Dorpsplein

inspiratie & Gratis content

Het dorpsplein, de plek waar spontane ontmoetingen en echte gesprekken plaatsvinden. Hier delen wij onze verwondering, vragen en antwoorden in de vorm van video’s, blogs, podcasts, one-minute-colleges, interviews en méér. Samen maken we de wereld een stukje mooier.
Struin lekker rond. En voel je vrij om de kennis en inspiratie die je opdoet te gebruiken voor jouw eigen project. Vergeet dan niet de juiste bronvermelding.

Dorpsplein

inspiratie & Gratis content

Het dorpsplein, de plek waar spontane ontmoetingen en echte gesprekken plaatsvinden. Hier delen wij onze verwondering, vragen en antwoorden in de vorm van video’s, blogs, podcasts, one-minute-colleges, interviews en méér. Samen maken we de wereld een stukje mooier.
Struin lekker rond. En voel je vrij om de kennis en inspiratie die je opdoet te gebruiken voor jouw eigen project. Vergeet dan niet de juiste bronvermelding.

Artikelen

Team HumanDimensions reist, ontmoet, verwondert en stelt vragen. We zoeken onze antwoorden op bijzondere plekken. En delen onze vondsten. Over o.a. dialoog, leiderschap, antropologie, besluitvorming, macht, inclusie, diversiteit, holding space, organisatiecultuur, verandering en Deep Democracy.

In de vorm van zelfgeschreven artikelen. Of we worden geïnterviewd door externe organisaties. Over onze expertise en passie.

Enjoy reading!

INCLUSIEVE ORGANISATIES, KLINKT MOOI, MAAR HOE DAN? TJIPCAST 067 MET JITSKE KRAMER
By: JITSKE KRAMER

Podcasts

In de confrontatie met de ander. Ontmoet je jezelf.

Regelmatig worden onze humans uitgenodigd voor podcasts. Oprechte gesprekken. Naar de hitte toe. Complexe menselijke vraagstukken en onverwachte verbanden…. We love it!

HumAN dIMENSIONS op youtube

Sit back & relax!

Bekijk hier onze (reis)verhalen op beeld. On stage. Onderweg. One-minute colleges. Getekende verhalen en méér..

Check al onze playlists en video content op YouTube!

INTERVIEWS & ERVARINGEN

Hoe was jouw reis met HumanDimensions?

“Wij leggen onverwachte verbanden. En laten je met nieuwe ogen kijken naar waar je al bent.”

Dit zijn quotes die wij vaak terugkrijgen na onze trainingen en korte interventies.

Wij zijn nieuwsgierig naar jullie ervaringen. Waar heb jij je rugzak mee gevuld? Chulah Berkowitz vraagt er op los en interviewt maandelijks mensen die een stukje met HumanDimensions hebben meegereisd.

WERK HEEFT HET GEBOUW VERLATEN

AL MEER DAN 10.000 VERKOCHT!

JITSKE KRAMER

Jitske Kramer schreef Werk heeft het gebouw verlaten tijdens de tweede lockdown in oktober 2020. Over hoe corona ons in een collectieve cultuurshock stortte en wat de impact hiervan is op ons werkende leven.

Hoe pas je jouw organisatiecultuur hierop aan? Hoe geef je leiding op afstand? Wat kun je nu doen om er op de lange termijn beter uit te komen? Hoe behoud je de trots op de organisatie en de verbinding met je team, ook als je elkaar weken en soms maanden alleen digitaal kunt zien? Is dit een crisis of een transformatie? En welke nieuwe rituelen zijn nu nodig?
alle BoekenNu Bestellen

ANTROPOLOOG GEZOCHT

WALTER FAAIJ, E.A.

In Antropoloog gezocht geven drie antropologen een breed en inspirerend beeld van antropologen op de arbeidsmarkt. Wat is antropologie eigenlijk? Welke vaardigheden hebben antropologen? Waar komen ze terecht? Hoe kijken werkgevers naar de toegevoegde waarde van de antropoloog? En hoe kun je als antropoloog aan werkgevers duidelijk maken wat ze aan jouw kwaliteiten hebben?

Antropoloog gezocht bevat portretten van antropologen en hun diverse banen, antwoorden van studieadviseurs op veelgestelde vragen over de studie, antropologische vaardigheden en tips om je plek te veroveren op de arbeidsmarkt. Met een voorwoord van Joris Luyendijk.

Nu Bestellenalle Boeken

JAM CULTURES - OVER INCLUSIE

MEEDOEN, MEEPRATEN, MEEBESLISSEN

JITSKE KRAMER

Inclusie gaat over meedoen. Over het aangaan van wezenlijke relaties met vreemden. Over diversiteit. Over cocreatie. Dat hebben we nodig, want we wonen en werken samen met mensen uit allerlei culturen en met allerlei achtergronden. Het maakt inclusie, goed omgaan met macht en verschil, een van de grootste uitdagingen van deze tijd.

Inclusie is een hot topic. Het gaat over wie wat beslist, wie zich aan wie moet aanpassen, over wat we wel en niet normaal vinden. Over wie mee mag doen en wie vooral niet. 'Jam Cultures' is een pakkend boek waarin Jitske Kramer op luchtige wijze zware thema’s beschrijft. Ze laat je nadenken. Over hoeveel diversiteit je aan kunt. En wilt. En moet. The Financial Times schreef over dit boek: 'A blueprint to guide us towards better understanding - and more inclusieve cultures'.

Nu Bestellenalle Boeken

NOW WE'RE TALKING

DEEP DEMOCRACY IN ACTIE

FRANK WEIJERS

'Now we’re talking! Deep Democracy in actie' gaat over de praktische toepassing van de tools van Deep Democracy. Wat doe je als facilitator? Wat doe je niet? En wat zijn woorden en zinnen die daarbij werken? Met dit boek in de hand weet je wat je te doen staat als facilitator van groepsprocessen, ook als het spannend wordt.

Waar het boek Deep Democracy van Jitske Kramer de methode en het onderliggende gedachtengoed uitgebreid en in heldere taal beschrijft vormt Now we’re talking! daarop een onmisbare aanvulling: een handzame, praktische gids voor iedereen die Deep Democracy actief toe wil passen. Een handzaam boekje, 84 pagina’s, prachtig vorm gegeven en rijkelijk geïllustreerd.

Nu Bestellenalle Boeken

Gratis voor jou

Voel je vrij om alle PDF’s die hier staan te gebruiken, printen, drukken, verspreiden. We vragen je om onze logo’s en onze gegevens hierbij niet te veranderen.
Geen downloads gevonden!

  HeB JE AL EEN BESTAANDE BOEKING?

  Lijkt de training vol? Houd onze last minute page in de gaten. 

  Naam(Vereist)
  Vul hier je bestaande (vijfcijferige) ordernummer (bijvoorbeeld 36632) in dat je hebt ontvangen toen je je hebt ingeschreven voor de originele trainingsdata.

  Gekozen Last Minute cursus:

  Hier onder staat de keuze die je hebt gemaakt.
  Hidden
  Geen titel(Vereist)
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Bekijk onze last minute trainingen

  Lijkt de training vol? Houd deze last minute page in de gaten. Het komt regelmatig voor dat er toch nog een plek vrijkomt bij een training. Dit vermelden wij dan hier. Je kan je wel alvast inschrijven voor een andere datum.

  Mocht er toch nog een plekje vrijkomen op je voorkeursdatum, dan kun je gemakkelijk via deze Last Minute page je inschrijving laten verplaatsen.

  Schrijf je in voor de wachtlijst

  Lijkt de training vol? Wij maken gebruik van een wachtlijst. Het komt regelmatig voor dat er toch nog een plek vrijkomt op de training.
   
   
  Je komt op de wachtlijst door je aan te melden voor de training op een datum waar nog plek is, zo ben je in ieder geval verzekerd van een plekje op de door jou uitgezochte training.
  Als je dan op het inschrijfformulier aangeeft voor welke data je op de wachtlijst wilt komen, zullen wij je benaderen zodra er een plekje vrijkomt. 
   
   
  Op deze manier hebben we al je gegevens al en kunnen we je makkelijk een plek op een eerdere training toewijzen.

  Selecteer de training die je wilt volgen: