MINKA JONGKIND

Minka Jongkind is als Deep Democracy instructor en facilitator verbonden aan Human Dimensions. Zij is teamcoach, opleider en mediator. Van oorsprong is ze opgeleid tot psycholoog en dramadocent. Al vroeg in haar loopbaan is zij het trainersvak ingerold. In de functie van trainer/coach, ontwikkelaar, consultant en leidinggevende, werkte zij bij verschillende gerenommeerde trainingsbureaus. Met een voortdurend verlangen naar ontwikkeling is zij verder geschoold in Voice Dialogue, Haptonomie, Insights Discovery, Deep Democracy, Mediation en Systemisch Werken.

MINKA JONGKIND

Minka Jongkind is als Deep Democracy instructor en facilitator verbonden aan Human Dimensions. Zij is teamcoach, opleider en mediator. Van oorsprong is ze opgeleid tot psycholoog en dramadocent. Al vroeg in haar loopbaan is zij het trainersvak ingerold. In de functie van trainer/coach, ontwikkelaar, consultant en leidinggevende, werkte zij bij verschillende gerenommeerde trainingsbureaus. Met een voortdurend verlangen naar ontwikkeling is zij verder geschoold in Voice Dialoque, Haptonomie, Insights Discovery, Deep Democracy, Mediation en Systemisch Werken.

FASCINATIE VOOR DILEMMA EN CONFLICT

De fascinatie voor dilemma en conflict vormt een rode draad in haar loopbaan. Vanuit nieuwsgierigheid en een open mind stelt zij vragen bij vanzelfsprekendheden en creëert zij bedding voor het niet-gevoerde gesprek. Sinds 2014 werkt zij als zelfstandig ondernemer in haar organisatie MetMinka. Zij is gespecialiseerd in het werken met teams en verzorgd ook teamcoaching. Haar klantenkring is groot en divers. Zo traint en begeleidt zij zelfsturende teams van de Raad voor de Kinderbescherming, coacht ze operationele en managementteams van Heineken en leidde ze het volledige management van de zorginstelling Pergamijn op in Secure Base Leadership.

DEEP DEMOCRACY

In 2013 maakte Minka via een workshop van Jitske Kramer kennis met Deep Democracy. Het was een schot in de roos. Deep Democracy gaf een al omvattend antwoord op het werken met dilemma’s, polariteiten en onderstroom in teams. Een zienswijze en methode met een uitnodigende nieuwsgierigheid en mildheid naar álle perspectieven, inclusief die van haarzelf. Vanaf dat moment is Deep Democracy een vast onderdeel geworden van haar werk. Ze is opgeleid door Jitske Kramer en Myrna Lewis en sinds 2017 ook internationaal erkend instructor in de verschillende levels. Minka heeft sinds 2013 als facilitator talloze teams begeleidt in uiteenlopende organisaties.

DEEP DEMOCRACY IN HET ONDERWIJS

De droom van Minka is Deep Democracy in het onderwijs, in de klas, in het team, in de communicatie met ouders. Als moeder van 3 kinderen ‘met een gebruiksaanwijzing’ heeft ze ervaren hoe ongelooflijk belangrijk het is dat er binnen het onderwijs geleerd wordt om te gaan met verschillen. Dat elk kind zich leert uitspreken en dat de verschillende ideeën er naast elkaar mogen zijn. Met docenten die zich vrij durven te uiten in een team waarin men vaardig is om de nieuwsgierige dialoog met elkaar aan te gaan.

Minka heeft veel ervaring in het werken met docenten, leidinggevenden en teams in het primair, voortgezet en beroepsonderwijs. Daarnaast heeft ze op meerdere plekken mogen ontdekken hoe ook met Deep Democracy te werken met kinderen in het primair en voortgezet onderwijs, zie: Deep Democracy in de klas.

SECURE BASE TEAMCOACHEN

Naast de losse levels Deep Democracy verzorgt Minka de tiendaagse opleiding Secure Base Teamcoachen met de transitiecirkel van George Kohlrieser uit ‘Laat je niet gijzelen’ als basis. Zaken die je in jezelf ontkent of onderdrukt houden je gegijzeld, ondermijnen je creativiteit en saboteren je handelen. Dit werkt precies hetzelfde bij groepen. Lastige issues en conflicten die onbesproken blijven houden de groep gegijzeld en ondermijnen in de onderstroom het werkplezier en het resultaat.

De opleiding maakt een combinatie van Deep Democracy, Transitiecirkel, Transactionele Analyse en Systemisch Werken. De opleiding is gericht op zowel het begeleiden van teams in verandering als ook op het ontwikkelen van diepgaandere zelfkennis en zelfbewustzijn op eigen patronen en triggers in interactie met groepen.

MEDIATION

Minka werkt als mediator in organisaties bij zowel 1 op 1 conflicten als ook conflicten binnen teams. Werk is voor mensen belangrijk. Het geeft betekenis aan hun leven en zelfbeeld. Een verstoring in de werkrelatie grijpt vaak diep in. Een conflict tussen 2 mensen binnen een team is zelden iets wat alleen deze 2 mensen aangaat. Veel vaker vechten deze 2 mensen iets uit wat bij de overige teamleden (onbewust) ook een issue is. In haar mediation is Minka gericht op creëren van een veilige sfeer waarin er gezegd wordt wat er gezegd moet worden, ook door de ogenschijnlijk niet direct betrokkenen. Met een heldere sturing op het proces voert men het tot dan toe niet-gevoerde gesprek met elkaar en werkt men toe naar het maken van gezamenlijke (werk)afspraken.

Hoe creËer je ruimte in een conflict

HeB JE AL EEN BESTAANDE BOEKING?

Lijkt de training vol? Houd onze last minute page in de gaten.

Naam(Vereist)
Vul hier je bestaande ordernummer in dat je hebt ontvangen toen je je hebt ingeschreven voor de orginele datum.

Gekozen Last Minute cursus:

Hier onder staat de keuze die je hebt gemaakt.
Hidden
Geen titel(Vereist)

Bekijk onze last minute trainingen

Lijkt de training vol? Houd onze last minute page in de gaten. Het komt regelmatig voor dat er toch nog een plek vrijkomt op de training. Dit vermelden wij dan op onze Last Minute Page. Je kunt je wel alvast inschrijven voor een andere datum.

Mocht er toch nog een plekje vrijkomen op je voorkeursdatum, dan kan je dat gemakkelijk ruilen via de Last Minute page.

Schrijf je in voor de wachtlijst

Lijkt de training vol? Wij maken gebruik van een wachtlijst. Het komt regelmatig voor dat er toch nog een plek vrijkomt op de training.
Je komt op de wachtlijst door je aan te melden voor de training op een datum waar nog plek is, zo ben je in ieder geval verzekerd van een plekje op de door jou uitgezochte training.
Als je dan op het inschrijfformulier aangeeft voor welke data je op de wachtlijst wilt komen, zullen wij je benaderen zodra er een plekje vrijkomt.
Op deze manier hebben we al je gegevens al en kunnen we je makkelijk een plek op een eerdere training toewijzen.

Selecteer de training die je wilt volgen: