Verandering vraagt om een champagne ontbijt – Jitske Kramer

Organisaties passen hun manier van werken voortdurend aan. Maar hoe verander je mensen in organisaties? Zij zijn het immers die de organisatie op de eerste plaats vormen. Change agents inspireren door hun manier van doen anderen om hun gedrag te veranderen. In People Power Change onderzoeken wij hoe change agents denken, maar vooral hoe ze doen. Hoe veranderen zij organisaties, teams of individuen? Samen met Jeroen Busscher gaan we bij People Power op zoek naar de geheimen van veranderaars.

Lik naar People Power Radio

JITSKE KRAMER: WERKEN MET MENSEN DIE ANDERS ZIJN

Interview door schrijver, spreker en gedragswetenschapper Ben Tiggelaar: Jitske, corporate antropoloog en schrijver, geeft ons haar beste adviezen. Over diversiteit, inclusie en samenwerken met mensen die écht anders zijn. Gebaseerd op haar boek 'Jam Cultures'. Verrassend praktisch!

Link naar BNR

Vind jezelf tijdens reizen in andere culturen – Jitske Kramer

Interview door Erno Hannink, Business Coach: Ik ben benieuwd hoe die culturen, onderzoeken en voodoo priesters helpen om betere beslissingen te nemen voor het bedrijf en de ondernemer. Aan het einde van het gesprek had ik nog zoveel vragen over zodat er vast nog een vervolg komt. Veel plezier met de inzichten van Jitske.

Link naar Erno Hannink

Hoe leer je van volken die al eeuwen innoveren? Zo! (Jitske Kramer, corporate antropoloog HumanDimensions)

“Innovatie is niet nieuw, dat doen we al jaren.” Sterker nog: we weten allang hoe we moeten veranderen en innoveren, alleen zijn we dat soms vergeten. Jitske Kramer, corporate antropoloog en oprichter van HumanDimensions, kijkt hoe mensen van oudsher veranderen en innoveren. Ze past deze wijsheid toe op de organisatievraagstukken van vandaag. In tegenstelling tot wat sommigen denken: “Mensen willen best veranderen, mensen veranderen de hele dag.”

In deze podcast van Kim Spinder interviewt zij Jitske Kramer over onderwerpen als:

  • Hoe krijg ik mijn collega mee?
  • Wat is een sabotagelijn?
  • Hoe luister je naar de minderheid en onderstroom in een organisatie?
  • Hoe verander je een cultuur?
  • Waarom zijn kampvuurgesprekken belangrijk?
  • Wat is het belang van het ‘ondertussen’ bij veranderingen en het managen van onzekerheid?

Link naar Avateers- Kim Spinder

Waar Jitske Spreekt

Jitske spreekt regelmatig op congressen. Wil je weten waar en wanneer? Meer informatie en inschrijven? Klik hier om de agenda te bekijken.

Over ons

HumanDimensions kijkt naar bedrijven en organisaties door het oog van een antropoloog. Hoe vormen mensen culturen en hoe vormen culturen mensen? We reizen de wereld rond op zoek naar manieren om sterke tribes te bouwen en onderlinge relaties te verstevigen. En brengen deze kennis via ijzersterke lezingen, masterclasses en trainingen naar de wereld van organiseren en samenwerken. Deep Democracy. Inclusie. Diversiteit. Organisatiecultuur. Leiderschap.

Facebook Twiter Instagram

Facebook

EZINE

Elke zes weken een informatief, inspirerend, prikkelend ezine in je mailbox? Met artikelen, blogs, vlogs en ons laatste nieuws?

* is verplicht

© 2020 Human Dimensions B.V. Prijswijzigingen en eventuele typfouten onder voorbehoud Website door BlueBird Media. Privacy