Human Dimensions B.V. | The Green Surfer | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Disclaimer
Wij houden van verhalen. In alle vormen en maten. Bekijk hier de boeken die onze humans hebben geschreven. Over hun passie. Met hart en ziel. Sommige zijn zelfs verkozen tot management boek van het jaar!
(NL) Jitske Kramer
Elke grote transformatie gaat gepaard met het loslaten van het vertrouwde, het verleggen van grenzen, het uitdagen van de gevestigde orde, het bespotten van heilige symbolen en het ter discussie stellen van autoriteiten. Reis mee door de verwarrende tussentijd, een complexe transitiefase waarin de wereld lijkt te spelen met haar eigen regels.
Navigeer door Tricky Tijden en ontdek de fascinerende dynamiek van verandering, waarin we ons verschuilen achter schijnzekerheden en ons gemakkelijk laten verleiden door illusies, wilde verhalen en mooie beloftes. De onzekere tussentijd van verandering is het speelveld van verleidelijke tricksters, experts in het manipuleren van de waarheid. Het grootste gevaar schuilt echter niet in hen, maar juist in degenen die te weinig weerstand bieden. En dat zijn we bijna allemaal.
In Tricky Tijden ontrafelt Jitske Kramer op meeslepende wijze de menselijke patronen van ingrijpende veranderingen. Haar boek geeft duiding en leest als een avonturenverhaal, vol kansen, gevaren en verleidingen in deze onrustige tussenfase van transformaties. Met inspirerende inzichten uit de antropologie en diverse culturen. Jitske doet een dringende oproep tot begrip, actie en moedig leiderschap om samen dwars door de turbulentie van transities te gaan. Het einde is nog niet in zicht; we zijn verdwaald, maar zeker niet verloren.
(NL) Jitske Kramer
Jitske Kramer schreef Werk heeft het gebouw verlaten tijdens de tweede gedeeltelijke Lock down in oktober 2020. Over hoe corona ons in een collectieve wereldwijde cultuurshock stortte en wat de impact hiervan is op ons werkende leven. Werkritmes liggen al maanden volledig overhoop, we worden geconfronteerd met onzekerheid, crisisbeslissingen en de noodzaak tot aanpassen en veranderen. Het thuiswerken kreeg een vlucht, wat vraagt om meer dan houtje-touwtje-online-kantoortje spelen. Met vragen als:
Hoe pas je jouw organisatiestructuur hierop aan? Hoe geef je leiding op afstand? Wat kun je nu doen om er op de lange termijn beter uit te komen? Hoe behoud je de trots op de organisatie en de verbinding met je team, ook als je elkaar weken en soms maanden niet kunt zien? Is dit een crisis of een transformatie? Welke nieuwe rituelen zijn nu nodig?
Met kennis vanuit de antropologie, ervaringen in organisaties en inspiratie uit de vele reizen die zij maakte, biedt Jitske houvast voor deze vreemde tijd. Een inspirerend boek boordevol waardevolle perspectieven en concrete antwoorden op vragen van nu.
(NL) Walter Faaij
In Antropoloog gezocht geven drie antropologen een breed en inspirerend beeld van antropologen op de arbeidsmarkt. Wat is antropologie eigenlijk? Welke vaardigheden hebben antropologen? Waar komen ze terecht? Hoe kijken werkgevers naar de toegevoegde waarde van de antropoloog? En hoe kun je als antropoloog aan werkgevers duidelijk maken wat ze aan jouw kwaliteiten hebben?
Antropoloog gezocht bevat portretten van antropologen en hun diverse banen, antwoorden van studieadviseurs op veelgestelde vragen over de studie, antropologische vaardigheden en tips om je plek te veroveren op de arbeidsmarkt. Met een voorwoord van Joris Luyendijk.
(NL) Frank Weijers
Now we’re talking! Deep Democracy in actie’ gaat over de praktische toepassing van de tools van Deep Democracy. Wat doe je als facilitator? Wat doe je niet? En wat zijn woorden en zinnen die daarbij werken? Met dit boek in de hand weet je wat je te doen staat als facilitator van groepsprocessen, ook als het spannend wordt.
Waar het boek Deep Democracy van Jitske Kramer de methode en het onderliggende gedachtengoed uitgebreid en in heldere taal beschrijft vormt Now we’re talking! daarop een onmisbare aanvulling: een handzame, praktische gids voor iedereen die Deep Democracy actief toe wil passen. Een handzaam boekje, 112 pagina’s, prachtig vorm gegeven en rijkelijk geïllustreerd
(NL) Frank Weijers
‘Conflict en polarisatie’ gaat over interventies die helpen om conflicten en dynamieken van polarisatie te transformeren: naar (opnieuw) de verbinding met elkaar aangaan, elkaar weer kunnen horen, fluïditeit in rollen en plezier in samen werken en samen leven. Aan interventies gaat iets vooraf: bewustwording van hetgeen er speelt. Daarom is ook daarvoor aandacht. En dat alles op een heldere, compacte manier, zodat je er direct mee aan de slag kunt gaan.
