Actueel

Events & AgendA

Nationale Deep Democracy Event 2024

TIJD VOOR TIJD
2 februari 2024

Het lijkt wel of er te weinig uren in de dag zitten. Of hou jij aan het einde van de maand altijd tijd over? De tijd vliegt én kruipt voorbij. We hebben er te veel en te weinig van. Tijd is geld, zeggen we. Of is het toch meer een beleving, een gevoel? Hoeveel is jouw tijd waard? Leef jij volgens de kloktijd en je outlook? Of leef jij naar de getijden en seizoenen? Tijd geeft ons ritmes. In iedere cultuur betekent tijd iets anders.

Vaak zeggen we dat de tijd dringt. Of dat iets teveel tijd kost. Goede gesprekken en inspraak… het is belangrijk maar vertraagd zo. Zeggen mensen. Alles moet sneller lijkt het wel. Het tempo moet omhoog. En alles moet tegelijkertijd af. We leiden onder shortisme, doordat we te weinig tijd nemen voor de lange termijn, de toekomst.

We verlangen naar magische tijd, met aandacht voor elkaar en oplossingen voor vraagstukken. En soms voelen we de chaos van een tussentijd, wanneer er veel verandert.

Wij vinden het daarom: tijd voor tijd.

Het Nationale Deep Democracy Event 2024 heeft als thema: tijd. De komende maanden zal team Human Dimensions speciaal voor dit event lezingen en workshops samenstellen over hoe je met de methode van Deep Democracy kunt vertragen en versnellen. Wat antropologie ons over de tijd en de tussentijd kan leren. En een sneakpreview van Jitske’s nieuwe boek over de liminale tussentijd van verandering. Het specifieke programma volgt later.

Reken op een dag met: Tijd voor theorie. Tijd voor stilte. Tijd voor actie. Tijd voor ontmoetingen. Tijd voor tijd.

WAAR JITSKE SPREEKT

Jitske spreekt regelmatig op congressen. Wil je weten waar en wanneer? Meer informatie en inschrijven? Bekijk de agenda hier.

Social Humans

Team Human Dimensions is op vele sociale media kanalen actief. Wil je altijd op de hoogte zijn van onze laatste artikelen, korte filmpjes en activiteiten? Volg dan bijvoorbeeld onze LinkedIn pagina of abonneer je op ons YouTube kanaal om geen enkel mini-college te missen.

trotse partner van justdiggit

Met onze Human Dimensions activiteiten willen wij mensen en organisaties activeren om de wereld woest aantrekkelijk te maken voor alles en iedereen. En het liefst ook nog verrukkelijk eenvoudig. Een ideaal om na te streven. De lunches bij onze trainingen zijn daarom bijvoorbeeld heerlijk vegetarisch. Onze nieuwe notitieboekjes zullen gemaakt zijn van steengruis; een duurzaam productieproces waarbij geen houtpulp nodig is.

Mooie manieren om kleine steentjes bij te dragen, vinden wij. Maar… helaas heeft de ene activiteit soms toch nadelige gevolgen voor iets anders. Zo reizen wij om culturen te leren kennen, verhalen te delen en inclusie te stimuleren, waardoor onze footprint groter is dan we zouden willen. Om op z’n minst onze rommel op te ruimen, zijn wij op zoek gegaan naar een organisatie die zich inzet voor een groenere wereld. Het is de ngo JustDiggit geworden, aan wie wij jaarlijks een deel van onze winst doneren.

Waarom JustDiggit? Omdat hun werkwijze en aanpak woest aantrekkelijk en verrukkelijk eenvoudig is!

een missie om Afrika te vergroenen en zo de aarde weer af te koelen. Samen met miljoenen boeren én samen met ons.

De ‘earth-smiles’ zorgen ervoor dat; vegetatie op droge plekken terug komt, water vastgehouden wordt, de bodemkwaliteit verbetert en dat leidt o.a. tot een gunstiger microklimaat, BETERE OOGSTOPBRENGSTEN en EEN HOGER INKOMEN voor de boeren en de gemeenschap.

LET’S COOL DOWN THE PLANET. TOGETHER.

JustDiggit: ‘Onze droom is een groen en koel Afrika in 2030. Een Afrika dat is vergroend door miljoenen boeren die zelf hun eigen land hebben hersteld. Stel je voor welke enorme effecten dat zou hebben op inkomens, biodiversiteit, het regionale klimaat en klimaatverandering wereldwijd?’

De vergroeningsprojecten worden gemanaged door lokale boeren en gemeenschappen.

Old meets news

JustDiggit maakt droog land weer groen. Met een focus in Afrika, omdat daar veel impact is te maken. Middels trainingen en media campagnes verspreiden zij kennis om met traditionele en makkelijk toepasbare technieken landschappen op grote schaal te herstellen. Door het graven van ‘earth smiles’. JustDiggit zet media, data en technologie in om de kennis van deze technieken verder te verspreiden en om op te schalen.

Met onze jaarlijkse bijdrage kunnen we 1875 ‘earth-smiles’ graven en daardoor ruim 26ha land vergroenen en 3.937.500L water opvangen.

Wil jij ook bijdragen?

Help spread the word!
Naast een financiële bijdrage is het ook ontzettend belangrijk dat de kennis van deze technieken verder verspreid wordt.
Ga naar JustDiggit.org om meer te leren over de aanpak en impact. Ben je net zo onder de indruk als wij? Spread the word!

Schrijf je in voor de wachtlijst

Lijkt de training vol? Wij maken gebruik van een wachtlijst. Het komt regelmatig voor dat er toch nog een plek vrijkomt op de training.
Je komt op de wachtlijst door je aan te melden voor de training op een datum waar nog plek is, zo ben je in ieder geval verzekerd van een plekje op de door jou uitgezochte training.
Als je dan op het inschrijfformulier aangeeft voor welke data je op de wachtlijst wilt komen, zullen wij je benaderen zodra er een plekje vrijkomt.
Op deze manier hebben we al je gegevens al en kunnen we je makkelijk een plek op een eerdere training toewijzen.

Selecteer de training die je wilt volgen: