Tribal Connections: netwerkpartners, ketens

Lessen uit de antropologie

Jitske Kramer

Tribal Connections: netwerkpartners, ketens

Geen enkele organisatie, geen enkele tribe, bestaat in een vacuüm. Altijd zijn er andere tribes om mee samen te werken, spullen aan te verkopen, rekening mee te houden, te beconcurreren. Soms gaat dit vredelievend en soms gaat dit er hard aan toe. We kunnen intensieve banden aangaan door innige handelsrelaties en onderling te trouwen. Of juist door muren te bouwen, bruiden te jatten en koppen te snellen. Een lezing waarin we de wereld afreizen om te leren hoe mensen dat doen, samenwerken met andere tribes. Antropologische lessen die je kunt toepassen in jouw eigen relatienetwerken, ketensamenwerkingen en co-creatie verbanden.

Een sprankelende lezing vol verhalen over stammenoorlogen, vredespijpen, cultuurverschillen en hoe deze te overbruggen. Samenwerkingsverbanden die organisatieoverstijgend zijn, moeten van toegevoegde waarde zijn voor alle betrokkenen. Het moet de verschillende organisatiedoelen versterken. En juist omdat dergelijke samenwerkingen van iedereen net wat extra inspanning vragen, is het creëren van een gezamenlijke totem en taal extra belangrijk. Want, kunnen we (bijna) net zo trots op de ketensamenwerking of het kenniscentrum zijn, als op de eigen thuistribe?

Lezing of masterclass aanvragen

Uitbreiding tot masterclass (3 uur)

Gedurende de lezing is er meer tijd voor vragen en vertaling naar de praktijk van de eigen organisatie. Tijdens de intake bespreken we welke elementen van de lezing meer verdieping behoeven. In kleinere groepen zal de groep met de aangereikte kaders de lopende, onderlinge samenwerking tussen de verschillende organisaties bespreken. Ook bespreken we de afzonderlijke totems van verschillende partijen, wat tot een bijzonder en verdiepend gesprek leidt. Ook de gezamenlijke totem - de missie, de naam, het logo – laden we met verhalen en betekenis, om de onderlinge tribal connections te verstevigen en verlevendigen.

Waar Jitske Spreekt

Jitske spreekt regelmatig op congressen. Wil je weten waar en wanneer? Meer informatie en inschrijven? Klik hier om de agenda te bekijken.

Over ons

HumanDimensions kijkt naar bedrijven en organisaties door het oog van een antropoloog. Hoe vormen mensen culturen en hoe vormen culturen mensen? We reizen de wereld rond op zoek naar manieren om sterke tribes te bouwen en onderlinge relaties te verstevigen. En brengen deze kennis via ijzersterke lezingen, masterclasses en trainingen naar de wereld van organiseren en samenwerken. Deep Democracy. Inclusie. Diversiteit. Organisatiecultuur. Leiderschap.

Facebook Twiter Instagram

Facebook

EZINE

Elke zes weken een informatief, inspirerend, prikkelend ezine in je mailbox? Met artikelen, blogs, vlogs en ons laatste nieuws?

* is verplicht

© 2018 Human Dimensions B.V. Prijswijzigingen en eventuele typfouten onder voorbehoud Website door BlueBird Media. Privacy