Cultuurverandering en liminaliteit

Lessen uit de antropologie

Jitske Kramer

Cultuurverandering en liminaliteit

Reorganiseren? Op weg naar een nieuwe missie, andere kernwaarden, fusie, herontwerp, bezuinigingen, krimp, internationalisering, digitalisering, netwerkorganisatie? Complexe organisatieverandering? Verandermoe? Cultuurverandering als stroperig en moeizaam proces? Niet als je de principes toepast die we als mensheid al eeuwen kennen. Vanuit de wetenschappelijke discipline van de culturele antropologie is veel kennis vergaard over hoe mensen dat doen, veranderen. Je leert hoe tribes omgaan met overgangsmomenten. Wat liminaliteit is en wat de rol van de zittende macht in deze fase is. Hoe je een cultuurverandering zo kunt regisseren dat nieuw gedrag zich als een aantrekkelijk virus door de organisatie verspreidt. Antropologische kennis waar je wat aan hebt!

Als geen ander weten cultureel antropologen wat er met een groep gebeurt als er sprake is van wezenlijke verandering. Of het nu gaat om een wens tot verandering vanuit de tribe zelf, of met druk van buitenaf. In deze lezing leer je over hoe je de kracht van de zogenaamde “liminale fase” tussen het oude- en het nieuwe optimaal kunt benutten. We spreken niet vanuit het bekende managementjargon van organisatiekunde, maar over de ziel, de totem, de spirit van de organisatie. Over magiërs en chiefs. Over rituelen, zingeving en het ondertussen. Over virale verandering en het belang van storytelling.

Lezing of masterclass aanvragen

Uitbreiding tot masterclass (3uur tot hele dag)

Gedurende de lezing is er meer tijd voor vragen en vertaling naar de praktijk van de eigen organisatie. Tijdens de intake bespreken we welke elementen van de lezing meer verdieping behoeven. In kleinere groepen zal de groep met de aangereikte kaders de lopende veranderingen bespiegelen. Eventueel besteden we aandacht aan het formuleren van het type gedrag dat nodig is in de nieuwe context of de gewenste cultuur. En maken we de eerste outline van een viraal verander plan.

Wanneer je kiest voor een hele dag, kunnen we werken met de ontzettend uitdagende LingHe computersimulatie, ontwikkeld door Insead. Hierin word je uitgedaagd om in teams van vier een verandering door te voeren in een Chinese organisatie. Zeer realistisch en alles behalve makkelijk. Ook zeer geschikt als je nooit internationaal werkt. Al je aannames over veranderprocessen zullen worden uitgedaagd, zodat je vervolgens weer fris naar je eigen context en veranderstrategie kunt kijken. Een prachtige sessie voorafgaand aan een leiderschapsconferentie.

Waar Jitske Spreekt

Jitske spreekt regelmatig op congressen. Wil je weten waar en wanneer? Meer informatie en inschrijven? Klik hier om de agenda te bekijken.

Over ons

HumanDimensions kijkt naar bedrijven en organisaties door het oog van een antropoloog. Hoe vormen mensen culturen en hoe vormen culturen mensen? We reizen de wereld rond op zoek naar manieren om sterke tribes te bouwen en onderlinge relaties te verstevigen. En brengen deze kennis via ijzersterke lezingen, masterclasses en trainingen naar de wereld van organiseren en samenwerken. Deep Democracy. Inclusie. Diversiteit. Organisatiecultuur. Leiderschap.

Facebook Twiter Instagram

Facebook

EZINE

Elke zes weken een informatief, inspirerend, prikkelend ezine in je mailbox? Met artikelen, blogs, vlogs en ons laatste nieuws?

* is verplicht

© 2018 Human Dimensions B.V. Prijswijzigingen en eventuele typfouten onder voorbehoud Website door BlueBird Media. Privacy