DEEP DEMOCRACY

Leergang

TRAINERS:

FRANK, MINKA, CHRISTIEN, MIREILLE EN JITSKE

DEEP DEMOCRACY – leergang

Dagen: Totaal 13 dagen, verdeeld over 7 blokken, doorlooptijd 6 maanden.

Naast de los te volgen levels van Deep Democracy, bieden we ook de Leergang Deep Democracy aan. Onder begeleiding van onze door Myrna Lewis gelicenseerde Jitske Kramer, Frank Weijers, Mireille Ollivieira, Minka Jongkind en Christien Oudshoorn leer je samen met maximaal 18 anderen de ins en outs van deze methodiek.

Voor wie en waarom deze leergang Deep Democracy. Je neemt geen genoegen met teams en organisaties waar meer in de onderstroom speelt dan in de bovenstroom wordt uitgesproken. Je bent een leider die zelfsturing, participatie, inclusie en inspraak wilt bevorderen en je zoekt naar de leiderschapsstijl en technieken die hierbij passen. Je bent trainer / coach / facilitator die het werkelijke gesprek met groepen aan wilt gaan. Je bent veranderaar die begrijpt dat werkelijke verandering plaatsvindt in het ondertussen, in de chaos, in de vaak spannende interactie en je wilt dit proces tot in de puntjes kunnen begeleiden. Je bent iemand die samen met anderen voor het meest hoogst haalbare wil gaan. Op zoek bent naar robuuste en inclusieve besluitvorming. En je begrijpt dat dit naast technieken ook zelfinzicht vraagt. Je kiest voor dit intensieve programma als je echt met Deep Democracy aan de slag wilt gaan. Je hebt zin om je onder te dompelen in de nieuwe manier van kijken van Deep Democracy. Je wilt de Lewis methode van besluitvorming en omgaan met conflicten niet alleen eigen maken, maar ook integreren in jouw manier van werken. Je hebt zin om de energie van conflicten te benutten en de kwaliteit van besluiten hoger te maken. Voor jezelf en anderen.

Wat we van je vragen. Een actieve en lerende rol, zodat we er met elkaar zoveel mogelijk uit kunnen halen. Dit betekent naast de georganiseerde dagen ruimte maken voor oefenen (in je eigen praktijk), lezen van de boeken Deep Democracy en Now we’re talking, en de nodige reflectie.

Wat je kunt verwachten. Je kunt rekenen op een bijzondere leerervaring. Met professionele en persoonlijke groei in het omgaan met conflicten, het aangaan van de onderstroom en het nemen van robuuste inclusieve besluiten waarin alle perspectieven zijn meegenomen. Het is een intensieve leergang, waarin je drie leden van team Human Dimensions leert kennen. De levels 1 t/m 3 worden door één instructor gegeven, iemand anders verzorgt de intervisie en weer een ander de tweedaagse Holding Space. Hierdoor ervaar je als deelnemer de overeenkomsten en de verschillen tussen de verschillende instructors. Wie de specifieke leergang verzorgen, vind je bij de data.

We eindigen dit leertraject door gezamenlijk een grote Deep Democracy sessie te begeleiden voor een groep genodigden.

Wat anderen zeggen over de leergang. “In 2017 heb ik deelgenomen aan de leergang Deep Democracy. Mijn geduld werd vaak behoorlijk op de proef gesteld. Wat een irritante, tijdrovende en (op het eerste gezicht) chaotische methode! Maar ik vond het ook een fascinerende methode. Met een geheel nieuwe kijk op organisaties, groepen en samenlevingen. Een methode die conflict en de rol van macht en ranking niet ontkent, maar er actief mee werkt. En die bovendien leidt tot concreet resultaat: werkelijk gedragen besluiten, waarbij alle waardevolle gezichtspunten gehoord zijn. Ik ben fan!”

“Mocht je twijfelen bij wie je een Deep Democracy training wilt volgen, niet nodig. De trainers van Human Dimensions zijn goud waard. Zij leren je geen trucjes, maar laten je Deep Democracy echt ervaren en doorleven. Ik ben achteraf ook heel blij dat ik voor de leergang gekozen heb en niet voor losse levels. Deep Democracy gaat over groepen. En dan helpt het enorm als de groep waarin je oefent langer bij elkaar is. We hebben nog steeds contact met elkaar en zijn van plan om nog lang veel van elkaar te leren.” – Saskia Jaquet, zelfstandig adviseur verandercommunicatie

Data Leergang najaar 2021 – Jitske & Minka & Christien

  • Blok 1 Level 1: maandag 13 en dinsdag 14 september 2021 – Jitske
  • Blok 2 Supervisie level 1: maandag 27 september 2021 – Minka
  • Blok 3 Level 2: dinsdag 12 en woensdag 13 oktober 2021 – Jitske
  • Blok 4 Dag 1 Supervisie level 2: maandag 8 november 2021 – Minka
  • Blok 4 Dag 2 Techniek van versterken en pijlen gooien (l3): dinsdag 9 november 2021 – Jitske
  • Blok 5 Dag 1 Intervisie: groep alleen: maandag 6 december 2021
  • Blok 5 Dag 2: Supervisie Terugblik intervisie (dag 2 L3): dinsdag 7 december 2021 – Jitske
  • Blok 6: Holding Space maandag 10 en dinsdag 11 januari 2022- Christien
  • Blok 7 dag 1 Supervisie: maandag 7 februari 2022 – Minka
  • Blok 7 dag 2 DD Event: dinsdag 8 februari 2022 – Jitske en Minka

PLAYLIST TRAININGSVIDEOS

Wil jij meer weten over alle DD levels en een indruk krijgen van onze trainers? 

Ga dan naar de playlist ‘trainingsvideos’ op ons youtube kanaal.

Klik op onderstaande data om je aan te melden:

Trainingen aan het laden...

HOE, WAT, WAAR

Corona en Maatregelen

Selecteer de training die je wilt volgen:

X
X
X