DEEP DEMOCRACY

DEEP DEMOCRACY LEVEL 1

TRAINERS:

FRANK, MINKA, CHRISTIEN, MIREILLE, KARIM EN JITSKE

DEEP DEMOCRACY LEVEL 1

Dagen: Twee aaneengesloten dagen. 

Online of live: in principe werken we altijd live, met inachtneming van de dan geldende corona maatregelen. Als het moet kunnen we online trainen. Dit doen we nooit zomaar en hierover krijg je altijd  van ons bericht. 

Deep Democracy = Een praktische methode om de wijsheid van de groep maximaal te benutten. Nieuwe kijk op besluitvorming en groepsdynamiek.  Inclusieve besluitvorming: benutten van diversiteit aan perspectieven. Afwijkende meningen horen. Co-creatie. Verbindend leiderschap.

Tijdens de tweedaagse Level 1 training leer je de grondbeginselen en een aantal facilitatie-vaardigheden om de Lewis methode van Deep Democracy in je eigen praktijk toe te passen. We maken gebruik van zowel de rationele als de emotionele aspecten van het besluitvormingsproces in een groep. De training maakt je  bewuster van de impact van je eigen mate van neutraliteit op een groep. En van de rollen die je in een groep inneemt. Na deze training zul je een andere kijk hebben op conflicten in groepen en een aantal nieuwe praktische vaardigheden rijker zijn.

Inhoud Level 1: tools en technieken om complexe groepsdynamiek te begeleiden en tot gedragen besluiten te komen. Tijdens de training krijg je het boek Deep Democracy – de wijsheid van de minderheid van Jitske Kramer kado. 

  • Check-in & Check-uit
  • Basisprincipes: ijsberg, haaien, autocratische besluitvorming en sabotagelijn gedrag.
  • Roltheorie: kijken naar de groep als geheel, vanuit het Quantum denken.
  • Stap 1-4 van de Lewis Methode van Deep Democracy: komen tot inclusieve besluiten. Alle afwijkende stemmen en perspectieven horen en meenemen in de uiteindelijke besluitvorming.
  • Gesprek op Voeten 
  • Edge gedrag, rondcirkelen en weerbericht: wat te doen als een groep vastloopt
  • Meta-skills: de impact van je eigen mate van neutraliteit en compassie op een groep
  • Stap 5: het niet-gevoerde gesprek. Dit gesprek zul je ervaren en zullen we in L2 en L3 verder intrainen.

Je kunt ook kiezen voor de Deep Democracy leergang. Weet je nu al dat je Deep Democracy helemaal eigen wilt maken, dan kun je ook de leergang overwegen. Hierin werken we gedurende zes maanden samen in dezelfde leergroep. Je krijgt level 1, 2, 3, de training Creating en Holding Space en een aantal malen supervisie. Je leert hierbij drie van onze instructors kennen. 

HOE, WAT, WAAR

Klik op onderstaande data om je aan te melden:

Trainingen aan het laden...

Corona en Maatregelen

Selecteer de training die je wilt volgen:

X
X
X