DEEP DEMOCRACY

ONLINE Voor beginners

TRAINERS:

FRANK, MINKA, CHRISTIEN EN MIREILLE

DEEP DEMOCRACY – ONLINE Voor beginners

Duur: 1 dagdeel. Als in de ochtend: 9.15 – 12.30. Als in de middag: 13.15 – 16.30. We werken in drie blokken van elk 45-50 minuten, met daar tussenin korte pauzes van 10-15 minuten.

Vereiste voor deelname: geen, alleen interesse en nieuwsgierigheid

Taal: Nederlands

Waarom? Al je afspraken zijn ineens online. Vergaderingen met je team zijn op afstand. In de drukte van het werk is het lastig om verbinding te blijven houden. Dingen voelen stroperig, niet alles wordt gezegd. Beslissingen moeten ook nu gewoon genomen worden. De techniek van beeldbellen hebben jullie enigszins onder de knie, nu de methode van communicatie en overleg nog.

Deep Democracy geeft je een tool om, of je elkaar nou fysiek ontmoet of online, op een open en constructieve manier met elkaar in gesprek te blijven. Een tool om lastige gesprekken aan te gaan en zoveel mogelijk issues op tafel te krijgen, ook in online bijeenkomsten. Een tool om daadkrachtig besluiten met elkaar te nemen, ook als we het niet meteen met elkaar eens zijn.

Voor wie? Je hebt wel eens van Deep Democracy gehoord, maar er nog nooit training in gevolgd. Of je bent toe aan een opfrisser, zeker in deze online situatie. Heel geschikt voor:

  • Leidinggevenden die nu op afstand en online leidinggeven
  • Teams die met elkaar zoeken hoe op een goede manier samen te werken
  • Teamcoaches, hulpverleners, facilitators, projectmanagers, ….
  • Iedereen die kennis wil maken met Deep Democracy, als praktische methode om ruimte te geven aan alle stemmen in de groep of het team. Ontdekken om op een andere manier om te gaan met afwijkende meningen, conflicten en besluitvorming.

Wat je kunt verwachten. In een training van 1 dagdeel via ZOOM krijg je inspiratie door op een andere manier te kijken naar groepsdynamiek én krijg je een aantal concrete tools om morgen al mee aan de slag te gaan. Je leert de basisprincipes van de Lewis methode van Deep Democracy en ervaart hoe je een check in online kan begeleiden. Hoe je online een gesprek kan voeren waarin iedereen tegelijkertijd actief meedoet zónder dat het een chaos wordt. En hoe je online constructief om kan gaan met een verschil in mening.

Inhoud van deze kennismaking met Deep Democracy

  • Online inchecken en uitchecken
  • Basisprincipes Deep Democracy: ijsberg, haaien, sabotagegedrag
  • Voeren van een gesprek online waarin iedereen actief betrokken is en alle perspectieven worden gehoord
  • Daadkrachtig besluiten zonder mensen te verliezen
  • Constructief aangaan van verschil in mening – het zogenaamde niet-gevoerde gesprek

Klik op onderstaande data om je aan te melden:

HOE, WAT, WAAR

Corona en Maatregelen

Selecteer de training die je wilt volgen:

Selecteer de training die je wilt volgen:

X