Power, Love & Tribale Guilty Pleasures

Lessen uit de antropologie

Jitske Kramer

Power, Love & Tribale Guilty Pleasures

Mensen zijn tribale wezens die in de Corporate Jungle denken dat ze besluiten nemen op basis van rationele argumenten en gezond verstand. Dat is een aantrekkelijke gedachte, maar onder onze nette pakken worden we gedreven door dierlijke driften en tribale behoeften. Met apenrotsen, pikordes, verliefdheden, macht en ranking. Met de behoefte tot sturen op resultaten, de beste willen zijn en daarvoor beloond willen worden. En tegelijk de behoefte tot verbinding in het absolute vertrouwen dat de ander er altijd voor je is. In deze lezing antropologische lessen over het samenspel van Power & Love en onze tribale guilty pleasures. Laat je in deze humorvolle prikkelende lezing uitdagen op jouw tribale behoeften en gedachten over samenwerking en leiderschap. Een absolute must voor iedereen die zich bezighoudt met co-creatie, agile, inclusie, zelforganisatie, dienend, roulerend en gespreid leiderschap.

Tegenwoordig spreken mensen vaak over werken in zwermen, die we in beweging moeten krijgen en houden. Verlekkerd kunnen we kijken naar hoe vogels soepel door de lucht vliegen en in steeds weer andere formaties met wisselend leiderschap grote afstanden afleggen. Maar… we zijn geen vogels. We kunnen het wel, ego-vrij en regel-vrij samenwerken. Maar daar moeten we vaak hard voor werken…. zet een paar mensen op een onbewoond eiland en het wordt niet vanzelf een open democratie. Een lezing vol prachtige verhalen over hoe power zonder love tot tirannie leidt. En hoe love zonder power ons kan klemzetten in een verstikkende status quo. Een goede combi tussen power & love is de oplossing en de uitdaging.

Lezing of masterclass aanvragen

Waar Jitske Spreekt

Jitske spreekt regelmatig op congressen. Wil je weten waar en wanneer? Meer informatie en inschrijven? Klik hier om de agenda te bekijken.

Over ons

HumanDimensions kijkt naar bedrijven en organisaties door het oog van een antropoloog. Hoe vormen mensen culturen en hoe vormen culturen mensen? We reizen de wereld rond op zoek naar manieren om sterke tribes te bouwen en onderlinge relaties te verstevigen. En brengen deze kennis via ijzersterke lezingen, masterclasses en trainingen naar de wereld van organiseren en samenwerken. Deep Democracy. Inclusie. Diversiteit. Organisatiecultuur. Leiderschap.

Facebook Twiter Instagram

Facebook

EZINE

Elke zes weken een informatief, inspirerend, prikkelend ezine in je mailbox? Met artikelen, blogs, vlogs en ons laatste nieuws?

* is verplicht

© 2018 Human Dimensions B.V. Prijswijzigingen en eventuele typfouten onder voorbehoud Website door BlueBird Media. Privacy