Aanmelden

Opleidingen/Masterclasses/Trainingen

ANTROPOLOGISCH KIJKEN

Door anders te kijken, kun je meer zien. In deze training leer je antropologisch kijken. Niet dingen invullen voor de ander. Eigen (voor)oordelen uitstellen. De ander beter leren begrijpen. Culturen en organisaties beter doorgronden.

EXTRA INFO BLOK 1

Jitske Kramer studeert klassieke culturele antropologie en is opgeleid tot dorpsetnograaf. Ze specialiseert zich in het gebruik van theater als educatief medium in de binnenlanden van Oeganda. Terug in Nederland start zij haar carrière als trainer/consultant bij Boertien Training op het gebied van communicatie- en leiderschapsontwikkeling en bekwaamt zij zich in pschyodrama en voice dialogue. Zij traint honderden mensen met allerlei functionele rollen, in allerlei branches. Met een specifieke focus op internationale samenwerking. Zij geeft leiding aan de expertise groep Bridging Cultures die zich richt op interculturele competenties en global leadership. In 1996 begint Jitske voor zichzelf, met klanten in binnen- en buitenland, onder de naam HumanDimensions.

EXTRA INFO BLOK 2

In haar eerste boek ‘Normaal is Anders!’ beschrijft Jitske haar visie op het leidinggeven aan interculturele teams. Waarin de dynamiek van de verschillen, met misverstanden, verschillende perspectieven en machtsstrijd belangrijke aandachtspunten zijn. Dit verhaal brengt haar van Londen naar Dubai, naar Jakarta. Naast het geven van lezingen en masterclasses is ze actief in het begeleiden van internationale teams. En als consultant voor organisatieontwikkeling in fabrieken in India en Duitsland.

EXTRA INFO BLOK 3

Rond 2009 wordt Jitske gegrepen door de zienswijze en methode van Deep Democracy. Een in post-apartheid Zuid-Afrika ontwikkelde manier van besluitvorming, waarbij de wijsheid van de minderheid wordt meegenomen in het meerderheidsbesluit. Reizen naar Zuid-Afrika volgen om de kunst van deze methode te leren van de grondlegger Myrna Lewis. Het boek ‘Deep Democracy – de wijsheid van de minderheid’ wordt geschreven, inmiddels een bestseller. Jitske start in 2012 met het geven van de trainingen Deep Democracy die met zoveel succes worden ontvangen, dat zij nu samenwerkt met een team van gelicenceerde instructors om aan de vraag te voldoen.

EXTRA INFO BLOK 4

In 2013 wordt Jitske door vakgenoten en klanten uitgeroepen tot trainer van het jaar. Uit het jury-rapport: “Jitske voegt als antropoloog elementen toe die in de wereld van trainers nog onbekend zijn. Met name haar werk op het gebied van Deep Democracy biedt trainers een extra palet aan interventie mogelijkheden die tot nu toe nog onbekend waren. Jitske heeft een internationaal netwerk. Ze weet op onnavolgbare manier culturen met elkaar te verbinden en gaat daarbij over de grenzen van wat de gemiddelde trainer te bieden heeft: cabaret, zang, optimale interactie van haar publiek met elkaar, interculturele saamhorigheid, om er maar een paar te noemen. Wat inhoudelijk sterk bijdraagt aan de grondhouding van trainers is haar thema ‘inclusie’. De minderheid krijgt in haar werk een stem en dat is voor alle disciplines in het trainersvak van cruciaal belang.”

Selecteer de training die je wilt volgen: