Build your tribe festival in-company

build your tribe festival op locatie of hybride

Een samengesteld programma van onze trainingen en keynotes afgestemd op de vraag van de klant. In festival sfeer. Wij hebben ervaring met hybride. Maar komen het liefst op locatie.

Tijdens een (vaak telefonische) intake sessie luisteren we naar jullie wensen, doelen, problemen, uitdagingen en dromen en stellen we vervolgens het festival programma samen.

Rode draad en focus zal altijd zijn, dat mensen aan de hand van hun eigen (organisatie-) thema’s en vraagstukken op verschillende manieren met elkaar in gesprek gaan. Afhankelijk van de groepsgrootte, de ruimte, beschikbare tijd en de doelstellingen stellen wij het festival programma samen. En zoeken wij in ons team Human Dimensions naar match en beschikbaarheid.

KEN JE DAT? (ALWEER) DE MANAGEMENTDAGEN ORGANISEREN…

Als jaarlijks event, of zo’n serie van leiderschapsdagen waarin de strategie gevormd moet worden en/of handen en voeten moet krijgen. Met ruimte voor inspiratie, onderling gesprek en liefst ook nog dat de mensen iets leren. Over leiderschap, verandering en goede gespreksvoering bijvoorbeeld. Met diepere inzichten en tegelijkertijd hele praktische handvatten om morgen meteen toe te kunnen passen. En graag een beetje anders dan vorig jaar. Iets verrassend, met leuke sprekers en een beetje teambuilding… Je weet wel, een intensief programma en toch ook de ruimte om elkaar te ontmoeten…

GOED NIEUWS! BUILD YOUR TRIBE IN-COMPANY festival

Herken je deze vraag, dan hebben wij goed nieuws voor je! Op basis van onze jarenlange ervaring met organisaties hebben wij het Build Your Tribe Festival ontwikkeld. Altijd op maat, want natuurlijk is iedere organisatievraag uniek. En met beproefde onderdelen, want omdat wij overal komen zien we ook veel vergelijkbare vraagstukken. Voor een goed, pakkend, gedegen en inspirerend programma hoef je niet steeds opnieuw het wiel uit te vinden. Wel is het belangrijk uit alle bestaande ingrediënten, wij noemen dat Building Blocks, de juiste mix samen te stellen.

Wij doen dit graag in samenspraak met jou. We creëren een Build Your Tribe Festival, op basis van ons Human Dimensions gedachtengoed zoals je dat kunt zien op deze website. Toegespitst op de behoeften en vragen van jouw organisatie.

We hebben een rijk aanbod waaruit we putten: lezingen, masterclasses, allerlei soorten kampvuurgesprekken en varianten van intensief en minder intensief cultuuronderzoek.

BUILD YOUR TRIBE: KAMPVUREN AANSTEKEN VOOR ECHTE GESPREKKEN

Een kampvuur gesprek staat voor een echt gesprek, met aandacht voor elkaar, de bereidheid oprecht te luisteren en te praten en misschien zelfs wel je mening bij te stellen. Wij gebruiken tijdens het Build Your Tribe Festival allerlei gespreksvormen, geïnspireerd op manieren van interactie en besluitvorming van over de hele wereld, zoals beschreven in het boek Building Tribes, de methoden en technieken uit Deep Democracy en uit Jam Cultures.

We faciliteren goede kennismakingsgesprekken, besluitvorming waarin alle stemmen gehoord worden, en soms ook pittige conflicten. Daarbij gaan wij met verschillen in mening en achtergrond om zoals dat in een jamsessie gebeurt: mensen uitnodigen hun geluid te laten horen, oprecht naar elkaar te luisteren om samen tot nieuwe inzichten en oplossingen te komen. Wij kunnen met tientallen of (een paar) honderd mensen tegelijk werken.

BENIEUWD NAAR EEN BYT FESTIVAL VOOR JOUW ORGANISATIE?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kampvuren, jamsessies… 

het zijn voor ons metaforen. Dat mag natuurlijk met echt vuur en echte muzikanten, dat is vaak zelfs heel leuk. En, maar…. wij bedoelen er vooral mee te zeggen dat we naar manieren en sferen zoeken die het voeren van intense gesprekken mogelijk maken. En echte oprechte gesprekken zijn vaak niet alleen maar leuk. Soms uitermate ongemakkelijk, pittig, schurend. Dus niet alleen maar samen trommelen als gimmick, of gezellig borrelen rond een vuurkorf. Tijdens het Build Your Tribe Festival kan dat zeker een onderdeel zijn, maar het doel is die gesprekken te voeren die nodig zijn voor een volgende stap in de samenwerking, de strategie, het leiderschap. Wij streven naar een opzet waarin ‘dat wat gezegd moet worden, gezegd kan worden’.

Een jamsessie is voor ons een metafoor voor een inclusieve manier van spreken met elkaar, waarin verschillende achtergronden en ideeën worden uitgenodigd en benut. Deze methode staat beschreven in het boek Jam Cultures.

BUILD YOUR TRIBE: CULTUURONDERZOEK

Soms doen we voor de start van de managementdag(en) een antropologisch cultuuronderzoek, op de manier zoals beschreven in De Corporate Tribe Om te begrijpen hoe je als organisatie in een gewenste richting kunt bewegen, helpt het enorm om je uitgangspositie te kennen: hoe doen we de dingen met elkaar? En waar liggen concrete kansen voor effectieve verandering?

Antropologie is de wetenschap die onderzoekt wat er tússen mensen gebeurt. Mensen vormen cultuur, cultuur vormt mensen. Antropologen kijken naar het onzichtbare groepsweefsel dat mensen samen vormen (elke dag opnieuw) en dat tegelijkertijd mensen vormt.

Wij maken een ‘foto’ van de huidige organisatiecultuur. Dat doen we aan de hand van antropologische veldwerkmethoden. Wij bewegen ons als antropoloog door de organisatie – door met mensen te praten, bijeenkomsten bij te wonen, bij het koffieapparaat roddel op te halen, mee naar buiten te gaan, kortom, door als fly on the wall aanwezig te zijn in het alledaagse leven van de organisatie. In antropologische termen is dit het emic perspectief. Van binnenuit het gedrag, de taal, de beleving, de ongeschreven regels en emoties van medewerkers begrijpen, zonder oordeel over goed of fout. Cultuur is namelijk het unieke antwoord op een universele vraag, en er is altijd een interne logica. Pas later stellen we de vraag in hoeverre deze cultuur functioneel is en de doelen van een organisatie ondersteunt, of juist niet.

cultuur foto

Afhankelijk van de lengte en intensiviteit van dit antropologische veldwerk, spreken we van een ‘culturele polaroid snapshot’ of een ‘loepscherpe high resolutie culturele foto’. Tijdens het meerdaagse Build Your Tribe Festival gaan we over de cultuurfoto in gesprek: wat herkennen jullie, zijn jullie blij met jullie organisatiecultuur, omgangsvormen, leiderschap, besluitvorming, etc. Cultuuronderzoek geeft een rijke input om gesprekken over de onderlinge samenwerking te voeren en de organisatie als geheel verder te brengen.

BUILD YOUR TRIBE: PRIKKELENDE INSPIRERENDE THEORIE

Ook zijn lezingen of masterclasses vaak onderdeel van de dagen, verzorgd door Jitske Kramer, Frank Weijers, Walter Faaij, Minka Jongkind, Mireille Ollivieira of Christien Oudshoorn. Aansprekende verhalen, met een goede mix van theorie, inspiratie en praktijk.

BUILD YOUR TRIBE. VRAGEN? ROOS KNOWS.

Meer informatie nodig? Specifieke vragen? Je kunt ons per mail bereiken, of bellen. Je zult dan Roos Prins ontmoeten, zij helpt je verder.

HeB JE AL EEN BESTAANDE BOEKING?

Lijkt de training vol? Houd onze last minute page in de gaten.

Naam(Vereist)
Vul hier je bestaande (vijfcijferige) ordernummer (bijvoorbeeld 36632) in dat je hebt ontvangen toen je je hebt ingeschreven voor de originele trainingsdata.

Gekozen Last Minute cursus:

Hier onder staat de keuze die je hebt gemaakt.
Hidden
Geen titel(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bekijk onze last minute trainingen

Lijkt de training vol? Houd deze last minute page in de gaten. Het komt regelmatig voor dat er toch nog een plek vrijkomt bij een training. Dit vermelden wij dan hier. Je kan je wel alvast inschrijven voor een andere datum.

Mocht er toch nog een plekje vrijkomen op je voorkeursdatum, dan kun je gemakkelijk via deze Last Minute page je inschrijving laten verplaatsen.

Schrijf je in voor de wachtlijst

Lijkt de training vol? Wij maken gebruik van een wachtlijst. Het komt regelmatig voor dat er toch nog een plek vrijkomt op de training.
Je komt op de wachtlijst door je aan te melden voor de training op een datum waar nog plek is, zo ben je in ieder geval verzekerd van een plekje op de door jou uitgezochte training.
Als je dan op het inschrijfformulier aangeeft voor welke data je op de wachtlijst wilt komen, zullen wij je benaderen zodra er een plekje vrijkomt.
Op deze manier hebben we al je gegevens al en kunnen we je makkelijk een plek op een eerdere training toewijzen.

Selecteer de training die je wilt volgen: