DOE NORMAAL.

TUSSEN MACHT EN SCHATERLACH.

Dolf Jansen en Jitske KramerDoe normaal. Tussen macht en schaterlach.

Jitske Kramer en Dolf Jansen dagen elkaar uit anders te kijken naar macht, naar verschillen en overeenkomsten. Hoe inclusief is Nederland? Wat wordt er van leiders verwacht? Hoe zorgen we voor minder conflicten en meer begrip? Met antropologische lessen uit Jitske’s nieuwe boek Jam Cultures. En de stand van het land door Dolf’s ogen. Waarbij het risico bestaat dat beide sprekers ook elkaar te lijf gaan, met woorden, argumenten en emoties vanzelfsprekend.

Had je nog geen onbewuste vooroordelen? Na deze rake jamsessie met woorden zeker wel.

Te boeken als dagafsluiter (30-45 minuten). Eventueel in combinatie met Dolf en/of Jitske als dagvoorzitter.

Optreden aanvragen

Jitske: ik kijk uit naar de scherpte en alertheid die het samenwerken met Dolf van mij vraagt. Waar ik spreek over meer algemene menselijke patronen, legt Dolf de link naar de actualiteit. Zijn verrassende associaties en verbanden geven mij telkens weer nieuwe ideeën. Een extra dimensie is dat deze nieuwe inzichten vooral óp het podium ontstaan...

Dolf: ik verheug me op de samenwerking omdat er nogal wat in Jitske’s werk zit waar ik ook van alles van vind – macht, man-vrouwverhoudingen, leiderschap – en ik zeker weet dat ik aan haar sterke inhoud meer (onverwachts) kan toevoegen dan al die healers, innovators en willekeurige voorbijgangers die zij op haar reizen ontmoet. Plus ze is zo slim en snel, dat daagt me extra uit...

Dolf Jansen is cabaretier, columnist, liedjesschrijver, presentator en marathonloper. Dolf schrijft, veel en vaak: columns, gedichten, reisverhalen, interviews en voor diverse televisieprogramma’s. Ook maakt hij geregeld speciale voorstellingen op maat voor bedrijven en congressen, en interviewt (als dagvoorzitter) met scherpe tong. Op de radio is hij elke vrijdagnacht te horen met ‘Afslag Thunder Road’ en elke zaterdagmiddag met ‘Spijkers met Koppen’. Dolf is al een jaar of 18 ambassadeur van Oxfam Novib. In 2019 staan een verhalenvoorstelling (BIJNA) en natuurlijk Oudejaars2019 op het programma.

Zie website Dolf Jansen

Jitske Kramer reist de wereld rond om te leren van traditionele healers, leiders, verrassende innovators en willekeurige voorbijgangers. Op zoek naar hoe we mens kunnen zijn, samen met andere mensen. Ook als we elkaar raar en niet zo leuk vinden. Jitske vertaalt haar antropologische kennis naar de wereld van organiseren, samenwerken en leiderschap. Om de slagkracht en resultaten van individuen en groepen te verbeteren (en de wereld gewoon een beetje mooier te maken). Veelgevraagd spreker. Coauteur van De Corporate Tribe (managementboek van het jaar 2016) en Building Tribes. Auteur van Deep Democracy, Wow! Wat een verschil en het nieuwe Jam Cultures. Zie hier voor meer informatie.

Waar Jitske Spreekt

Jitske spreekt regelmatig op congressen. Wil je weten waar en wanneer? Meer informatie en inschrijven? Klik hier om de agenda te bekijken.

Over ons

HumanDimensions kijkt naar bedrijven en organisaties door het oog van een antropoloog. Hoe vormen mensen culturen en hoe vormen culturen mensen? We reizen de wereld rond op zoek naar manieren om sterke tribes te bouwen en onderlinge relaties te verstevigen. En brengen deze kennis via ijzersterke lezingen, masterclasses en trainingen naar de wereld van organiseren en samenwerken. Deep Democracy. Inclusie. Diversiteit. Organisatiecultuur. Leiderschap.

Facebook Twiter Instagram

Facebook

EZINE

Elke zes weken een informatief, inspirerend, prikkelend ezine in je mailbox? Met artikelen, blogs, vlogs en ons laatste nieuws?

* is verplicht

© 2019 Human Dimensions B.V. Prijswijzigingen en eventuele typfouten onder voorbehoud Website door BlueBird Media. Privacy