Human Dimensions B.V. | The Green Surfer | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Disclaimer
HumanDimensions wil organisaties activeren om woest aantrekkelijk te zijn voor alle medewerkers, klanten, leveranciers en de wereld. En het liefst ook nog verrukkelijk eenvoudig. Dat doen we met verschillende methodieken zoals: DeepDemocracy voor besluitvorming en JamCultures voor diversiteitstraining.
Overal ter wereld organiseren mensen zich in sociale groepen. Antropologen noemen dit tribes. Tribes waarin mensen samen leven, werken, geloven, liefhebben, strijden, veranderen. In organisaties gebeurt dit op een vergelijkbare manier. Wij kijken naar bedrijven als levende community’s, die zich vormen door de ideeën en gedragingen van mensen. En tegelijkertijd beïnvloeden en vormen de heersende ideeën en normen in zo’n organisatie de mensen. Dit noemen we cultuur. HumanDimensions werkt vanuit voortdurende nieuwsgierigheid naar hoe mensen culturen vormen. En hoe culturen mensen vormen. Effectieve werkculturen, waarin met zo min mogelijk gedoe en in een goede sfeer, iedereen hun doelen optimaal kan halen.
In een tribe, een organisatie, spelen voortdurend en tegelijkertijd verschillende, diepe menselijke krachten. Elke levende community kent aan de ene kant de behoefte aan de erkenning van onderlinge verschillen en tegelijkertijd de behoefte aan verbinding en het zoeken naar overeenkomsten. Wij vatten deze menselijke krachten samen met de termen Power & Love.
Aan de ene kant speelt de kracht van power. Met de behoefte aan differentiatie, doelgerichtheid, diversiteit, grenzen stellen, tegenstellingen, concurrentie aangaan, de beste willen zijn, zelfverwezenlijking, groei, creatie, verschil opzoeken, debat aangaan en jezelf zijn. Aan de andere kant is er de kracht van love. Met de behoefte aan integratie, harmonie, eenheid, samenhang, overeenkomsten, dialoog, verbinding, fragmentatie weer heel maken, samenwerken, fuseren en aanpassen.
In sterke tribes, gezonde organisaties, benut men de chemie van power & love optimaal. Vanuit de verbindende kracht ontstaat een duidelijk gezamenlijk verhaal; een doel, een missie, een geloof, een bedoeling, een totem. Op basis van deze gemeenschappelijkheid vormen mensen zich tot een groep, ontstaat er gemeenschappelijke taal en ontwikkelen zich gedragingen en gewoonten. Vanuit de doelgerichte kracht van power ontstaan groepsgrenzen, keuzes, laten mensen nieuwe meningen horen, ontstaan nieuwe inzichten. Sterke tribes verbinden waar het kan, vechten waar het moet, herstellen waar mogelijk en nemen afscheid als het niet anders kan.
Sterke tribes zoeken naar manieren om het woest aantrekkelijk te maken voor alles en iedereen. In de eigen tribe en in het contact met anderen en de omgeving. Liefst op een zo eenvoudig mogelijke, voor iedereen goed te volgen manier. Verrukkelijk eenvoudig dus.
Wij geloven in het ideaal van open, inclusieve culturen. In de vrijheid van samenwerken. In leiders die de ruimte creëren om verschillen er te laten zijn, zodat overeenkomsten gevonden kunnen worden. In de co-creatie op de grens tussen mensen, organisaties, stakeholders, klanten, cliënten, leerlingen, ketenpartners. Makkelijk? Nee. Idealistisch? Ja. En een ideaal is iets om na te streven. Vinden wij.
Tribes vormen zich in interactie en besluitvorming. Essentieel dus om deze twee processen te optimaliseren. Zorg voor slimme vergaderingen, strakke bulletpoint meetings. En steek daarnaast voldoende kampvuren aan om tot nieuwe inzichten te komen. Om als organisatie grondige strategische keuzes te maken. Met de beste kwaliteit en een zo groot mogelijk draagvlak. Kampvuurgesprekken zijn momenten van werkelijke ontmoetingen, waarin we zorgen delen en dromen waar maken. Met ruimte voor het echte gesprek, zodat informatie, ideeën en gedachten kunnen stromen. En de tribe het beste uit zichzelf kan halen. Met methoden uit Lewis Deep Democracy en wereldse wijsheden uit de antropologie.
Elk hedendaagse vraagstuk hebben we als mensheid in de afgelopen 50.000 jaar al een keer voorbij zien komen. Hoe te fuseren? Huwelijksrituelen. Verandermanagement? Rituelen en rite-de-passages. Snelle gedragen besluiten? Tribaal leiderschap. Onzekere toekomst? Het orakel. Conflict? Vergaderen in stilte, met scherpe pijlen of juist met een zangduel. Nieuw organiseren? Leren van andere technieken, nieuwe contexten en eeuwenoude menselijke dynamieken.
Team Human Dimensions is nieuwsgierig en reislustig. We leren graag en veel van traditionele healers, leiders, verrassende innovators, vakgenoten en willekeurige voorbijgangers. Bijzondere rituelen, alledaagse handelingen en eeuwenoude gespreksvormen bevatten een schat aan menselijke wijsheid. Het zijn deze culturele beste practices die we vervolgens in onze trainingen, vlogs, boeken, lezingen en masterclasses vertalen naar de praktijk van teams, afdelingen, projecten, ketensamenwerkingen…. naar de praktijk van jouw organisatie. Bij een voor ons nieuwe vraag duiken wij de schatkist van menselijke voorbeelden in, via literatuuronderzoek, het internet of door letterlijk op reis te gaan, op zoek naar oplossingen en culturele best practices. Lees hier meer over onze roots: Culturele Antropologie.
Wij werken met hart en ziel en vinden het belangrijk om onze tijd en energie zorgvuldig te gebruiken. Bij aanvragen voor lezingen, trainingen, interviews en ontmoetingen gebruiken wij de volgende criteria, in willekeurige volgorde, om te beslissen of we op het verzoek ingaan of niet.
Voor opdrachten die aan deze vier punten voldoen, zetten we alles aan de kant. Opdrachten die aan geen van deze punten voldoen, doen we niet. Over vragen ertussenin denken we goed na. Dit geeft ons focus, zorgt dat we enthousiast blijven en vol energie kunnen doen wat we doen.
Met onze Human Dimensions activiteiten willen wij mensen en organisaties activeren om de wereld woest aantrekkelijk te maken voor alles en iedereen. En het liefst ook nog verrukkelijk eenvoudig. Een ideaal om na te streven. De lunches bij onze trainingen zijn daarom bijvoorbeeld heerlijk vegetarisch. Onze nieuwe notitieboekjes zullen gemaakt zijn van steengruis; een duurzaam productieproces waarbij geen houtpulp nodig is.
Mooie manieren om kleine steentjes bij te dragen, vinden wij. Maar… helaas heeft de ene activiteit soms toch nadelige gevolgen voor iets anders. Zo reizen wij om culturen te leren kennen, verhalen te delen en inclusie te stimuleren, waardoor onze footprint groter is dan we zouden willen. Om op z’n minst onze rommel op te ruimen, zijn wij op zoek gegaan naar een organisatie die zich inzet voor een groenere wereld. Het is de ngo JustDiggit geworden, aan wie wij jaarlijks een deel van onze winst doneren.
JustDiggit: ‘Onze droom is een groen en koel Afrika in 2030. Een Afrika dat is vergroend door miljoenen boeren die zelf hun eigen land hebben hersteld. Stel je voor welke enorme effecten dat zou hebben op inkomens, biodiversiteit, het regionale klimaat en klimaatverandering wereldwijd?’
JustDiggit maakt droog land weer groen. Met een focus in Afrika, omdat daar veel impact is te maken. Middels trainingen en media campagnes verspreiden zij kennis om met traditionele en makkelijk toepasbare technieken landschappen op grote schaal te herstellen. Door het graven van ‘earth smiles’. JustDiggit zet media, data en technologie in om de kennis van deze technieken verder te verspreiden en om op te schalen.
Human Dimensions B.V. | The Green Surfer | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Disclaimer
Lijkt de training vol? Houd onze last minute page in de gaten.
Lijkt de training vol? Houd deze last minute page in de gaten. Het komt regelmatig voor dat er toch nog een plek vrijkomt bij een training. Dit vermelden wij dan hier. Je kan je wel alvast inschrijven voor een andere datum.
Mocht er toch nog een plekje vrijkomen op je voorkeursdatum, dan kun je gemakkelijk via deze Last Minute page je inschrijving laten verplaatsen.
Wij, en derde partijen maken op onze website gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken, om voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Als je door gaat op de website dan ga je akkoord met de privacy verklaring.
Ok