LOES BERENDSEN

Loes Berendsen is als corporate antropoloog verbonden aan Human Dimensions. Gespecialiseerd in organisatiecultuur en cultuurverandering - in het bijzonder in de domeinen veiligheid, onderwijs en dierenwelzijn. Loes is gepromoveerd op leiderschap en verandering in de publieke sector. Zij werkte als directeur bij de politie en in het hoger onderwijs. Naast opdrachten als interim-leider, begeleider en cultuuronderzoeker is Loes sinds een aantal jaar op vrijwillige basis werkzaam als stervensbegeleider.

CULTUURONDERZOEK

Loes heeft uitgebreide ervaring in het doen van etnografisch onderzoek in corporate en publieke omgevingen, het begeleiden van complexe cultuurveranderingen en het faciliteren van ingewikkelde stakeholderdialogen binnen of tussen organisaties. Loes reist graag, bijvoorbeeld naar Ghana en Japan, maar kijkt net zoveel haar ogen uit bij de exotische tribes die mensen in Nederlandse organisaties vormen.

(BEGE)LEIDEN VAN VERANDERING

Loes heeft een eigen bedrijf Bureau Liminaal. Liminaal is een antropologische term voor de fase tussen het oude en het nieuwe. In haar eerdere banen als directeur leerde ze bezielde orde brengen en ondervond tegelijkertijd dat leiderschap vooral gaat om het kunnen omgaan met de spanning van onvoorspelbaarheid, van niet-weten. Juist in die spanning van de liminale fase – als duidelijk is dat het oude niet meer is, maar nog onbekend is wat het nieuwe precies gaat zijn - liggen kansen voor creatie, voor daadwerkelijke en gerichte verandering. Als (bege)leider van liminale fasen werkt Loes graag met de methodieken Deep Democracy en kampvuurgesprekken.

Waar Jitske Spreekt

Jitske spreekt regelmatig op congressen. Wil je weten waar en wanneer? Meer informatie en inschrijven? Klik hier om de agenda te bekijken.

Over ons

HumanDimensions kijkt naar bedrijven en organisaties door het oog van een antropoloog. Hoe vormen mensen culturen en hoe vormen culturen mensen? We reizen de wereld rond op zoek naar manieren om sterke tribes te bouwen en onderlinge relaties te verstevigen. En brengen deze kennis via ijzersterke lezingen, masterclasses en trainingen naar de wereld van organiseren en samenwerken. Deep Democracy. Inclusie. Diversiteit. Organisatiecultuur. Leiderschap.

Facebook Twiter Instagram

Facebook

EZINE

Elke zes weken een informatief, inspirerend, prikkelend ezine in je mailbox? Met artikelen, blogs, vlogs en ons laatste nieuws?

* is verplicht

© 2019 Human Dimensions B.V. Prijswijzigingen en eventuele typfouten onder voorbehoud Website door BlueBird Media. Privacy