MASTERCLASS Building tribes met Corporate Antropologie

Intensieve dag met vier colleges. Over cultuurvorming en cultuurverandering.

Jitske Kramer

MASTERCLASS:

BUILDING TRIBES met corporate antropologie.

Regelmatig krijgen wij de vraag of de lezingen van Jitske Kramer ook ergens individueel te beluisteren zijn. Om aan deze vraag te voldoen hebben we haar verhalen over cultuurvorming en cultuurverandering samengevoegd tot vier colleges. Reken op een lekker tempo, met prachtige beelden en een hoge informatiedichtheid. Met filmfragmenten, exotische verhalen en pragmatische inzichten. Gebaseerd op de bestsellers De Corporate Tribe (managementboek van het jaar 2016) en Building Tribes. Door met antropologische ogen te kijken, loop je nooit meer hetzelfde door jouw organisatie.

In deze bijzonder mooie masterclass neemt Jitske je mee in de wereld van de Corporate Antropologie. Om te ontdekken hoe mensen al 50.000 jaar tribes bouwen en wat we daar in onze moderne organisaties van kunnen leren. Bereid je voor op een intensieve dag vol antropologische kennis over hoe mensen culturen vormen en hoe culturen mensen vormen. Tussendoor zijn er korte momenten van reflectie en gesprek, om al vrij snel weer door te reizen naar de volgende inzichten. Kom goed uitgerust mee op reis, zodat je alle informatie en prachtige verhalen kunt verwerken tot nieuwe ideeën om in je eigen werk toe te passen. 

Een must voor iedereen die die organisatieculturen wil vormen, bestendigen en veranderen. Voor leiders en bestuurders. Voor consultants en anderen die dit proces begeleiden. Voor mensen die geïnteresseerd zijn in de dynamiek van mensen. Voor iedereen die eigenlijk altijd stiekem antropologie had willen studeren. Deze masterclass is ook heel geschikt om met je hele team te komen volgen, om dan de volgende dag zelf met elkaar verder te praten over wat de  opgedane inzichten betekenen voor jouw organisatie.

Je krijgt diepgaand begrip over hoe mensen culturen vormen en hoe culturen mensen vormen. We spreken over:

Over de spanning tussen traditionele begrensde tribes en moderne tribes, organisatiecultuur en tribale heimelijke genoegens. 

Over de essentie van cultuur en antropologisch cultuuronderzoek. 

Over tribe-vorming, leiderschap, macht, ranking, hiërarchie, reciprociteit, vertrouwen en loyaliteit. 

Over cultuurverandering en viral change. 

Over liminaliteit, invloed, chaos, onzekerheid, rituelen en tribale archetypische rollen in verandertrajecten. 


WAT ANDEREN OVER JITSKE ZEGGEN:
“Jitske Kramer is een van de beste sprekers van Nederland. Verbindend, heeft humor, is onbevangen en energiek. Ze prikkelt je om stevig na te denken en je stem te laten horen. Met flair en met lef zoekt ze de diepgang op. Op zoek naar verrassende nieuw inzichten en praktische toepasbaarheid. Verbindend en daadkrachtig.”

EERDER VERZORGDE JITSKE EEN COLLEGEREEKS OVER DEZE ONDERWERPEN. REACTIES VAN DEELNEMERS:
"Verfrissend, verhelderend en heerlijk om naar een goed verhaal te luisteren."
"Jitske spreekt naturel en steeds in contact met de toehoorder. Ze is oprecht geïnteresseerd en dat maakt haar een geloofwaardige onderzoeker."
"Welke rol je ook hebt in een organisatie, met deze collegereeks kijk je anders naar organisaties en mensen. Je ben gaan begrijpen waarom bepaalde zaken altijd goed gaan of… altijd fout" 
"Ik kreeg spiegels voorgehouden waar ik nog niet eerder in gekeken had."
"Ik heb geleerd beter te kijken en ook te luisteren naar mijn eigen reacties en die van anderen."
"Los van wat je functie is, hebben deze lezingen ook invloed op je persoonlijke denken en op je contacten. Daarnaast is het zeker bij teamvorming en organisatieverandering bruikbaar op een manier te leren kijken zoals een antropoloog doet."
"Ik heb geen tips ter verbetering."
"Leuke mensen ontmoet en goede gesprekken gehad. Jammer dat het afgelopen is."

Data & Inschrijven

College 1: ORGANISATIECULTUUR. WAAR ZIT DAT?

Wat is eigenlijk cultuur, en wat niet? Hoe vormen mensen culturen en hoe vormen culturen mensen. Uit welke elementen bestaat een cultuur? Waar moet je naar kijken om een cultuur te leren begrijpen? Wat zie je als je kijkt als antropoloog? Wat is de geschiedenis en onderzoeksmethode van de culturele antropologie? Wat zijn de specifieke uitdagingen van moderne tribes, met de huidige wicked problems en co-creatie processen? Hoe verhouden we ons tot onze tribale heimelijke genoegens? Wanneer is een organisatiecultuur functioneel en wanneer disfunctioneel?

College 2: LEIDERSCHAP, POWER & LOVE

Een college over de antropologische lessen over leiderschap, macht en ranking. Over hoe culturen zich vormen in interactie en besluitvorming. En hoe het samenspel tussen power (doelgerichtheid, macht en ranking) en love (mensgerichtheid, samen en verbinding) hierbij een cruciale rol speelt. Over vertrouwen, reciprociteit en loyaliteit. Over het doorbreken van angstculturen. Over fuseren en samenwerken met andere tribes, organisaties. Leiderschap krijgt een nieuwe dimensie.

lunch

We zorgen voor een fijne en goede lunch.

College 3 Cultuurverandering

Culturen veranderen voortdurend en altijd. Toch mislukken de meeste geplande cultuurtrajecten jammerlijk. Niet als je de kennis en kunde van de antropologie gebruikt. Een college over hoe je jouw verander verhaal, de narrative of change, centraal stelt. Hoe je virale veranderingen kunt doorvoeren. Over hoe elke transformatie en elke cultuurverandering een andere aanpak vraagt. Een college vol antropologische kennis om een cultuurverandering zo te regisseren dat nieuw gedrag zich als een lopend vuurtje door de organisatie verspreidt.

College 4 Liminaliteit en de loop der dingen: invloed, tijd en controle

Cultuur ordent voor ons het dagelijks, gewone, leven. Verandering gaat over het anders doen, het buiten-gewone. Iets nieuws geeft altijd chaos. Hoe gaan we daar mee om? Antropologen spreken van het ondertussen. Een liminale fase die specifiek leiderschap vraagt. Met praktisch, ethische en magische vraagstukken. Wie mag de loop der dingen veranderen? Wie draagt het chaotische proces van veranderen binnen de organisatie? Ruimte maken voor nieuw, betekent ook 'holding space' voor gevoelens van onzekerheid. Het vraagt leiders met lef en resilience en oog voor magie. Een college over de locus of control, tribale archetypische rollen, liminaliteit en rituelen.

BORREL en nazit

Na de masterclass is er gelegenheid nog even na te praten. Met Jitske en met elkaar.

Praktisch

Datum   16/09/2020
Aantal deelnemers    Tussen de 30 en 200 mensen.
Tijden 9.00 inloop. 9.30 - 12.30 college 1 & 2. 12.30 - 13.30 lunch. 13.30 - 17.00 college 3 &4. 17.00 - 18.00 Borrel en nazit voor de liefhebber. 
Prijs De ticketprijs voor deze masterclass is € 450,- p.p. Bij inschrijving van meerdere deelnemers tegelijkertijd, geven wij een collega-korting. 5 of meer deelnemers is € 400,- p.p. Alle bedragen zijn btw vrij ivm CRKBO registratie. Bij inschrijvingen voor meerdere mensen tegelijk, dit graag vermelden op het inschrijfformulier, of even contact opnemen met Roos Prins, roos@humandimensions.nl
Locatie Midden Nederland.

Waar Jitske Spreekt

Jitske spreekt regelmatig op congressen. Wil je weten waar en wanneer? Meer informatie en inschrijven? Klik hier om de agenda te bekijken.

Over ons

HumanDimensions kijkt naar bedrijven en organisaties door het oog van een antropoloog. Hoe vormen mensen culturen en hoe vormen culturen mensen? We reizen de wereld rond op zoek naar manieren om sterke tribes te bouwen en onderlinge relaties te verstevigen. En brengen deze kennis via ijzersterke lezingen, masterclasses en trainingen naar de wereld van organiseren en samenwerken. Deep Democracy. Inclusie. Diversiteit. Organisatiecultuur. Leiderschap.

Facebook Twiter Instagram

Facebook

EZINE

Elke zes weken een informatief, inspirerend, prikkelend ezine in je mailbox? Met artikelen, blogs, vlogs en ons laatste nieuws?

* is verplicht

© 2020 Human Dimensions B.V. Prijswijzigingen en eventuele typfouten onder voorbehoud Website door BlueBird Media. Privacy