Collegereeks Corporate Antropologie

6 Maandagavonden

Jitske Kramer

CollegeReeks: Corporate Antropologie. BUILDING TRIBES.

Regelmatig krijgen wij de vraag of de lezingen van Jitske Kramer ook ergens individueel te beluisteren zijn. Dat kan nu! In een bijzonder mooie collegereeks neemt zij je in zes maandagavonden mee in de wereld van de Corporate Antropologie. Met filmfragmenten, exotische verhalen en pragmatische inzichten. Gebaseerd op de boeken De Corporate Tribe (managementboek van het jaar 2016) en het nieuwe Building Tribes.

Diepgaand begrip over hoe mensen culturen vormen en hoe culturen mensen vormen. Over moderne tribes, organisaties en het samenspel tussen power & love. Over leiderschap, macht, ranking, hiërarchie, reciprociteit, vertrouwen en loyaliteit. Over cultuurverandering, liminaliteit, viral change, invloed en ethiek. Over corporate kosmologie, rituelen duiden en maken… Over tribale heimelijke genoegens, tribale archetypische rollen en kampvuren... reken op een lekker tempo, met prachtige beelden en een hoge informatiedichtheid.

Data & Inschrijven

College 1 Inleiding Corporate Antropologie. MODERNE TRIBES.

Wat is eigenlijk cultuur, en wat niet? Hoe vormen mensen culturen en hoe vormen culturen mensen. Wat is de geschiedenis en onderzoeksmethode van de culturele antropologie? Hoe is deze discipline in het bedrijfsleven terecht gekomen en wat hebben we daaraan? Wat zijn de uitdagingen van moderne tribes? Hoe verhouden we ons tot onze tribale heimelijke genoegens?

College 2 ORGANISATIECULTUUR. Waar zit DAT?

Dit college gaan we dieper in op de universele vragen waar mensen overal ter wereld antwoorden op moeten vinden. Deze specifieke antwoorden noemen we cultuur. Uit welke elementen bestaat een cultuur? Waar moet je naar kijken om een cultuur te leren begrijpen? Wat zie je als je kijkt als antropoloog? Hoe maak je een antropologische cultuurscan? Wanneer is een organisatiecultuur functioneel en wanneer disfunctioneel?

College 3 LEIDERSCHAP, Power & Love

Culturen vormen zich in interactie en besluitvorming. Het samenspel tussen power (doelgerichtheid, macht en ranking) en love (mensgerichtheid, samen en verbinding) is hierbij erg belangrijk. In dit college krijg je antropologische lessen over leiderschap, macht en ranking. Over vertrouwen, reciprociteit en loyaliteit. Over het doorbreken van angstculturen. Over fuseren en samenwerken met andere tribes, organisaties. 

College 4 Cultuurverandering

Culturen veranderen voortdurend en altijd. Toch mislukken de meeste geplande cultuurtrajecten jammerlijk. Niet als je de kennis en kunde van de antropologie gebruikt. Weet wat het verschil is tussen een community, netwerkorganisatie, movement, een tribe. Hoe je jouw verander verhaal, de narrative of change, centraal stelt. En nieuw gedrag als een lopend vuurtje door de organisatie weet te verspreiden. Niet elke cultuurverandering vraagt dezelfde aanpak. Een college vol antropologische kennis om een cultuurverandering zo te regisseren dat nieuw gedrag zich als een aantrekkelijk virus door de organisatie verspreidt.

College 5 Liminaliteit en de loop der dingen: invloed en ethiek

Iets nieuws geeft altijd chaos. Hoe gaan we daar mee om? Antropologen spreken van het ondertussen. Een liminale fase die specifiek leiderschap vraagt. Met praktisch, ethische en magische vraagstukken. Wie mag de loop der dingen veranderen? Wie bepaalt wat een ‘juiste verandering’ is? En wie draagt het chaotische proces van veranderen, wie is er voor 'holding sace'? Een college over locus of control, tribale archetypische rollen, liminaliteit, en ethiek.

College 6 Corporate Kosmologie: kracht van rituelen

Cultuur ordent voor ons het dagelijks, gewone, leven. Verandering gaat over het anders doen, buiten-gewone. En kosmologie ordent dit buiten-gewone. Een praktisch college over hoe je magie kunt brengen in jouw organisatie. Over de kracht en noodzaak van rituelen. En hoe je deze passend kunt inzetten voor jouw organisatie, team, verandering. Rituelen maken. Kampvuren aansteken. Met verschillende aansprekende voorbeelden van rituelen en belangrijke kampvuurgesprekken van over de hele wereld. 

Praktisch

Om de week, op maandag avond
1/10/2018
15/10/2018
29/10/2018
12/11/2018
26/11/2018
10/12/2018
Tijden 18.30 inloop. College: 18.45 – 21.30
Prijs De ticketprijs voor deze collegereeks is € 1.200,- (btw vrij ivm CRKBO registratie)
Locatie midden Nederland

Waar Jitske Spreekt

Jitske spreekt regelmatig op congressen. Wil je weten waar en wanneer? Meer informatie en inschrijven? Klik hier om de agenda te bekijken.

Over ons

HumanDimensions kijkt naar bedrijven en organisaties door het oog van een antropoloog. Hoe vormen mensen culturen en hoe vormen culturen mensen? We reizen de wereld rond op zoek naar manieren om sterke tribes te bouwen en onderlinge relaties te verstevigen. En brengen deze kennis via ijzersterke lezingen, masterclasses en trainingen naar de wereld van organiseren en samenwerken. Deep Democracy. Inclusie. Diversiteit. Organisatiecultuur. Leiderschap.

Facebook Twiter Instagram

Facebook

EZINE

Elke zes weken een informatief, inspirerend, prikkelend ezine in je mailbox? Met artikelen, blogs, vlogs en ons laatste nieuws?

* is verplicht

© 2018 Human Dimensions B.V. Prijswijzigingen en eventuele typfouten onder voorbehoud Website door BlueBird Media. Privacy