DEEP DEMOCRACY

DEEP DEMOCRACY – GRIEKENLAND L2 & L3

TRAINERS:

FRANK , MINKA, CHRISTIEN EN JITSKE

AFSCHEID GRIEKENLAND – NIEUWE LOCATIE VOLGT

Wij hebben een pittig en weloverwogen besluit genomen. Want: na heel wat Deep Democratische dialogen, hebben we met pijn in ons hart besloten, dat we onze DD trainingen in Griekenland niet meer voort gaan zetten.

Waarom? Omdat het niet meer kan. In dit uitgebreide interview vertellen Jitske Kramer en Frank Weijers waarom en hoe team Human Dimensions tot dit besluit is gekomen.

Of we al een nieuwe locatie gevonden hebben? Nee, we nemen eerst afscheid van Griekenland. En wellicht zullen we in de toekomst elders voortbouwen op het Griekse DD L2&3 programma.

Houd onze socials in de gaten voor updates.

DEEP DEMOCRACY – GRIEKENLAND L2 & L3

Dagen: Totaal 4 dagen training, verdeeld over een week, in Griekenland. De eerste reisdag is altijd een zondag, waarbij we voor transfer zorgen van Athene naar Mavrovouni (260km). Op de maandag en dinsdag is de level 2. Woensdag is een rustdag met mogelijkheid tot een excursie in de omgeving. Op de donderdag en vrijdag is de level 3. Op de zaterdag reizen we vervolgens weer van Mavrovouni terug naar Athene, van waaruit ieder op eigen gelegenheid doorreist.

Taal: Nederlands.

Vereiste voor deelname: Level 1.

Waarom Griekenland? Al sinds 2015 verzorgen wij jaarlijks deze bijzondere week. Ooit ontstaan vanuit een samenwerking met internationale groepen. Om uiteindelijk alleen Nederlandse deelnemers te trekken. Elk jaar hebben wij een intens gesprek of het nog wel kan, met zoveel mensen in een vliegtuig te stappen om een training te volgen. En tot nu maken we weloverwogen de keuze het toch weer te doen. Omdat de plek ontzettend bijzonder is. Omdat we een lange en dierbare samenwerking hebben met lokale ondernemers. Omdat elk jaar weer het leerrendement zo hoog is, juist omdat we even zo ver van huis zijn. Wil jij liever niet vliegen? Dan kun je de Level 2 en Level 3 gelukkig ook ‘gewoon’ in Nederland volgen.

Voor wie. Voor iedereen die minstens een level 1 heeft gevolgd en graag in één week deze methode ten volle wil leren toepassen op een bijzondere plek. Leren over jezelf, over groepen en jezelf in een groep. Over conflicten begeleiden, ranking en de bijbehorende emoties. En dat alles in een prachtige omgeving. Met zon, zee en heerlijk eten.

Wat je kunt verwachten. Reken op intensief leren tijdens de trainingsuren. We volgen het Griekse ritme met lange middagpauzes en goed tafelen. Met tijd om te zwemmen, even niks te doen, te wandelen. De leerdoelen voor deze week zijn dezelfde als die van de reguliere level 2 en 3 training.

Inhoud level 2

 • Oefenen van stap 1 – 4, de check-in en de check-uit, het gesprek op voeten
 • Deep Democracy gebruiken als leider, als iemand met een belang
 • Deep Democracy gebruiken als groepslid, zonder formele begeleiders of leiders rol
 • Roltheorie verdieping: tegenstellingen, rollen en fractale patronen in de groep leren zien door middel van rolemapping
 • Tegenstellingen en conflicten oplossen door Stap 5: de techniek van pijlen gooien
 • Neutraliteit: wat te doen als je deze verliest
 • De impact van ranking in een groep ervaren en begrijpen.

 

Inhoud level 3

 • Het gebruik van het versterken, de ‘amplificatie’ techniek, waarmee op een respectvolle wijze de beleefdheid en onduidelijkheid uit de communicatie wordt gehaald
 • Roltheorie in relatie tot conflict en conflictoplossing
 • ‘Reflecterend luisteren’ als meta-skill
 • Jouw eigen rol en emoties tijdens een conflict
 • Het gebruik van versterken in combinatie met de technieken van ‘pijlen gooien’ en ‘het gesprek op voeten’.

Het hotel. Je verblijft in een eenpersoonskamer met uitzicht op zee in hotel Stavros tou notou. Dit hotel ligt direct aan het langgerekte zandstrand van Mavrovouni, een dromerig, authentiek Grieks dorpje, 260 km ten zuidwesten van Athene. Op 35 minuten loopafstand bevindt zich de belangrijkste havenstad in dit gebied: Gythio. www.stavrostounotou.com

Begeleiding. De week wordt altijd begeleid door twee instructors van team Human Dimensions. Elk koppel heeft een eigen werkwijze en aanpak.

 • Combinatie instructors Frank en Jitske. In de week met Frank en Jitske, is Frank de hoofdtrainer en begeleidt hij de groep de hele week. Jitske Kramer verzorgt elke trainingsdag een kort onderdeel en is de hele week tijdens de lunch en het diner beschikbaar voor vragen.
 • Combinatie instructors Minka en Christien. In de week met Minka en Christien zal de een een level 2 geven en de ander de level 3.

Klik op onderstaande data om je aan te melden:

HOE, WAT, WAAR

Selecteer de training die je wilt volgen: