Wow! Tribes, verschillen en inclusie

Lessen uit de antropologie

Jitske Kramer

Wow! Tribes, verschillen en inclusie

Ons diepste menselijk dilemma is: wees jezelf en pas je aan. We willen uniek en anders zijn en tegelijkertijd hetzelfde zijn en erbij horen. We willen diversiteit en inclusie. Verschillen benutten en ons herkennen in overeenkomsten. Hoe moeilijk vind jij verschillen? Herken je fragmentatie in jouw organisatie? Zijn er subculturen. Heerst er wij-zij gevoel. Of is het juist eenheidsworst? Heb je behoefte aan meer diversiteit in jouw team? Of verlangen om te innoveren door alle talenten te benutten? Droom je over inclusief werken in jouw organisatie, waarbij er ruimte is voor nieuwe mensen, meer kleur, talenten, andere persoonlijkheden, frisse ideeën en innovatieve inzichten? Een inspirerende lezing met antropologische lessen over anders kijken, inclusie, macht, ranking en diversiteit. Op luchtige wijze spreekt Jitske over zware thema’s.

Je loopt er anders uit dan je erin ging.

Een lezing over anders kijken, creativiteit, flow, sabotage, macht, diversiteit, inclusie, openheid voor verschillen. Niet alleen in theorie, maar toegespitst op de eigen organisatie, jouw afdeling, team. En ieders rol hierin. De sleutel op het werk ligt niet zozeer in de verschillen, maar in de dynamiek die ontstaat door verschillen. Dit vraag daadkrachtig en verbindend leiderschap. Heb jij dat? Benut jij de dynamiek? Hoeveel diversiteit kun jij aan? I dare you, to be different, to see different. Eventueel kunnen we tijdens de lezing kiezen voor minder theorie en maken we tijd voor een 30 minuten simulatie die we met hele zalen tegelijk kunnen doen.

Lezing of masterclass aanvragen

Uitbreiding tot masterclass (3 uur tot een hele dag)

Gedurende de lezing is er meer tijd voor vragen en vertaling naar de praktijk van de eigen organisatie. We zullen putten uit ons driedaags trainingsprogramma Wow Wat een verschil. Ook kunnen we deze masterclass meer strategisch insteken: wat is er nodig om de organisatie diverser en inclusiever te maken? Deze strategische aanpak is het meest effectief als de beslissers in de ruimte zitten.

Waar Jitske Spreekt

Jitske spreekt regelmatig op congressen. Wil je weten waar en wanneer? Meer informatie en inschrijven? Klik hier om de agenda te bekijken.

Over ons

HumanDimensions kijkt naar bedrijven en organisaties door het oog van een antropoloog. Hoe vormen mensen culturen en hoe vormen culturen mensen? We reizen de wereld rond op zoek naar manieren om sterke tribes te bouwen en onderlinge relaties te verstevigen. En brengen deze kennis via ijzersterke lezingen, masterclasses en trainingen naar de wereld van organiseren en samenwerken. Deep Democracy. Inclusie. Diversiteit. Organisatiecultuur. Leiderschap.

Facebook Twiter Instagram

Facebook

EZINE

Elke zes weken een informatief, inspirerend, prikkelend ezine in je mailbox? Met artikelen, blogs, vlogs en ons laatste nieuws?

* is verplicht

© 2018 Human Dimensions B.V. Prijswijzigingen en eventuele typfouten onder voorbehoud Website door BlueBird Media. Privacy