(NL, ENG, Russisch, Duits) Jitske Kramer
kijkt naar organisaties vanuit de antropologie: hoe onderzoek je een organisatiecultuur, hoe kijk je als antropoloog, welke typen cultuurveranderingen zijn er, en wat is een antropologische veranderaanpak.
(NL) Jitske Kramer
beschrijft hoe mensen culturen vormen en hoe culturen mensen vormen. En wat de rol van leiders, interactie en besluitvorming daarin is. Met uitleg van de tribale archetypen (chiefs, sub-chiefs, jagers, verzamelaars, elders en magiërs). En hoe je goede kampvuren houdt, met prachtige voorbeelden van over de hele wereld.
(NL) Jitske Kramer
gaat over de Lewis methode van Deep Democracy, ontwikkeld in post-apartheid Zuid-Afrika. Geschreven voor mensen die conflicten willen oplossen, verschillen willen benutten, en vervolgens duurzame besluiten durven nemen. Met een werkelijk andere manier van kijken naar groepsprocessen en een verrassend doeltreffende aanpak om deze zienswijze ook echt in de praktijk te brengen. Praktische handvatten en technieken om met uitersten om te gaan.
(NL/ENG) Jitske Kramer
duikt in de dynamiek van verschillen en macht. Het geeft antwoord op de vraag: hoe creëer je een inclusieve cultuur, waarin we alle talenten benutten. Inclusief leiderschap is als een jamsessie, waarin het voor iedereen helder is wie waaraan mag meedoen, wie waarover mag meepraten en wie mag wat meebeslissen. Door het boek heen zitten de 8 inclusie principes verweven die eerder beschreven zijn in het boek Wow! Wat een verschil.
(NL/ENG) Jitske Kramer
is een veelzijdig handzaam boek vol inspiratie over verschillen en de 8 inclusie principes om tot een inclusieve cultuur te komen. Met veel afbeeldingen en praktische theorieën uitgelegd in maximaal 650 woorden.
(NL) Jitske Kramer
is persoonlijke verslag van de antropologische reis die Jitske maakte naar Togo, waar zij een week lang eeuwenoude voodooceremonies onderging. Een confronterend verhaal, dat je naar jezelf laat kijken. Met vele belangrijke levensvragen. Via ander ontmoet je vooral jezelf.
(NL) Jitske Kramer
Werken in een multiculturele omgeving geeft vaak een unieke dynamiek aan teamwerk. Een dynamiek die ervoor kan zorgen dat teams excelleren, of juist onderpresteren. Verschillen kunnen creativiteit doen bloeien, maar zorgen soms ook voor onzekerheid. Hoe stuur je als leider de dynamiek in een cultureel diverse groep? En waar moet je op letten? Normaal is anders! geeft antwoord op deze vragen. Jitske kramer heeft een helder model ontwikkelt om de dynamiek in een team te sturen, en laat zien hoe je een teamcultuur kunt creeren die prettig, passend en effectief is. Het resultaat: onderling vertrouwen, participatie en teamloyaliteit; noodzakelijke ingredienten voor excellent teamwerk.
(NL) Frank Wijers
Een school is zo goed is als de leraren die er werken. Leraren die hun werk met plezier doen en ervaren dat ze een zinvolle bijdrage leveren, presteren aanzienlijk beter dan hun collega’s die er weinig zin in hebben.
Plezier en zin ontstaan bij leraren als ze zeggenschap hebben over ontwerp en uitvoering van hun onderwijs. Ofwel: wanneer ze kunnen beschikken over hun professionele ruimte. Is het dan niet erg voor de hand liggend om er voor te zorgen dat leraren hun professionele ruimte wordt gelaten én ze deze voluit en goed weten te benutten?
Het antwoord daarop is een volmondig ja. Rest de vraag: hoe krijgen leraren en schoolleiders dat samen voor elkaar?
Daar gaat Spelen met ruimte over. Niet als theoretisch hoogstandje, maar als praktische handreiking, goed geworteld in de dagelijkse praktijk.
(NL) Frank Wijers
Na het blauwe boekje (praktisch aan de slag met Deep Democracy) en het rode boekje (wat te doen als het spannend wordt in groepen, werken met conflict en polarisatie) komt er nu het gele boekje. Voor leidinggevenden die willen werken met Deep Democracy.
Hoe doe je dat als leidinggevende, in het spanningsveld van enerzijds je eigen visie en bedoeling, je eigen waarden en normen, jouw verantwoordelijkheden – en anderzijds de wijsheid van de groep mensen waaraan je leiding geeft?
Human Dimensions B.V. | The Green Surfer | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Disclaimer
Lijkt de training vol? Houd onze last minute page in de gaten.
Lijkt de training vol? Houd deze last minute page in de gaten. Het komt regelmatig voor dat er toch nog een plek vrijkomt bij een training. Dit vermelden wij dan hier. Je kan je wel alvast inschrijven voor een andere datum.
Mocht er toch nog een plekje vrijkomen op je voorkeursdatum, dan kun je gemakkelijk via deze Last Minute page je inschrijving laten verplaatsen.
Wij, en derde partijen maken op onze website gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken, om voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden. Als je door gaat op de website dan ga je akkoord met de privacy verklaring.
Ok