CREATING & HOLDING SPACe

TRAINING: CREATING & HOLDING SPACE

Tweedaagse training

Vereiste voor deelname: Level 1.

Leren hoe je spanningen in een groep voor je kunt laten werken. Hoe je in de chaos van verandering en conflict een veilige ruimte creëert en faciliteert. En wat deze energie vraagt van jou als begeleider.

ken je dat…

Je begeleidt een teamdag en je weet … er moeten onbesproken dingen op tafel komen… De tijd kruipt, de spanning is voelbaar.. Hoe creëer je de juiste setting? Hoe luister je op alle niveaus en geef je daar woorden aan, neutraal én met compassie? Hoe maak je de overgang naar het tot dan toe niet-gevoerde gesprek? Hoe stuur je en volg je tegelijkertijd? Hoe begeleid je de groep door verandering en blijf je comfortabel in chaos? Kortom: Hoe creëer je de magische ruimte waarbinnen het team zich kan ontwikkelen?

Tijdens Deep Democracy trainingen horen we vaak de vraag ‘maar hoe doe ik nu die overgangen, hoe breng ik mensen naar het pijlen gooien, hoe rond ik een gesprek op voeten af, wat doe ik na de check-in’. Hoe creëer je een ruimte waarin mensen conflicten aan durven gaan, waarin vrijmoedig gesproken kan worden. Of in termen van Deep Democracy: hoe zet je het juiste energieveld aan? Deze training geeft daar antwoord op.

VOOR WIE?

Om aan deze training deel te nemen moet je Deep Democracy Level 1 afgerond hebben. Zodat je de stappen van de Lewis methode van Deep Democracy kent. Je kent de terminologie. En je zoekt hoe je van het ene soort gesprek in het andere kunt komen. Hoe je de overgang maakt tussen de check-in en de rest van de bijeenkomst. Hoe je spannende gesprekken begeleid en daarin stevig kunt blijven staan. Je wilt leren hoe je de ruimte kunt creëren waarin de groep kan zeggen wat gezegd moet worden. En eventueel spanning zelf goed kunnen hanteren. Creating Space en Holding space.

TWEEDAAGSE TRAINING

In deze twee dagen leer je werken met energie in groepen. Gewoon praktisch: het maken van overgangen tussen verschillende onderdelen in een training of in een gesprek. Je verdiept je metaskills compassie, neutraliteit en superluisteren. Je maakt kennis met het antropologische begrip liminaliteit en wat dat betekent in organisaties, in groepen en in je eigen leven.

Buitengewoon magisch: het opzetten en ombuigen van energievelden. Volledig aanwezig zijn en luisteren vanuit verschillende kanalen. Je ontdekt de kracht van het werken met rituelen.

OPZET

Je bereidt je voor op de training door middel van het bekijken van enkele filmfragmenten en het beantwoorden van reflectievragen hierover. Op de eerste trainingsdag sta je stil bij de betekenis van liminaliteit gekoppeld aan hechting. Je reflecteert op je eigen patronen van hechting en omgaan met verandering. Wat is jouw manier? En hoe vertaalt dat zich in jouw omgaan met chaos en onzekerheid in groepen? Ben je meer van ‘daring’ en power – daag je uit en verleg je grenzen? Of ben je meer van ‘caring’ en love – creëer je veiligheid en insluiting van alles en iedereen? In de middag gaan we spelen met energievelden, gebruikmakend van werkvormen uit het theater. En we duiken de antropologie in door kennis te maken met liminaliteit en rituelen.

Op dag twee oefen je in het aanzetten van de verschillende luisterkanalen in een check in. Je zult verrast zijn door de verdieping die dat met zich meebrengt. Je gaat het conflict in, daagt actief uit, ondergaat, duikt erin, blijft eruit, of blijft. Je leert spelen met het verschil tussen persoonlijk en niet-persoonlijk. In de middag maken we het magisch met een total skill oefening waarbij je alles uit de kast trekt in het ontwerpen en begeleiden van een ritueel.

Klik op onderstaande data om je aan te melden:

Creating & Holding Space
Trainer: Mireille Ollivieira
Locatie: Suits & Sundays
Startdatum: 07-11-2024

HOE, WAT, WAAR

SERIEUS EN SPEL

Vol afwisseling en overgangen maken. Werken met wat er is – verstillen en super luisteren én theoretische kaders. Over liminaliteit, hechting, conflicten, spanningen, veranderen en rituelen. Stilstaan bij persoonlijke hechtingspatronen en omgaan met verandering en verlies… . En spelen! Met werkvormen uit het theater. Doen en ervaren! Energievelden en rituelen neerzetten en begeleiden.

HeB JE AL EEN BESTAANDE BOEKING?

Lijkt de training vol? Houd onze last minute page in de gaten.

Naam(Vereist)
Vul hier je bestaande (vijfcijferige) ordernummer (bijvoorbeeld 36632) in dat je hebt ontvangen toen je je hebt ingeschreven voor de originele trainingsdata.

Gekozen Last Minute cursus:

Hier onder staat de keuze die je hebt gemaakt.
Hidden
Geen titel(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bekijk onze last minute trainingen

Lijkt de training vol? Houd deze last minute page in de gaten. Het komt regelmatig voor dat er toch nog een plek vrijkomt bij een training. Dit vermelden wij dan hier. Je kan je wel alvast inschrijven voor een andere datum.

Mocht er toch nog een plekje vrijkomen op je voorkeursdatum, dan kun je gemakkelijk via deze Last Minute page je inschrijving laten verplaatsen.

Schrijf je in voor de wachtlijst

Lijkt de training vol? Wij maken gebruik van een wachtlijst. Het komt regelmatig voor dat er toch nog een plek vrijkomt op de training.
Je komt op de wachtlijst door je aan te melden voor de training op een datum waar nog plek is, zo ben je in ieder geval verzekerd van een plekje op de door jou uitgezochte training.
Als je dan op het inschrijfformulier aangeeft voor welke data je op de wachtlijst wilt komen, zullen wij je benaderen zodra er een plekje vrijkomt.
Op deze manier hebben we al je gegevens al en kunnen we je makkelijk een plek op een eerdere training toewijzen.

Selecteer de training die je wilt volgen: