Deep Democracy: Vrijmoedig praten en Waardevolle besluiten

Er vinden onthutsend veel waardeloze gesprekken plaats. Dat zijn gesprekken waarin we niet zeggen wat er gezegd moet worden, elkaar bestoken vanuit eigen gelijk en (mede daardoor) niet meer horen wat anderen zeggen. Dat kan heel anders. 

In een waardevol gesprek wordt vrijmoedig gesproken en openhartig geluisterd. Vrijmoedig spreken houdt in dat je je vrij voelt om te zeggen wat je wilt zeggen, en zo niet, dan ben je moedig genoeg om het toch te doen. Openhartig luisteren betekent: echt horen wat anderen zeggen, ook als dat loodrecht op eigen ideeën, waarden en normen staat. 

Als we dat kunnen, slagen we erin het volle potentieel van een groep te benutten, in een klimaat waarin met plezier wordt samengewerkt, omdat we eerst en vooral van elkaars verschillen genieten i.p.v. erop vast te lopen. We kunnen dan goed dealen met conflicten en nemen de beste besluiten: inclusief en met de wijsheid van meerderheid én minderheid.

Wil je leren om groepen zo te leiden en/of begeleiden dat zij dat ook gaan doen? Dan biedt de Leergang Deep Democracy daartoe de allerbeste gelegenheid. Naast de officieel gecertificeerde levels 1, 2 en 3 van Lewis Deep Democracy omvat de leergang een aantal supervisie- en intervisiedagen en de tweedaagse Holding Space. Na afloop van de leergang heb je alle kennis en vaardigheden om zelf groepen te (bege)leiden met de denkwijze en methodieken van Deep Democracy. In januari 2020 start er weer een groep, waar nog enkele plaatsen vrij zijn.

Meer weten en inschrijven? Kijk op: Deep Democracy Leergang


Gepost door: Chulah Berkowitz op 05/11/2019 16:09

Waar Jitske Spreekt

Jitske spreekt regelmatig op congressen. Wil je weten waar en wanneer? Meer informatie en inschrijven? Klik hier om de agenda te bekijken.

Over ons

HumanDimensions kijkt naar bedrijven en organisaties door het oog van een antropoloog. Hoe vormen mensen culturen en hoe vormen culturen mensen? We reizen de wereld rond op zoek naar manieren om sterke tribes te bouwen en onderlinge relaties te verstevigen. En brengen deze kennis via ijzersterke lezingen, masterclasses en trainingen naar de wereld van organiseren en samenwerken. Deep Democracy. Inclusie. Diversiteit. Organisatiecultuur. Leiderschap.

Facebook Twiter Instagram

Facebook

EZINE

Elke zes weken een informatief, inspirerend, prikkelend ezine in je mailbox? Met artikelen, blogs, vlogs en ons laatste nieuws?

* is verplicht

© 2020 Human Dimensions B.V. Prijswijzigingen en eventuele typfouten onder voorbehoud Website door BlueBird Media. Privacy