DEEP DEMOCRACY

Level 4

TRAINERS:

FRANK, MINKA EN CHRISTIEN

DEEP DEMOCRACY LEVEL 4

Ben je echt gegrepen door Deep Democracy? Wil je verder op dit pad, als facilitator of wellicht later als instructor? Dan is deelname aan level 4 een uitstekende keus. De Level 4 training focust op een dieper begrip van jezelf en dan speciaal in relatie tot conflict, projectie en roltheorie.

Dagen: Totaal 3 dagen, aaneengesloten, met tussenliggende overnachtingen, omdat we hebben gemerkt dat het veel meerwaarde heeft om je helemaal onder te dompelen in deze training.

Vereiste voor deelname: Level 3. Daarnaast bevelen we aan om voor extra persoonlijke groei en inzichten na afronding van level 4 het I-Know-Me assessment te doen, incl. het bijbehorende feedback-gesprek.

Taal: Nederlands, behalve de I-Know-Me vragenlijst en Skype sessie, deze zullen in het Engels zijn en individueel worden afgenomen. Als je ervoor kiest om na afronding van de level 4 het I Know Me assessment te doen, dan zal er na de training een skype sessie plaatsvinden.

Online of live: in principe werken we altijd live, met inachtneming van de dan geldende corona maatregelen. Als het moet kunnen we online trainen. Dit doen we nooit zomaar en hierover krijg je altijd van ons bericht.

Deep Democracy Level 4: voor wie en waarom. In de levels 2 en 3 zijn het begrip van de theorie en de principes uit level 1 verder verdiept. De driedaagse level 4 training focust op een dieper begrip van jezelf en dan speciaal in relatie tot conflict, projectie en roltheorie. Na level 3 wil je de filosofie en methode van Deep Democracy nog beter leren kennen en gebruiken. Je realiseert je dat jij zelf het belangrijkste instrument bent en dat het daarom essentieel is jezelf nog beter te leren kennen. Als leider die stoeit met spannende interactie, zelfsturing en lastige besluiten. Als facilitator die nog beter met de dynamiek in groepen wil leren werken. Als mens die gemakkelijker met conflicten en tegenstellingen wil leren omgaan om nog betere besluiten te kunnen nemen met zichzelf en anderen.

Wat we van je vragen. Het is belangrijk dat je je de theorie van Deep Democracy goed eigen hebt gemaakt en als facilitator kunt werken met check ins, check outs, de vier stappen van besluitvorming, gesprekken op voeten, let’s talks en niet-gevoerde gesprekken. Zorg dat je vooraf het boek Deep Democracy nog eens goed doorneemt en ook voldoende oefent met de techniek van het versterken.

Wat je kunt verwachten. Je hebt inmiddels ervaren dat Deep Democracy geen verzameling tools is die je zomaar even kunt toepassen. Het is een manier van gesprekken voeren die van de leider / begeleider volledige inzet én een neutrale en compassievolle houding vraagt. Daarom maak je je in level 4 de fundamenten en bedding van Deep Democracy eigen en krijg je een diepgaand inzicht in de relatie tussen individuele psychologie en Mindell’s proces-georiënteerde psychologie, die haar wortels vindt in het Quantum-denken. Die inzichten pas je direct toe, door je eigen script en (hardnekkige) patronen in kaart te brengen. Zo leer je jezelf (nóg) beter kennen: een onmisbare basis om je metaskills compassie en neutraliteit verder te ontwikkelen, waardoor je je verder kunt ontwikkelen als facilitator in complexe groepsprocessen waar emoties een belangrijke rol spelen. Dat is confronterend én daarmee erg verrijkend. Mede daarom werken we met een maximale groepsgrootte van 12.

Inhoud level 4

  • Freud: psychodynamische benadering
  • Eric Berne: het Script
  • Richard Erskine: racket patronen
  • Je eigen Script en racket patronen in kaart brengen, bewust worden en stappen zetten om je erin te ontwikkelen
  • Quantum denken
  • Carl Jung
  • Arnold Mindell: roltheorie en rolfluiditeit
  • Myrna Lewis: een transpersoonlijk perspectief
  • Ranking
  • Metaskills

Daarnaast werken we, afgewisseld met de theorie en daarbij aansluitende korte oefeningen, veel met het proces in de groep én het proces dat iedere deelnemer individueel doormaakt. Dat doen we met alle methodieken van Deep Democracy. Daarbij is er voor alle deelnemers voldoende oefenmogelijkheid.

I-Know-Me Assessment. Wij bevelen je aan om na afronding van deze training het I-Know-Me assessment te doen. Dat is een vragenlijst die je (digitaal) invult, gevolgd door een persoonlijke feedback sessie per Skype met een speciaal hiertoe opgeleide assessor uit Zuid Afrika. De verkregen inzichten zullen het geleerde van de level 4 verder verdiepen. Prijs is: $ 550,- (Australische dollars).

Klik op onderstaande data om je aan te melden:

Deep Democracy Level 4
Trainer: Minka Jongkind
Locatie: Wierschuur
Startdatum: 11-12-2023
Beschikbare plaatsen: 3/12
Deep Democracy Level 4
Trainer: Frank Weijers
Locatie: Wierschuur
Startdatum: 13-03-2024
Beschikbare plaatsen: 7/12
Deep Democracy Level 4
Trainer: Minka Jongkind
Locatie: Hoorneboeg Hilversum
Startdatum: 09-10-2023
We zitten vol, misschien een andere datum?
Deep Democracy Level 4
Trainer: Christien Oudshoorn
Locatie: Hoorneboeg Hilversum
Startdatum: 20-11-2023
We zitten vol, misschien een andere datum?

HOE, WAT, WAAR

Schrijf je in voor de wachtlijst

Lijkt de training vol? Wij maken gebruik van een wachtlijst. Het komt regelmatig voor dat er toch nog een plek vrijkomt op de training.
Je komt op de wachtlijst door je aan te melden voor de training op een datum waar nog plek is, zo ben je in ieder geval verzekerd van een plekje op de door jou uitgezochte training.
Als je dan op het inschrijfformulier aangeeft voor welke data je op de wachtlijst wilt komen, zullen wij je benaderen zodra er een plekje vrijkomt.
Op deze manier hebben we al je gegevens al en kunnen we je makkelijk een plek op een eerdere training toewijzen.

Selecteer de training die je wilt volgen: