De Corporate tribe - Over organisatiecultuur

Lessen uit de antropologie

Jitske Kramer

de coroprate tribe - over organisatiecultuur

Heb je jouw organisatie weleens als een tribe bekeken? Jitske wel. Een organisatie is een levend geheel, met dorpspleinen en raadhuizen (vergaderzalen) en steegjes en kroegjes waar de echte gesprekken plaatsvinden (rookhokken en coffee corners). Met chiefs (leiders), elders (toezichthouders), jagers (sales), magiƫrs (IT, HR, verandermanagers, consultants) en verzamelaars (de fee earners). Om het reilen en zeilen in een tribe werkelijk te begrijpen en sturing te kunnen geven aan de zogenaamd ongrijpbare organisatiecultuur, is het belangrijk te weten hoe mensen culturen vormen.

Een boeiende reis naar het wezen van cultuur. Gebaseerd op het prijswinnende boek De Corporate Tribe. Over hoe mensen culturen vormen en hoe culturen mensen vormen. Exotisch ver weg en tegelijkertijd vol praktijkvoorbeelden en praktische tips voor de eigen organisatie. Een boeiend verhaal vol beelden en verhalen. Met in een vogelvlucht voelbaar en to-the-point de basis van de antropologie over mens en cultuur. Door deze antropologische bril zie je nog scherper wat er werkelijk speelt in de dynamiek van de organisatie. Alsof je van zwart-wit naar kleuren televisie omschakelt.

Lezing of masterclass aanvragen

Uitbreiding tot masterclass (3uur)

Gedurende de lezing is er meer tijd voor vragen en vertaling naar de praktijk van de eigen organisatie. In kleinere groepen zal de groep met de aangereikte kaders de eigen organisatiecultuur nader in kaart brengen. Daarnaast bestaat de optie dat Jitske Kramer na de lezing nog twee uur op de managementconferentie blijft. Als antropoloog kijkt, rondloopt en informele gesprekken aanknoopt. Om vervolgens een culturele snapshot met eerste indrukken terug te geven aan de gehele groep. Ruwe observaties die vaak erg raak zijn en veel gesprekstof geven voor het diner en de volgende dag.

Waar Jitske Spreekt

Jitske spreekt regelmatig op congressen. Wil je weten waar en wanneer? Meer informatie en inschrijven? Klik hier om de agenda te bekijken.

Over ons

HumanDimensions kijkt naar bedrijven en organisaties door het oog van een antropoloog. Hoe vormen mensen culturen en hoe vormen culturen mensen? We reizen de wereld rond op zoek naar manieren om sterke tribes te bouwen en onderlinge relaties te verstevigen. En brengen deze kennis via ijzersterke lezingen, masterclasses en trainingen naar de wereld van organiseren en samenwerken. Deep Democracy. Inclusie. Diversiteit. Organisatiecultuur. Leiderschap.

Facebook Twiter Instagram

Facebook

EZINE

Elke zes weken een informatief, inspirerend, prikkelend ezine in je mailbox? Met artikelen, blogs, vlogs en ons laatste nieuws?

* is verplicht

© 2018 Human Dimensions B.V. Prijswijzigingen en eventuele typfouten onder voorbehoud Website door BlueBird Media. Privacy