandacht voor de Innerlijke Criticus, hoe deze energie te onderkennen en positief te kunnen aanwenden. De innerlijke Criticus is een belangrijke aanjager in het verlies van je neutraliteit. Door oordelen en criteria waar je aan moet voldoen of waar de ander aan moet voldoen. Inzicht in de werking van de innerlijke criticus geeft een krachtig en praktisch handvat om voortdurend weer de beweging te maken naar mildheid en compassie naar jezelf toe en naar de ander. We gaan oefenen en ontdekken in subgroepen. 
 • Aandacht voor de Kwetsbaarheid. Hiervan bewust zijn en er goed voor kunnen zorgen is essentieel bij veranderingen in je leven. Geïntegreerde kwetsbaarheid is ook de sleutel tot intimiteit en effectieve samenwerking.
 • Jezelf als instrument. Eigen, vaak onbewuste, aannames in je werk onderzoeken. Welke subpersoonlijkheden spelen hierbij een rol, mini Voice Dialogue sessies hiermee. Experimenteren met uitbreiding van ons repertoire als begeleider. 
 • Toepassing van Voice Dialogue principes in de 5 stappen van Deep Democracy

PLAYLIST TRAININGSVIDEOS

Wil jij meer weten over alle DD levels en een indruk krijgen van onze trainers?

Ga dan naar de playlist ‘trainingsvideos’ op ons youtube kanaal.

HOE, WAT, WAAR

HeB JE AL EEN BESTAANDE BOEKING?

Lijkt de training vol? Houd onze last minute page in de gaten.

Naam(Vereist)
Vul hier je bestaande (vijfcijferige) ordernummer (bijvoorbeeld 36632) in dat je hebt ontvangen toen je je hebt ingeschreven voor de originele trainingsdata.

Gekozen Last Minute cursus:

Hier onder staat de keuze die je hebt gemaakt.
Hidden
Geen titel(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bekijk onze last minute trainingen

Lijkt de training vol? Houd deze last minute page in de gaten. Het komt regelmatig voor dat er toch nog een plek vrijkomt bij een training. Dit vermelden wij dan hier. Je kan je wel alvast inschrijven voor een andere datum.

Mocht er toch nog een plekje vrijkomen op je voorkeursdatum, dan kun je gemakkelijk via deze Last Minute page je inschrijving laten verplaatsen.

Schrijf je in voor de wachtlijst

Lijkt de training vol? Wij maken gebruik van een wachtlijst. Het komt regelmatig voor dat er toch nog een plek vrijkomt op de training.
Je komt op de wachtlijst door je aan te melden voor de training op een datum waar nog plek is, zo ben je in ieder geval verzekerd van een plekje op de door jou uitgezochte training.
Als je dan op het inschrijfformulier aangeeft voor welke data je op de wachtlijst wilt komen, zullen wij je benaderen zodra er een plekje vrijkomt.
Op deze manier hebben we al je gegevens al en kunnen we je makkelijk een plek op een eerdere training toewijzen.

Selecteer de training die je wilt volgen: