DEEP DEMOCRACY

Leergang (L1, 2, 3, 4)

TRAINERS:

FRANK, MINKA, CHRISTIEN, MIREILLE EN JITSKE

DEEP DEMOCRACY – leergang

Dagen: Totaal 13,5 dagen, verdeeld over 7 blokken, certificering L1, L2, L3 en L4, doorlooptijd 6 maanden.

In onze Leergang Deep Democracy leer je samen met een vaste leergroep van maximaal 18 anderen alle ins en outs van deze methodiek. Door de programma’s van de levels 1,2,3 en 4 te combineren met supervisiedagen krijg je een stevige training in het toepassen van Deep Democracy. Elke leergang wordt begeleid door drie van onze door Myrna Lewis gelicenseerde trainers: Jitske Kramer, Frank Weijers, Mireille Ollivieira, Minka Jongkind en Christien Oudshoorn.

Voor wie en waarom deze leergang Deep Democracy. Je neemt geen genoegen met teams en organisaties waar meer in de onderstroom speelt dan in de bovenstroom wordt uitgesproken. Je bent een leider die zelfsturing, participatie, inclusie en inspraak wilt bevorderen en je zoekt naar de leiderschapsstijl en technieken die hierbij passen. Je bent trainer / coach / facilitator die het werkelijke gesprek met groepen aan wilt gaan. Je bent veranderaar die begrijpt dat werkelijke verandering plaatsvindt in het ondertussen, in de chaos, in de vaak spannende interactie en je wilt dit proces tot in de puntjes kunnen begeleiden. Je bent iemand die samen met anderen voor het meest hoogst haalbare wil gaan. Op zoek bent naar robuuste en inclusieve besluitvorming. En je begrijpt dat dit naast technieken ook zelfinzicht vraagt. Je kiest voor dit intensieve programma als je echt met Deep Democracy aan de slag wilt gaan. Je hebt zin om je onder te dompelen in de nieuwe manier van kijken van Deep Democracy. Je wilt de Lewis methode van besluitvorming en omgaan met conflicten niet alleen eigen maken, maar ook integreren in jouw manier van werken. Je hebt zin om de energie van conflicten te benutten en de kwaliteit van besluiten hoger te maken. Voor jezelf en anderen.

Wat we van je vragen. Een actieve en lerende rol, zodat we er met elkaar zoveel mogelijk uit kunnen halen. Dit betekent naast de georganiseerde dagen ruimte maken voor oefenen (in je eigen praktijk), lezen van de boeken Deep Democracy en Now we’re talking, en de nodige reflectie.

Wat je kunt verwachten. Je kunt rekenen op een bijzondere leerervaring. Met professionele en persoonlijke groei in het omgaan met conflicten, het aangaan van de onderstroom en het nemen van robuuste inclusieve besluiten waarin alle perspectieven zijn meegenomen. Het is een intensieve leergang, waarin je drie leden van team Human Dimensions leert kennen. De levels 1 t/m 3 worden door één instructor gegeven, iemand anders verzorgt de intervisie en weer een ander de level 4. Hierdoor ervaar je als deelnemer de overeenkomsten en de verschillen tussen de verschillende instructors. Wie de specifieke leergang verzorgen, vind je bij de data.

We volgen een iets andere didactische opzet dan in de losse levels, mede mogelijk door de supervisiedagen die we samen hebben. Deze supervisiedagen worden benut om elementen nader in te trainen, vragen te beantwoorden en casuïstiek te bespreken. We eindigen dit leertraject door gezamenlijk een grote Deep Democracy sessie te begeleiden voor een groep genodigden.

Wat anderen zeggen over de leergang. “In 2017 heb ik deelgenomen aan de leergang Deep Democracy. Mijn geduld werd vaak behoorlijk op de proef gesteld. Wat een irritante, tijdrovende en (op het eerste gezicht) chaotische methode! Maar ik vond het ook een fascinerende methode. Met een geheel nieuwe kijk op organisaties, groepen en samenlevingen. Een methode die conflict en de rol van macht en ranking niet ontkent, maar er actief mee werkt. En die bovendien leidt tot concreet resultaat: werkelijk gedragen besluiten, waarbij alle waardevolle gezichtspunten gehoord zijn. Ik ben fan!”

“Mocht je twijfelen bij wie je een Deep Democracy training wilt volgen, niet nodig. De trainers van Human Dimensions zijn goud waard. Zij leren je geen trucjes, maar laten je Deep Democracy echt ervaren en doorleven. Ik ben achteraf ook heel blij dat ik voor de leergang gekozen heb en niet voor losse levels. Deep Democracy gaat over groepen. En dan helpt het enorm als de groep waarin je oefent langer bij elkaar is. We hebben nog steeds contact met elkaar en zijn van plan om nog lang veel van elkaar te leren.” – Saskia Jaquet, zelfstandig adviseur verandercommunicatie

Data leergang novemeber 2024 – MINKA, MIREILLE & Christien

Blok Data Trainer(s)

