Polariseren kun je leren

Deep Democracy & Het Conflict

Jitske Kramer

Polariseren kun je leren: Deep Democracy & Conflict

In alle onzekerheden van het leven weten we twee dingen zeker. Dat we allemaal anders zijn. En dat we allemaal bar slecht met die verschillen om kunnen gaan. Ja... verschillen die meer variaties op onszelf zijn, vinden we leuk en inspirerend. Maar wanneer het écht anders lijkt, met verschillende belangen en tegenstellingen, waardoor we in conflict met onszelf en elkaar komen, is het een ander verhaal... Velen zijn angstig voor conflict. Willen het liever vermijden dan oplossen. Weer anderen weten hoe fel en krachtig zij uit de hoek kunnen komen en houden zich daarom in. Een lezing met lessen uit post-apartheid Zuid-Afrika, over polarisatie, Deep Democracy, waarom we niet zonder conflicten kunnen en het niet-gevoerde gesprek.

Een lezing voor mensen die conflicten willen oplossen, verschillen willen benutten, en vervolgens duurzame besluiten durven te nemen. Die mét elkaar en niet voor of tegen elkaar willen denken. Die samen willen vechten voor de hoogst haalbare oplossing, op dat moment in de tijd. Ook als dat betekent dat dingen echt anders moeten of wegen moeten scheiden. Hou je helemaal niet van conflict? Ook en juíst dan is deze lezing voor jou. De inzichten en de concrete gespreksvorm die we je aanreiken, maakt het oplossen van conflicten een stuk makkelijker. Bijna leuker...

Lezing of masterclass aanvragen

Uitbreiding tot masterclass (2 tot 3 uur)

Gedurende de lezing is er meer tijd voor vragen en vertaling naar de praktijk van de eigen organisatie. Tijdens de intake bespreken we welke elementen van de lezing meer verdieping behoeven. Na de inleiding gaan we actief aan de slag met het niet-gevoerde gesprek. Een gespreksvorm waarbij we door de nuance eruit te halen en de verschillende polen en kanten in hun extreem te onderzoeken, tot meer verdieping, verbinding en zorgvuldige inzichten komen. We kunnen dit gesprek in tweetallen doen, ook als mensen elkaar niet kennen, en met honderden tegelijk. Of als groepsgesprek in een al dan niet bestaande groep; met één begeleider op maximaal 50 mensen.

Wij faciliteren moedige besluiten en pittige conflicten in de beslotenheid van de directiekamer, maar ook in de openheid van een groter gezelschap.

Waar Jitske Spreekt

Jitske spreekt regelmatig op congressen. Wil je weten waar en wanneer? Meer informatie en inschrijven? Klik hier om de agenda te bekijken.

Over ons

HumanDimensions kijkt naar bedrijven en organisaties door het oog van een antropoloog. Hoe vormen mensen culturen en hoe vormen culturen mensen? We reizen de wereld rond op zoek naar manieren om sterke tribes te bouwen en onderlinge relaties te verstevigen. En brengen deze kennis via ijzersterke lezingen, masterclasses en trainingen naar de wereld van organiseren en samenwerken. Deep Democracy. Inclusie. Diversiteit. Organisatiecultuur. Leiderschap.

Facebook Twiter Instagram

Facebook

EZINE

Elke zes weken een informatief, inspirerend, prikkelend ezine in je mailbox? Met artikelen, blogs, vlogs en ons laatste nieuws?

* is verplicht

© 2018 Human Dimensions B.V. Prijswijzigingen en eventuele typfouten onder voorbehoud Website door BlueBird Media. Privacy