DEEP DEMOCRACY

DEEP DEMOCRACY – GRIEKENLAND L4 & L5

TRAINERS:

MINKA EN FRANK

DEEP DEMOCRACY – GRIEKENLAND L4 & L5

18 TM 25 JUNI 2022

Dagen: Totaal 5 dagen training, verdeeld over een week, in Mavrovouni, Griekenland. De eerste reisdag is op zaterdag, waarbij we voor transfer zorgen van Kalamata naar Mavrovouni (150 km). Van zondag tot en met dinsdag is de level 4. Woensdag is een rustdag met mogelijkheid tot een excursie in de omgeving. Op de donderdag en vrijdag is de level 5. Op de zaterdag reizen we vervolgens weer van Mavrovouni terug naar Kalamata, van waaruit ieder op eigen gelegenheid doorreist.

Level 4 wordt verzorgd door onze zeer ervaren Deep Democracy instructor Minka Jongkind. Na afloop ontvang je het officiële level 4 certificaat vanuit Zuid-Afrika.

Level 5 wordt verzorgd door Frank Weijers. Zeer ervaren Deep Democracy instructor, die naast de opleiding bij Myrna Lewis ook meerdere opleidingen in de school van Arnold Mindell heeft gevolgd. Na afloop ontvang je het level 5 certificaat vanuit Human Dimensions.

Taal: Nederlands.

Vereiste voor deelname: Level 3.

Wanneer De training vindt plaats van 19 tot en met 24 juni 2022. Aankomst op zaterdag 18 juni en vertrek op zaterdag 25 juni.

Waarom Griekenland? Al sinds 2015 verzorgen wij jaarlijks deze bijzondere week. Ooit ontstaan vanuit een samenwerking met internationale groepen. Om uiteindelijk alleen Nederlandse deelnemers te trekken. Elk jaar hebben wij een intens gesprek of het nog wel kan, met zoveel mensen in een vliegtuig te stappen om een training te volgen. En tot nu maken we weloverwogen de keuze het toch weer te doen. Omdat de plek ontzettend bijzonder is. Omdat we een lange en dierbare samenwerking hebben met lokale ondernemers. Omdat elk jaar weer het leerrendement zo hoog is, juist omdat we even zo ver van huis zijn. Wil jij liever niet vliegen? Dan kun je de level 4 en level 5 gelukkig ook ‘gewoon’ in Nederland volgen.

Voor wie. Voor iedereen die minstens een level 3 heeft gevolgd en graag in één week deze methode ten volle wil leren toepassen op een bijzondere plek. Leren over jezelf, over groepen en jezelf in een groep. Over conflicten begeleiden, ranking en de bijbehorende emoties. En dat alles in een prachtige omgeving. Met zon, zee en heerlijk eten.

Wat je kunt verwachten Intensief leren over jezelf én over de relatie tussen jezelf en de dynamiek van de groep. In level 4 maak je je de fundamenten en bedding van Deep Democracy eigen en krijg je een diepgaand inzicht in de relatie tussen individuele psychologie en Mindell’s proces-georiënteerde psychologie. Die inzichten pas je direct toe, door je eigen script en (hardnekkige) patronen in kaart te brengen. In level 5 pak je hierop door. We gaan terug naar de bron van Deep Democracy: het gedachtengoed van Mindell. Je leert onder meer werken met ghost roles, hot spots en cold spots, role switch en double signals. Korte stukjes theorie worden afgewisseld met ‘innerwork’ en oefeningen waarbij we tegelijkertijd leren van het groepsproces. Dit speelt een belangrijke rol op weg naar het overwinnen van de angst voor conflict, het leren van ‘sitting in the fire’.

Reken op intensief leren tijdens de trainingsuren. We volgen het Griekse ritme met lange middagpauzes en goed tafelen. Met tijd om te zwemmen, even niks te doen, te wandelen. De leerdoelen voor deze week zijn dezelfde als die van de reguliere level 4 en level 5 training.

Wat we van je vragen: Level 1, 2 en 3 met succes afgerond en zin om verder over jezelf én over het faciliteren van (spannende) dynamieken in groepen te leren. Het is belangrijk dat je je de theorie van Deep Democracy goed eigen hebt gemaakt en als facilitator kunt werken met check ins, check outs, de vier stappen van besluitvorming, gesprekken op voeten, let’s talks en niet-gevoerde gesprekken. Zorg dat je vooraf het boek Deep Democracy nog eens goed doorneemt en ook voldoende oefent met de techniek van het versterken. Aanrader is daarnaast om het boek van Arnold Mindell ‘Sitting in the Fire’ aan te schaffen en alvast door te lezen. Dit gaat je helpen om snel een beter begrip te krijgen van de essentie van zijn werk.

Het hotel: Het hotel. Je verblijft in een eenpersoonskamer met uitzicht op zee in hotel “Stavros Tou Notou”. Dit hotel ligt direct aan het langgerekte zandstrand van Mavrovouni, een dromerig, authentiek Grieks dorpje, 260 km ten zuidwesten van Athene. Op 35 minuten loopafstand bevindt zich de belangrijkste havenstad in dit gebied: Gythio. www.stavrostounotou.com

Begeleiding: De week wordt begeleid door Minka Jongkind en Frank Weijers.

Klik op onderstaande data om je aan te melden:

Trainingen aan het laden...

HOE, WAT, WAAR

Selecteer de training die je wilt volgen: