Verbindend leiderschap

Wereldse antropologische lessen en deep democracy technieken 

verbindend leiderschap met deep democracy en antropologie.

Leiderschap is veel meer dan agenda’s pushen en taken verdelen. Zeker wanneer innovatie belangrijk is en er wordt samengewerkt in allerlei netwerken en projecten, is verbindend leiderschap essentieel. De kunst is om mensen te verbinden rond een gezamenlijk verhaal, om ideeën te verbinden, maar ook teams, afdelingen. Verbinden doe je door ruimte te scheppen voor ontmoetingen en helder te zijn over kaders en speelruimte.

Verbindend Leiderschap is een tweedaagse training waarin het perspectief van de chief, de leider, centraal staat. In Verbindend Leiderschap krijg je wereldse antropologische lessen over groepsdynamiek en leiderschap. Leer je te vergaderen en besluiten te nemen op basis van de LeKgotla, een vorm van Afrikaanse volksraadpleging, afkomstig uit Botswana. En trainen we je in een aantal Deep Democracy technieken, zodat je psychologische veiligheid in je team kunt creëren en lastige thema’s leert agenderen. Hierin hebben we ook zeker aandacht voor de nieuwe hybride werkelijkheid waar velen zich in bevinden: hoe zorg je voor verbinding op afstand?

Uiteraard zijn leiders ook meer dan welkom bij de Deep Democracy levels 1 tot 5. In deze levels staat het faciliteren van groepen, conflicten en besluiten centraal. En faciliteren is vaak net iets anders dan leidinggeven. Hoewel… ook voor veel leiders kunnen dit zeer waardevolle en aanvullende vaardigheden zijn. Na Verbindend Leiderschap is het natuurlijk altijd mogelijk om je verder te verdiepen in Deep Democracy level 1 – 5.

Of wellicht heb je na de training de smaak te pakken als het gaat over de antropologische inzichten en wil je meer weten over organisatiecultuur en cultuurverandering. Ook daarop bieden we verdieping in onze programma’s. Check de expeditie Antropologisch Veranderen en de kennisintensieve Masterclass Building Tribes door Jitske Kramer.

Ken je dat?

Je hebt een duidelijke visie over de resultaten die je wilt behalen, maar het lukt niet altijd om je mensen mee te krijgen daarin. Je wilt gebruik maken van de wijsheid van je mensen, maar geen oeverloos gedoe voor er eindelijk een beslissing kan worden genomen. Snelle veranderingen in de omgeving, vragen van je organisatie een dynamische, agile houding, maar het lukt (lang) niet iedereen om daarin mee te gaan. Je wilt mensen centraal zetten zonder de doelstellingen uit het oog te verliezen.

In deze training leer je je organisatie op een manier in te richten die participatie bevordert en zorgt dat het tegelijkertijd dynamisch en werkbaar blijft. Het geeft inzicht in hoe de organisatiecultuur van invloed is op het vermogen om te veranderen en innoveren. En hoe je hier effectief invloed op uitoefent.

Creëer een effectieve cultuur. Waarin je alle perspectieven benut. En toch slagvaardig blijft.  

Onze aanpak

Korte pakkende presentaties met prikkelende beelden en verhalen vanuit verschillende werelddelen wisselen we af met praktische vaardigheden. Er is ruimte voor uitwisseling met de andere leiders in de groep. In het delen van ervaringen maken we de vertaalslag naar de eigen praktijk. Je doet ervaring op met nieuwe gespreksvormen zoals de Deep Democracy check-in, de drie stappen van het goede gesprek en de vierde stap van de inclusieve besluitvorming. Je leert de kracht van het Lekgotla kampvuurgesprek, met diep democratische inventarisering van verschillende standpunten, maar met een autocratisch besluit. 

Voor wie?

Voor leiders die het beste uit hun mensen willen halen. Die op een praktische en creatieve manier willen kijken naar de inrichting van de organisatie en hun eigen stijl van leidinggeven. Die psychologische veiligheid belangrijk vinden. Die iedereen willen horen, maar wel vaart willen maken.

Mogen trainers, facilitators en adviseurs ook meedoen? Ja hoor. Maar weet dat we de training geven voor leiders, het perspectief van de chief staat centraal, dus zet je eigen leiderschap voorop tijdens de training.

Antropologische kijk op leidinggeven

De huidige VUCA-wereld vraagt veel van mensen op het gebied van creativiteit, aanpassingsvermogen, en samenwerken. Vele nieuwe vraagstukken moeten in rap tempo worden opgelost. Maar zijn ze wel zo nieuw? De mensheid heeft de afgelopen 50.000 tot 60.000 jaar al vele vraagstukken opgelost, waar we ook nu nog veel van kunnen leren. Vanuit de antropologie is er veel kennis opgedaan over verschillende antwoorden die mensen door de tijd heen hebben gevonden op universele vragen. Zoals: wat is goed leiderschap? Hoe krijg ik mijn mensen mee? Wat doe ik met conflicten in de groep? Hoe benut ik de verschillende perspectieven, maar behoud ik wel vaart? Hoe bescherm ik mijn positie?

In deze training onderzoeken we een aantal verschillende antwoorden op deze wezenlijke leiderschapsvragen, gecombineerd met een aantal praktische technieken uit Deep Democracy. Je zult tijdens deze training uit je comfortzone gehaald en uitgedaagd worden om dingen anders te bekijken.

Antropologie maakt vertrouwd wat vreemd is. En  vreemd wat vertrouwd is. 

Klik op onderstaande data om je aan te melden:

Trainingen aan het laden...

HOE, WAT, WAAR

Corona en Maatregelen

VERBINDING DOOR RUIMTE TE MAKEN

Als leider heb je wat ons betreft een aantal aandachtsgebieden, die in deze trainingen allemaal aan bod komen:

Mentale ruimte: overtuigingen, cultuur, psychologische veiligheid
Hybride ruimte: inrichting van de werkplek, etiquette van het (hybride) werken
Ontmoetings ruimte: menselijk, trots, online kampvuren 
Verander ruimte: mate van inspraak en besluitvormingsprocedure  

Selecteer de training die je wilt volgen:

X
X
X