Blok 1 Fundament (Level 1)

woensdag 27 november en donderdag 28 november 2024

Minka

Blok 2 Dag 1 Metaskills (level 4)

maandag 16 december 2024
Christien & Minka

Blok 2 Dag 1 Supervisie

maandag 16 december 2024
Mireille

Blok 3 Verdieping (Level 2)

donderdag 9 en vrijdag 10 januari 2025

Minka

Blok 4 Metaskills (Level 4)

onderdag 6 en vrijdag 7 februari 2025

Christien en Minka

Blok 5 Dag 1 Supervisie

maandag 3 maart 2025

Mireille

Blok 5 Dag 2 Verdieping (Level 3)

dinsdag 4 maart 2025

Minka

Blok 6 Dag 1 Intervisie

donderdag 27 maart 2025

Groep alleen

Blok 6: Dag 2 Verdieping (Level 3)

vrijdag 28 maart 2025

Minka

Blok 7 dag 1 Supervisie

woensdag 16 april 2025

Mireille

Blok 7 dag 2 DD Event

donderdag 17 april 2025

Minka en Mireille

Data leergang start februari 2025 – Minka, Mireille & Frank

Blok Data Trainer(s)

Blok 1 Fundament (Level 1)

maandag 7 april en dinsdag 8 april 2025

Mireille

Blok 2 Dag 1 Supervisie

woensdag 5 maart 2025
Frank

Blok 2 Dag 2 Metaskills (level 4)

donderdag 6 maart 2025
Minka en Frank (Zaal E + F)

Blok 3 Verdieping (Level 2)

maandag 24 en dinsdag 25 maart 2025

Mireille

Blok 4 Metaskills (Level 4)

donderdag 10 en vrijdag 11 april 2025

Minka en Frank (Zaal E + F)

Blok 5 Dag 1 Supervisie

dinsdag 6 mei 2025

Mireille

Blok 5 Dag 2 Verdieping (level 3)

woensdag 7 mei 2025

Mireille

Blok 6 Dag 1 Intervisie

maandag 26 mei 2025

Groep alleen

Blok 6 Dag 2: Verdieping (Level 3)

dinsdag 27 mei 2025

Mireille

Blok 7 dag 1 Supervisie

maandag 16 juni 2025

Frank

Blok 7 dag 2 DD Event

dinsdag 17 juni 2024

Mireille en Frank

PLAYLIST TRAININGSVIDEOS

Wil jij meer weten over alle DD levels en een indruk krijgen van onze trainers?

Ga dan naar de playlist ‘trainingsvideos’ op ons youtube kanaal.

Klik op onderstaande data om je aan te melden:

Deep Democracy Leergang
Trainer: Minka Jongkind en Mireille Ollivieira en Christien Oudshoorn
Locatie: Fort aan de Klop
Startdatum: 27-11-2024
Beschikbare plaatsen: 7/18
Deep Democracy Leergang
Trainer: Mireille Ollivieira en Frank Weijers en Minka Jongkind
Locatie: Fort aan de Klop
Startdatum: 10-02-2025
Beschikbare plaatsen: 17/18
Deep Democracy Leergang
Trainer: Minka Jongkind en Mireille Ollivieira en Frank Weijers en Christien Oudshoorn
Locatie: Fort aan de Klop
Startdatum: 30-09-2024
Deze is vol, maar bekijk onze

HOE, WAT, WAAR

wil je eerst kennismaken met deep democracy?

HeB JE AL EEN BESTAANDE BOEKING?

Lijkt de training vol? Houd onze last minute page in de gaten.

Naam(Vereist)
Vul hier je bestaande (vijfcijferige) ordernummer (bijvoorbeeld 36632) in dat je hebt ontvangen toen je je hebt ingeschreven voor de originele trainingsdata.

Gekozen Last Minute cursus:

Hier onder staat de keuze die je hebt gemaakt.
Hidden
Geen titel(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bekijk onze last minute trainingen

Lijkt de training vol? Houd deze last minute page in de gaten. Het komt regelmatig voor dat er toch nog een plek vrijkomt bij een training. Dit vermelden wij dan hier. Je kan je wel alvast inschrijven voor een andere datum.

Mocht er toch nog een plekje vrijkomen op je voorkeursdatum, dan kun je gemakkelijk via deze Last Minute page je inschrijving laten verplaatsen.

Schrijf je in voor de wachtlijst

Lijkt de training vol? Wij maken gebruik van een wachtlijst. Het komt regelmatig voor dat er toch nog een plek vrijkomt op de training.
Je komt op de wachtlijst door je aan te melden voor de training op een datum waar nog plek is, zo ben je in ieder geval verzekerd van een plekje op de door jou uitgezochte training.
Als je dan op het inschrijfformulier aangeeft voor welke data je op de wachtlijst wilt komen, zullen wij je benaderen zodra er een plekje vrijkomt.
Op deze manier hebben we al je gegevens al en kunnen we je makkelijk een plek op een eerdere training toewijzen.

Selecteer de training die je wilt volgen: