Training Wow! Wat een verschil

Driedaagse: Diversiteit & Inclusieve werkcultuur

Jitske Kramer

Training: Wow! Wat een verschil

Dat we allemaal anders zijn, is geen verrassing. Maar we vinden het wel fijn als iedereen een beetje ‘normaal’ doet.. Stel dat we diversiteit nu eens als uitgangspunt namen, in plaats van een lastig obstakel dat overwonnen moet worden...

Data & Inschrijven

Herken je dat?

Dat je eigenlijk best graag met mensen wilt werken die vinden wat jij ook vindt. Dat diversiteit op papier veel beloftes heeft over creativiteit en innovatie, maar in de praktijk best lastig kan zijn. Dat je wel meer diversiteit zou willen, maar niet goed weet waar te beginnen. Dat in de ketensamenwerking zoveel verschillen tussen de organisaties zijn, dat het af en toe best stroef loopt. Dat multidisciplinaire teams op allerlei manieren meer diversiteit hebben die je graag nog beter zou benutten. Dat verschillen in religie, etniciteit en culturen toch her en der wat wrijving oproepen. Ruzie in het team. Dat je nu met die zelfsturing de onderlinge tegenstellingen zelf zal moeten oplossen. Dat je als leider al die verschillende meningen en achtergronden ook niet altijd makkelijk vindt. Dat in eilandjes denken en dingen over de schutting gooien best lekker kan zijn, maar op termijn niets oplost... En dat je diversiteit graag meer en beter zou willen benutten. Dan is deze training iets voor jou. Of voor je team, je afdeling, je hele organisatie.

Driedaagse training vol antropologische inzichten

Diversiteit gaat over de mix van verschillen; gender, leeftijd, etniciteit en religieuze verschillen, verschil in hiërarchie, expertise, functie, organisatie, belangen… En wie of wat bepaalt er dan wat normaal is? Hoe creëren we een inclusieve werkcultuur waarin alle mensen en perspectieven tot hun recht komen?

Een driedaagse training vol antropologische inzichten over de dynamiek van verschillen. Over macht, ranking, privileges, communicatieverschillen, onbewuste vooroordelen, dilemma’s, verschillen, overeenkomsten, in- en uitsluiting en organisatiecultuur. We volgen hierbij de acht inclusie principes, zoals beschreven in het boek ‘Wow! Wat een verschil’. Met een masterclass van Jitske Kramer en excellente begeleiding van een van onze trainers.

Voor wie? Iedereen die met groepen werkt heeft op enig moment te maken met de dynamiek die kan ontstaan tussen subgroepen. Deze training is zowel gericht op inclusie in een cultureel diverse context als het gaat om gender, leeftijd, etniciteit en religie, als wanneer het gaat om functie verschillen, ketensamenwerking, fusies en multidisciplinaire teams.

Onze stijl: praktisch en prikkelend

Luchtig waar kan, diepgaand waar mogelijk. Kijken vanuit een ander perspectief. Zonder automatische piloot. Nieuwsgierig. Lef om van de gebaande paden af te wijken. Een kwestie van mentaliteit. Het gewone uitdagen. Vragen stellen. Elke dag. Openstellen. Exploreren. Creëren. Met oog voor machtsverschillen. Om het veilig te maken om anders te mogen en te kunnen zijn. Om te genieten van elkaars verschillen. En deze te benutten. Inclusief. En/en.

We trainen niet zozeer vaardigheden, maar bieden een mix van concrete tools en reflectieve vragen voor inclusiever gedrag bij jezelf en anderen. Met onbeladen en energiegevende taal om dit vaak emotioneel geladen onderwerp met elkaar en anderen te kunnen bespreken. Op het werk en aan de keukentafel.

De opzet van de dagen

We starten de eerste dag om 13.00 met een masterclass van Jitske Kramer. Hierin zet zij uiteen hoe mensen culturen vormen en hoe culturen mensen vormen. In hoog tempo krijg je een intensieve introductie vanuit de culturele antropologie over hoe tribes met verschillen omgaan en waarom expliciete aandacht voor diversiteit noodzakelijk is om tot inclusie te komen.

Jouw waarom onderzoeken

In de avond onder begeleiding van de trainer van deze dagen slaan we de brug naar jezelf: waarom is dit voor jou een belangrijk thema? Zowel professioneel als persoonlijk. Je onderzoekt in gesprek met anderen jouw persoonlijke, professionele en organisatie ‘waarom’ van diversiteit. En welke vragen jou hierbij te wachten staan.

Wow! Wat een verschil boek cover

Acht inclusie principes

Tijdens de twee dagen die volgen, doorlopen we de acht inclusie principes. Elk principe benaderen we met filmfragmenten en to-the-point theorie. Met tijd voor gesprek, discussie, praktijkverhalen, praktische tools en skills. De opbrengst zal geen hapklare antwoorden en implementatielijstjes zijn. Wel loop je de deur uit met gerichte en verdiepende vragen, die je verder helpen de menselijke dynamiek van verschillen en jouw eigen rol hierin te doorgronden.

Inclusie principes

Onze trainers

Onze trainers zijn zeer ervaren, hebben grote affiniteit en ervaring met het thema diversiteit en inclusie, zijn opgeleid tot debat en dialoog facilitator, met ervaring in teamcoaching, antropologisch kijken en Deep Democracy. Luchtig waar kan, diepgaand waar mogelijk. Zij zijn door Jitske Kramer getraind in de acht inclusie principes. Jitske zal tijdens elke training zelf de masterclass op dag één verzorgen, waarna de trainer zelfstandig met de groep samen verder gaat.

Praktisch

Prijs €1.600,- (btw vrij ivm CRKBO registratie, inclusief lunch)
Locatie midden Nederland
Groepsgrootte maximaal 16 mensen
Groepssamenstelling Wij hopen zo divers mogelijk. Doen daar ook ons best voor, maar we zijn uiteraard afhankelijk van de inschrijvingen.
Dag 1 13.00 – 20.30, met lichte avondmaaltijd
Dag 2 9.30 – 17.00
Dag 3 9.30 – 17.00

Waar Jitske Spreekt

Jitske spreekt regelmatig op congressen. Wil je weten waar en wanneer? Meer informatie en inschrijven? Klik hier om de agenda te bekijken.

Over ons

HumanDimensions kijkt naar bedrijven en organisaties door het oog van een antropoloog. Hoe vormen mensen culturen en hoe vormen culturen mensen? We reizen de wereld rond op zoek naar manieren om sterke tribes te bouwen en onderlinge relaties te verstevigen. En brengen deze kennis via ijzersterke lezingen, masterclasses en trainingen naar de wereld van organiseren en samenwerken. Deep Democracy. Inclusie. Diversiteit. Organisatiecultuur. Leiderschap.

Facebook Twiter Instagram

Facebook

EZINE

Elke zes weken een informatief, inspirerend, prikkelend ezine in je mailbox? Met artikelen, blogs, vlogs en ons laatste nieuws?

* is verplicht

© 2019 Human Dimensions B.V. Prijswijzigingen en eventuele typfouten onder voorbehoud Website door BlueBird Media. Privacy