Voodoo zonder speldenprikken

Jitske Kramer

Voodoo zonder speldenprikken

Op uitnodiging van een voodoo priester reist Jitske Kramer begin Januari 2019 af naar Togo. Onder leiding van zeven priesters ondergaat zij een week lang verschillende oeroude voodoo ceremonies. In een nachtelijk ritueel wast zij zichzelf naakt in het heilige bos. Ze danst op het ritme van de goden, leert haar lotsbestemming kennen, raakt negatieve energieën kwijt door ingesmeerd te worden met koffiemelk, gin en sprite en interviewt een bijna 100 jaar oude voodoo priester omhangen met mensenschedels.

Is voodoo net zo duister als het imago doet vermoeden? In deze lezing neemt Jitske je mee op een indringende reis vol zondebokken, levensvragen en een duivels dilemma. Deel haar verwondering, zoeken, irritatie, vreugde en ontroering. Leef mee met de vragen die zij zichzelf stelt en vertaal deze naar je eigen leven en praktijk.

Kruip via Jitske’s beeldende verhalen en de foto’s van Rein van der Zee in de realiteit van voodoo. Een lezing die onder je huid gaat zitten en je niet snel zal loslaten.

Duur: 45 tot 60 minuten

Lezing of masterclass aanvragen

Leef mee... 

Leef mee met de vragen die Jitske zichzelf stelt en vertaal deze naar je eigen leven en praktijk. Zoals:

  • Hoe makkelijk geef jij jezelf over aan het onbekende?
  • Moet je in iets geloven voor het waar is? Kun je ergens ‘een beetje’ in geloven?
  • Wat heb jij opgeofferd in je leven? Vooral jezelf? Of juist anderen?
  • Heb jij anderen wel eens tot zondebok gemaakt?
  • Wat is jouw leidraad als het gaat over goed en kwaad?
  • Zou jij jouw levensdoel willen weten? Ook als dit consequenties heeft voor hoe je nu leeft?
  • Kun jij voorbij jouw oordeel kijken?
  • Volg jij het juiste leiderschapsdieet?


Deze lezing uitbreiden naar Masterclass?

Deze lezing uitbreiden naar een masterclass? Dat kan. In dat geval is verdere uitleg over de kracht en noodzaak van rituelen tijdens ontwikkel- en veranderprocessen van individuen, organisaties en samenlevingen heel passend. Je krijgt uitleg over verschillende soorten rituelen en praktische informatie hoe je rituelen kunt maken die passen bij jouw organisatie, team, verandering. In voodoo is muziek hier een belangrijk onderdeel van en , vaak zonder het te beseffen, zijn ritmes ook in onze eigen levens en kantoorgebouwen essentieel. 

Cultuur ordent voor ons het dagelijks, gewone, leven. En een ritueel schept de wereld opnieuw. 

Jitske Kramer reist de wereld over om te leren van traditionele healers, leiders, verrassende innovators en willekeurige voorbijgangers. Ze kijkt naar de wereld, en organisaties, door het oog van een antropoloog. Culturele antropologie is de discipline die zich afvraagt wat het betekent om mens te zijn tussen mensen in organisaties en daarbuiten. Ze is oprichter van Human Dimensions, veelgevraagd spreker en auteur van Deep Democracy, Wow! Wat een verschil, Jam Cultures en coauteur van De Corporate Tribe (managementboek van het jaar 2016) en Building Tribes.

Waar Jitske Spreekt

Jitske spreekt regelmatig op congressen. Wil je weten waar en wanneer? Meer informatie en inschrijven? Klik hier om de agenda te bekijken.

Over ons

HumanDimensions kijkt naar bedrijven en organisaties door het oog van een antropoloog. Hoe vormen mensen culturen en hoe vormen culturen mensen? We reizen de wereld rond op zoek naar manieren om sterke tribes te bouwen en onderlinge relaties te verstevigen. En brengen deze kennis via ijzersterke lezingen, masterclasses en trainingen naar de wereld van organiseren en samenwerken. Deep Democracy. Inclusie. Diversiteit. Organisatiecultuur. Leiderschap.

Facebook Twiter Instagram

Facebook

EZINE

Elke zes weken een informatief, inspirerend, prikkelend ezine in je mailbox? Met artikelen, blogs, vlogs en ons laatste nieuws?

* is verplicht

© 2019 Human Dimensions B.V. Prijswijzigingen en eventuele typfouten onder voorbehoud Website door BlueBird Media. Privacy