Jam Cultures Bootcamp

JOIN THE JAM!

Bij Human Dimensions ben je altijd in ontwikkeling. Behalve verdiepen op de levels geldt voor mij nu: de training Jam Cultures gaan geven.

Jam Cultures is het boek dat Jitske Kramer schreef over inclusie. Hoe werken de dynamieken van in- en uitsluiting nu in de dagelijkse praktijk? Wie mogen (niet) meedoen, meepraten en meebeslissen? Wat is de rol van de leider? Best een uitdaging om dat 1) te herkennen bij mezelf en 2) het goed uit te leggen. Collega en supervisor Christien stelde voor: doe een bootcamp. De bootcamp is een real live sessie waarin je het gewoon gaat doen.

‘Het’… eh.. wat dan?’, vroeg ik me af. ‘Er is zoveel te vertellen in drie dagen, waar ga ik beginnen?’

Ik hoopte dat Christien het voor me zou bedenken. Toen ze dat niet deed en zei dat ik moest oefenen wat ik wilde leren, realiseerde ik me dat we meteen een belangrijke pijler van inclusie te pakken hadden: je hebt zelf de verantwoordelijkheid om er iets van te maken. En je hoeft het niet alleen te doen, maar je doet het wel zelf! Eyeopener. Ik besloot te beginnen bij de basis van de training en het boek: de Jam Cirkel. Jammen is net als muziek maken. Iedereen laat zijn eigen geluid horen en wisselt invoegen, leiden en volgen af waardoor je samen creëert. In de Jam cirkel krijg je inzicht in de stappen die je zet als je met verschil samenwerkt.

Op de dag zelf had ik de zenuwen overwonnen en ging er stáán. Jammen! Het begon met een prachtige check in waarin de verschillen en overeenkomsten gedeeld werden.

Aan de hand van persoonlijke voorbeelden nam ik de groep mee in de Jam Cirkel met de thema’s:

· leef het leven (je leeft je leven zoals je dat normaal vindt)

· openstellen (er verandert iets en je gaat je emoties onderzoeken)

· exploreren (welke invalshoeken zijn er nog meer?)

· creëren (verlangens samenbrengen inclusief machtsverschillen)

· je begint (tegen je zin in) weer helemaal opnieuw

Het groepsgesprek daarna ging over nut van het gesprek wel of niet aangaan. Soms zit er veel wijsheid in je grens te bewaken en zeggen: hier stopt het voor mij. Mijn take away was om die stem meer aan te zetten in de groep.

Ik heb genoten en kon ontspannen in de momenten dat ik het even niet wist. De feedback van de groep was erg positief. Een dame was jarig en heel blij dat ze zichzelf dit als cadeau had gedaan. Nou, die steek ik in mijn zak. Ik kijk uit naar november waar ik drie dagen met de groep op avontuur ga. Ga je mee? Ik hoop het! Join the Jam!

Tekst -Mireille Ollivieira

Schrijf je hier in voor de Training Jam Cultures!

HeB JE AL EEN BESTAANDE BOEKING?

Lijkt de training vol? Houd onze last minute page in de gaten.

Naam(Vereist)
Vul hier je bestaande (vijfcijferige) ordernummer (bijvoorbeeld 36632) in dat je hebt ontvangen toen je je hebt ingeschreven voor de originele trainingsdata.

Gekozen Last Minute cursus:

Hier onder staat de keuze die je hebt gemaakt.
Hidden
Geen titel(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bekijk onze last minute trainingen

Lijkt de training vol? Houd deze last minute page in de gaten. Het komt regelmatig voor dat er toch nog een plek vrijkomt bij een training. Dit vermelden wij dan hier. Je kan je wel alvast inschrijven voor een andere datum.

Mocht er toch nog een plekje vrijkomen op je voorkeursdatum, dan kun je gemakkelijk via deze Last Minute page je inschrijving laten verplaatsen.

Schrijf je in voor de wachtlijst

Lijkt de training vol? Wij maken gebruik van een wachtlijst. Het komt regelmatig voor dat er toch nog een plek vrijkomt op de training.
Je komt op de wachtlijst door je aan te melden voor de training op een datum waar nog plek is, zo ben je in ieder geval verzekerd van een plekje op de door jou uitgezochte training.
Als je dan op het inschrijfformulier aangeeft voor welke data je op de wachtlijst wilt komen, zullen wij je benaderen zodra er een plekje vrijkomt.
Op deze manier hebben we al je gegevens al en kunnen we je makkelijk een plek op een eerdere training toewijzen.

Selecteer de training die je wilt volgen: