Werken met Polarisatie

TRAINER:

FRANK

dynamiek ervaren - interventies leren

Polarisatie. Wij-zij denken. Zwart-wit. Standpunten zijn verhard. Er is geen ruimte voor nuance. De nadruk ligt op het bestrijden van (de denkbeelden van) de ander. De druk op mensen die niet nadrukkelijk kiezen is groot: als je niet vóór bent, dan ben je tegen.

De tools van Deep Democracy werken hier niet: er zijn monopolies op de waarheid, we zijn er op uit elkaar te beschadigen en niemand lijkt bereid om ook maar iets over zichzelf te leren.

Hoe kun je hier beweging in krijgen? Wat is er nodig voor transformatie? Hoe komen we (weer) tot een verbindende dialoog, waarin we elkaar weer kunnen horen?

Leer hoe je als facilitator effectieve interventies kunt inzetten in dynamieken van polarisatie.

Dagen. Totaal 2 dagen, aaneengesloten. Klik op de knop ‘reserveren’ om de specifieke data te bekijken.

Aanbevolen voor deelname (niet verplicht): level 1 van Lewis Deep Democracy.

Taal. Nederlands

Werken met polarisatie, voor wie en waarom. De training is bestemd voor iedereen die, binnen organisatie s en/of in het maatschappelijke veld, te maken heeft met dynamieken van polarisatie.

Het gedachtengoed en de aanpakken van Deep Democracy helpen om goede gesprekken, spannende processen, conflicten en inclusieve besluitvorming te faciliteren. In dynamieken van polarisatie schieten deze aanpakken tekort. Processen lijken muurvast te zitten. In deze tweedaagse training ervaar je hoe het is om onderdeel uit te maken een dynamiek van polarisatie en leer je hoe je hier tóch beweging in kunt krijgen.

Wat we van je vragen. Basiskennis van Deep Democracy is aanbevolen (Deep Democracy level 1), maar niet verplicht.

Wat je kunt verwachten. Theorie wordt afgewisseld met reflectie en oefeningen. Tijdens de eerste dag staat het ervaren centraal: wat betekent het om deel uit te maken van een dynamiek van polarisatie? Wat doet dat met je denken en met je emoties? De tweede dag maak je kennis met een aantal interventies, die je als facilitator kunt inzetten om beweging te creëren, gericht op (opnieuw) verbinding maken.

Deze training is ontwikkeld door Frank Weijers.

PLAYLIST TRAININGSVIDEOS

Wil jij meer weten over alle DD levels en een indruk krijgen van onze trainers?

Ga dan naar de playlist ‘trainingsvideos’ op ons youtube kanaal.

Klik op onderstaande data om je aan te melden:

Werken met Polarisatie
Trainer: Frank Weijers
Locatie: Suits & Sundays
Startdatum: 03-09-2024
Beschikbare plaatsen: 5/12
Werken met Polarisatie
Trainer: Frank Weijers
Locatie: Suits & Sundays
Startdatum: 20-06-2024
Deze is vol, maar bekijk onze

HOE, WAT, WAAR

UNIEKE DD-COMBI KANS IN SITGES (SPANJE)

HeB JE AL EEN BESTAANDE BOEKING?

Lijkt de training vol? Houd onze last minute page in de gaten.

Naam(Vereist)
Vul hier je bestaande (vijfcijferige) ordernummer (bijvoorbeeld 36632) in dat je hebt ontvangen toen je je hebt ingeschreven voor de originele trainingsdata.

Gekozen Last Minute cursus:

Hier onder staat de keuze die je hebt gemaakt.
Hidden
Geen titel(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bekijk onze last minute trainingen

Lijkt de training vol? Houd deze last minute page in de gaten. Het komt regelmatig voor dat er toch nog een plek vrijkomt bij een training. Dit vermelden wij dan hier. Je kan je wel alvast inschrijven voor een andere datum.

Mocht er toch nog een plekje vrijkomen op je voorkeursdatum, dan kun je gemakkelijk via deze Last Minute page je inschrijving laten verplaatsen.

Schrijf je in voor de wachtlijst

Lijkt de training vol? Wij maken gebruik van een wachtlijst. Het komt regelmatig voor dat er toch nog een plek vrijkomt op de training.
Je komt op de wachtlijst door je aan te melden voor de training op een datum waar nog plek is, zo ben je in ieder geval verzekerd van een plekje op de door jou uitgezochte training.
Als je dan op het inschrijfformulier aangeeft voor welke data je op de wachtlijst wilt komen, zullen wij je benaderen zodra er een plekje vrijkomt.
Op deze manier hebben we al je gegevens al en kunnen we je makkelijk een plek op een eerdere training toewijzen.

Selecteer de training die je wilt volgen: