Sophie Brouwer

verplaatst zich als nomade over de wereld. Kijkt door het oog van een antropoloog. Is altijd nieuwsgierig naar het onbekende en buitengewone verhalen. Haar ontmoetingen en ervaringen deelt ze in vele vormen. Documentaire’s, workshops en tekst. Is gegrepen door het vuur van HumanDimensions. En bevlogen om als online storyteller de wereld samen nóg mooier te maken.

Sophie Brouwer

verplaatst zich als nomade over de wereld. Kijkt door het oog van een antropoloog. Is altijd nieuwsgierig naar het onbekende en buitengewone verhalen. Haar ontmoetingen en ervaringen deelt ze in vele vormen. Documentaire’s, workshops en tekst. Is gegrepen door het vuur van HumanDimensions. En bevlogen om als online storyteller de wereld samen nóg mooier te maken.

online storyteller

Een flinke dosis verwondering. Dat gun ik iedereen. Met andere ogen kijken. Observeren. Verbazen. Hé, zo heb ik daar nog nooit naar gekeken.
Ik ben er verslaafd aan. Luisteren naar compleet andere perspectieven. Samenleven voor langere tijd met andere culturen. Wereldwijd. Onbekende talen. Gewoontes. Het wakkert mijn innerlijk vuur aan.
Door middel van ‘online storytelling’ hoop ik mensen te inspireren. En ze een stukje mee op reis te nemen. Samen nieuwe dingen ontdekken. Zodat we kunnen genieten van elkaars verschillen. Elkaar zien. Jezelf tegenkomen. En met een open-mind het leven omarmen.

documentaire oudste taal ter wereld

“Laten we onze krachten en passie als antropoloog en filmmaker bundelen.” Samen met mijn vriend sprong ik in 2017 het diepe in. Één missie: wijsheden en (geschiedenis)verhalen documenteren van bevolkingsgroepen die op een andere manier leven dan wij kennen. Ver weg. Diep in de jungles en verlaten berggebieden. ‘First nation people’ noemen ze zichzelf. Verhalen die hun kleinkinderen waarschijnlijk niet meer kunnen navertellen. Gefascineerd door de symboliek van ‘s werelds oudste taal, traditionele tatoeages. Was Patterns of Life geboren.

“Eén beeld zegt meer dan duizend woorden”. Bekijk de teaser onderaan deze pagina.

geboren als antropoloog

Mijn eerste boek dat ik ‘las’ was de kinderatlas. Al bladerend fantaseerde ik hoe mensen hun leven leiden in andere werelddelen. Als 8-jarig meisje zag ik Floortje Dessing op TV. Ik kroop in het scherm en riep vragend:”Mam! Is dat ook werk?!” Na mijn eerste wereldreis op 18-jarige leeftijd was de studie Culturele Antropologie een vanzelfsprekende keuze. Waarom antropologie? Antropoloog ben je altijd. Een manier van bewegen door het leven. Het daagt mij constant uit om verder dan de culturele box waarin ik ben opgegroeid te kijken. Ik word blij van verbinden, bruggen slaan tussen mensen en werelden.

Wim hof method instructor

Één van die verwonderingen is het helend vermogen van ons eigen lichaam. En de onverwoestbare innerlijke kracht die wij allemaal in ons dragen. Door het (comfortabele) westerse moderne leven zijn wij de verbinding met ons lijf, gevoel en intuïtie soms vergeten. En durven hier niet meer op te vertrouwen.

Tijdens al mijn reizen heb ik geleerd vanuit een holistisch perspectief naar gezondheid te kijken. Ademen. Voeding. Kracht van gedachte. Beweging. Comfort vinden in discomfort. Veel komt voor mij samen in de Wim Hof Methode. Momenteel ben ik nog steeds ‘in academy’. Vanwege Covid laat de certificering nog even op zich wachten.

Daarnaast neem ik als gecertificeerd breathwork facilitator mensen mee op reis naar zichzelf. Om weer te durven vertrouwen in je eigen lichaam en kracht. De manier waarop je ademt vertelt veel over hoe je leeft. Een uitnodiging om eens te kijken wat er buiten de comfort zone op je te wachten staat.

patterns of life documentaire

WEB & SOCIAL

Sophie’s Choice

Al deze avonturen en werkzaamheden ontstaan vanuit mijn bedrijf Sophie’s Choice.
De bedrijfsnaam was snel gevonden. Omdat ik alleen kies voor projecten waar ik met hart en ziel voor kan gaan.

Sophie over Patterns of Life

Schrijf je in voor de wachtlijst

Lijkt de training vol? Wij maken gebruik van een wachtlijst. Het komt regelmatig voor dat er toch nog een plek vrijkomt op de training.
Je komt op de wachtlijst door je aan te melden voor de training op een datum waar nog plek is, zo ben je in ieder geval verzekerd van een plekje op de door jou uitgezochte training.
Als je dan op het inschrijfformulier aangeeft voor welke data je op de wachtlijst wilt komen, zullen wij je benaderen zodra er een plekje vrijkomt.
Op deze manier hebben we al je gegevens al en kunnen we je makkelijk een plek op een eerdere training toewijzen.

Selecteer de training die je wilt volgen: