WALTER FAAIJ

Walter Faaij (1984) is als corporate antropoloog verbonden aan Human Dimensions. Walter voert onze cultuuronderzoeken uit, begeleid cultuurveranderingen en fusies, geeft de Expeditie Antropologisch Veranderen en de training Deep Democracy voor Leiders. Daarnaast werkt hij aan zijn eigen bedrijf Green Culture Lab aan het verankeren van duurzaamheid in het DNA van organisaties. Building cultures of sustainability. Green Cultures.

WALTER FAAIJ

Walter Faaij (1984) is als corporate antropoloog verbonden aan Human Dimensions. Walter voert onze cultuuronderzoeken uit, begeleid cultuurveranderingen en fusies, geeft de Expeditie Antropologisch Veranderen en de training Deep Democracy voor Leiders. Daarnaast werkt hij vanuit zijn eigen bedrijf Green Culture Lab aan het verankeren van duurzaamheid in het DNA van organisaties. Building cultures of sustainability. Green Cultures.

ik ben op een missie.

In 2010 woonde ik drie maanden in Groenland. Klimaatverandering is misschien wel het grootste probleem is waar de mensheid ooit voor heeft gestaan. We lopen het risico dat grote delen van onze planeet binnen één generatie onbewoonbaar zijn. Dus we moeten bouwen aan een nieuwe cultuur, die duurzaam, inclusief en future-proof is. Mijn missie? Leiders en ‘groene rebellen’ te helpen bij het verankeren van duurzaamheid in hun organisatiecultuur. En dat doe ik met hart en ziel. Doe je mee? Zadelen we onze kinderen niet met onze problemen op. Maken we samen de wereld mooier.

Ik ben een buitenmens.

Ik hou van regen, wind, zon en kou. Van ruig en van puur, niet van maakbaar. Buiten voel ik me klein. Nietig. Nederig. Onderdeel van iets groots. Sinds kort ben ik vader. Pure liefde. En slaaptekort. Dus nu even binnenmens. Met zin om weer de wereld in te gaan. Samen in de plassen springen.

Ik ben corporate antropoloog.

Antropologie ‘bedrijven’. Dat kan toch alleen in een exotisch buitenland? Op een steen? Met een notitieblok? Dat kan. Maar ik doe het anders. Ik bestudeer mensen in organisaties. En in bedrijven trouwens ook. Dat is pas exotisch. Ik kom gekke rituelen tegen hoor. Ik zoek de ongeschreven regels. Probeer te begrijpen waarom mensen doen wat ze doen. Dat kan dus ver weg. Maar ook heel dichtbij. Ik ben corporate antropoloog. En natuurlijk reis ik graag.

Ik bouw green cultures.

Ik vertel verhalen. Schrijf. Spreek. En ik adviseer. Vanuit verwondering. Zonder oordeel. Met compassie voor mensen. Ik bouw een duurzame samenleving zonder schuld aan de toekomst. Aan de natuur. Aan de generaties die nog moeten komen. Als het gaat over cultuur en duurzaamheid moet je mij hebben. Ik bouw tribes met duurzaamheid in het hart. Ik noem dat green cultures. Samen de wereld mooier maken?

Antropoloog op Groenland

In 2010 woonde ik drie maanden in Groenland, en daar kwam ik tot een inzicht. Klimaatverandering is misschien wel het grootste probleem is waar de mensheid ooit voor heeft gestaan. We lopen het risico dat grote delen van onze planeet binnen één generatie onbewoonbaar zijn.

Ik realiseerde me dat we leven in een cultuur die neemt, uitput, en gericht is op lineaire groei. We staan dus voor de grootse uitdaging om onze collectieve mindset te veranderen. We moeten bouwen aan een nieuwe cultuur, duurzaam, hernieuwbaar, inclusief en gebaseerd op reciprociteit. En dat moet nu.

Mijn missie? Leiders en ‘groene rebellen’ te helpen bij het verankeren van duurzaamheid in hun organisatiecultuur. En dat doe ik met hart en ziel. Doe je mee? Maken we samen de wereld mooier.

Walter’s ervaring

Walter is zeer ervaren in het doen van cultuuronderzoek in grote organisaties, in het creëren van beweging en het opzetten en begeleiden van cultuurverandering. Daarnaast heeft Walter veel vlieguren in het begeleiden en faciliteren van moedige gesprekken en conflictsituaties, het begeleiden van directie- en managementteams en het begeleiden van fusies en overnames. Bouwt graag kampvuren. En ijsvuren. Heeft inmiddels geen enkele podiumvrees meer als ie zijn bevlogenheid mag delen over duurzaamheid, inclusie, groene rebellen, cultuur, verandering of liminaal leiderschap. En Walter schrijft graag, en heeft het boek ‘Antropoloog Gezocht’ (2020) en de vertaling ‘Anthropologist Wanted’ (2021) op zijn naam staan naast een aantal gastbijdragen in de boeken ‘Liefdevolle leiders luisteren groot’ (Q2 2021), ‘Restorative Justice’ (Q3 2021) en ‘Duurzaamheidsverhalen’ (Q3 2021).

Walter Faaij is co-auteur van antropoloog gezocht

CULTUUR
ONDERZOEK

Walter heeft uitgebreide ervaring in het doen van etnografisch onderzoek in corporate en publieke omgevingen, het begeleiden van complexe cultuurveranderingen en fusies, directie coaching, en het faciliteren van ingewikkelde stakeholderdialogen binnen of tussen organisaties. Lees hier meer over cultuuronderzoek.

10 random feiten over Walter:

1. Woonde op Groenland, zag het noorderlicht en verloor mijn hart – aan het arctisch gebied
2. Bouwde een vlot en voer over de Franse Loire en de Noorse fjorden.
3. Knapte een Kreidler Florett op en reed ermee naar Frankrijk – en redde het ternauwernood naar huis.
4. studeerde Technische Informatica maar was er verdomd slecht in – is beter met mensen.
5. Woonde op een Noorse boerderij, koeien melken, schapen hoeden, hekken repareren.
6. Stond op de TED-stip en vond dat stiekem best spannend.
7. Schreef als kind een alternatieve versie van de Lion King.
8. Liet de Groenlandse minister van Financiën wachten – hadden we een afspraak dan?
9. Had zijn eigen boomverzorgingsbedrijf en snoeide grote bomen in kleine tuinen.
10. Wil graag gitaar leren spelen en wil nog zoveel meer – met een slecht gevoel voor ritme.

verbindend leiderschap

Walter begeleidt de training Verbindend Leiderschap. Een tweedaags programma voor leiders, gericht op inclusief en verbindend leiderschap waarin we lessen uit de antropologie combineren met Deep Democracy technieken. In deze training leer je je organisatie op een manier in te richten die participatie bevordert en zorgt dat het tegelijkertijd dynamisch en werkbaar blijft.

expeditie antropologisch veranderen

Walter begeleidt de Expeditie Antropologisch Veranderen. Het is eerder een bootcamp of een expeditie dan een leergang, omdat we zo snel mogelijk het veld ingaan. Door antropologisch te kijken, zie je meer. Dat wat vreemd is, wordt vertrouwd. En het vertrouwde, wordt vreemd. Je leert kijken als antropoloog, emic en etic. Je leert kijken als antropoloog.

WEB & SOCIAL

Walter in de media

Podcast: te gast bij Standplaats wereld. Luister de podcast hier terug.
Interviews: KvK vergroen het DNA van je bedrijfscultuur. Lees het hier.
Change INC. Bedrijfscultuur als belangrijkste factor in de transitie naar een duurzame economie. Lees het hier.

Duurzaamheid is een kwestie van cultuur

HeB JE AL EEN BESTAANDE BOEKING?

Lijkt de training vol? Houd onze last minute page in de gaten.

Naam(Vereist)
Vul hier je bestaande (vijfcijferige) ordernummer (bijvoorbeeld 36632) in dat je hebt ontvangen toen je je hebt ingeschreven voor de originele trainingsdata.

Gekozen Last Minute cursus:

Hier onder staat de keuze die je hebt gemaakt.
Hidden
Geen titel(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bekijk onze last minute trainingen

Lijkt de training vol? Houd deze last minute page in de gaten. Het komt regelmatig voor dat er toch nog een plek vrijkomt bij een training. Dit vermelden wij dan hier. Je kan je wel alvast inschrijven voor een andere datum.

Mocht er toch nog een plekje vrijkomen op je voorkeursdatum, dan kun je gemakkelijk via deze Last Minute page je inschrijving laten verplaatsen.

Schrijf je in voor de wachtlijst

Lijkt de training vol? Wij maken gebruik van een wachtlijst. Het komt regelmatig voor dat er toch nog een plek vrijkomt op de training.
Je komt op de wachtlijst door je aan te melden voor de training op een datum waar nog plek is, zo ben je in ieder geval verzekerd van een plekje op de door jou uitgezochte training.
Als je dan op het inschrijfformulier aangeeft voor welke data je op de wachtlijst wilt komen, zullen wij je benaderen zodra er een plekje vrijkomt.
Op deze manier hebben we al je gegevens al en kunnen we je makkelijk een plek op een eerdere training toewijzen.

Selecteer de training die je wilt volgen: