Onze Expertise

Jitske Kramer reist de wereld rond op zoek naar manieren om sterke tribes te bouwen en onderlinge relaties te verstevigen. En brengt deze kennis via ijzersterke lezingen en masterclasses naar de wereld van samenwerken en leiderschap.

Lessen uit de antropologie

Binnen HumanDimensions hebben we jarenlang ervaring met hoe we diversiteit tot kracht kunnen maken in teams en organisaties. We weten al veel, en leren elke dag nieuw bij, over hoe we kunnen komen tot open en inclusieve werkculturen. In tijdelijke werkateliers of langdurige werkrelaties. Hoe we de wijsheid van de minderheid en het collectief kunnen benutten in besluitvorming, onder andere met behulp van Deep Democracy. Hoe we verbindend en participatief leiderschap goed vorm kunnen geven. Hoe we cultuurveranderingen en co-creatie initiatieven levend kunnen houden, met behulp van antropologische inzichten en Viral Change, over hoe je gedrag als een besmettelijk virus door je organisatie verspreidt. Hoe we in de toekomst kunnen kijken om plannen en strategieën te maken. Hoe we goed kunnen fuseren en ontmantelen. Hoe we internationaal beter kunnen samenwerken. Hoe we…. menselijke vraagstukken met behulp van de lessen uit de antropologie kunnen tackelen.

Expertise gebieden

En als we het niet weten, dan gaan we op zoek naar nieuwe inzichten. Op internet, in vakliteratuur, middels interviews, ontmoetingen en door te reizen naar plekken waar mensen goede, bijzondere en inspirerende antwoorden gevonden hebben. We leren graag van lokale zienswijzen en rituelen die kunnen bijdragen aan het creëren van duurzame en gezonde werkrelaties. Er is zoveel te ontdekken. Altijd op zoek naar verbanden. Jitske Kramer heeft zich de afgelopen jaren verdiept in:

  • Hoe mensen culturen vormen. En ook weer veranderen. En hoe ons dat helpt in het begeleiden van cultuurveranderprocessen.
  • Hoe mensen omgaan met diversiteit, polarisatie en hoe zij inclusieve (werk)culturen kunnen bouwen.
  • Hoe besluitvorming tot stand komt in groepen. Welke rol de hiërarchie en de leiders hierin hebben. Of zouden kunnen hebben. En of dat niet met meer zelfsturing kan.
  • Hoe mensen cross-cultureel het beste kunnen werken. Antropologische lessen voor internationaal teamwerk. Global Leadership. Intercultural Intelligence.

Waar Jitske Spreekt

Jitske spreekt regelmatig op congressen. Wil je weten waar en wanneer? Meer informatie en inschrijven? Klik hier om de agenda te bekijken.

Over ons

HumanDimensions kijkt naar bedrijven en organisaties door het oog van een antropoloog. Hoe vormen mensen culturen en hoe vormen culturen mensen? We reizen de wereld rond op zoek naar manieren om sterke tribes te bouwen en onderlinge relaties te verstevigen. En brengen deze kennis via ijzersterke lezingen, masterclasses en trainingen naar de wereld van organiseren en samenwerken. Deep Democracy. Inclusie. Diversiteit. Organisatiecultuur. Leiderschap.

Facebook Twiter Instagram

Facebook

EZINE

Elke zes weken een informatief, inspirerend, prikkelend ezine in je mailbox? Met artikelen, blogs, vlogs en ons laatste nieuws?

* is verplicht

© 2019 Human Dimensions B.V. Prijswijzigingen en eventuele typfouten onder voorbehoud Website door BlueBird Media. Privacy