JAM CULTURES. OVER INCLUSIE: DE DYNAMIEK VAN MACHT EN VERSCHIL

Auteurs: Jitske Kramer - 2019

Uitgeverij: Management Impact

Jitske is nog volop aan het schrijven. Boek verschijnt in de lente van 2019.

Koop hier

‘Diversity is about being invited to the party. Inclusion is about being asked to join in and dance.’ - Verna Myers

We leven niet meer in afgesloten familiegroepen, maar wonen en werken samen met mensen uit allerlei culturen en met allerlei achtergronden. Dat is mooi, want voor het oplossen van complexe vraagstukken hebben we vele invalshoeken nodig. Innovatie betekent samenwerken met mensen uit verschillende vakgebieden, landen en organisaties. Leiderschap vindt plaats op de grens tussen deze verschillende (sub)groepen. Het maakt inclusie, goed omgaan met diversiteit, een van de grootste uitdagingen van deze tijd.

Inclusie staat al snel op scherp bij fusies, teamwerk of samenleven met verschillende etnische groepen. Omdat het gaat over wie zich aan wie moet aanpassen, wat we wel en niet normaal vinden, wie wat beslist, wie mee mag doen en wie vooral niet … Onderwerpen waar we niet licht en energiek over spreken met elkaar. En tegelijk is inclusie een maker of breker. Co-creatieprocessen stranden door verschillende organisatieculturen. Mensen worden uitgesloten vanwege hun kleur, geloofsovertuiging, leeftijd of seksuele geaardheid. Kinderen vinden hun plek op school niet, omdat ze anders zijn.

Inclusie is een hot topic, met een onderliggende dynamiek van macht en verschil. We hebben een energieke taal nodig om onderlinge pijnpunten te benoemen, zonder dat iedereen meteen op zijn achterste benen staat. Dit boek biedt zo’n taal. We kijken naar inclusie als een jamsessie. In Jam Cultures durft iedereen zijn of haar eigen geluid te laten horen, om samen in voortdurende afstemming tot een beter geheel te komen. Met truth en dare. Met power en love. Met krachtige begrenzing en liefdevolle aandacht. Snoeihard en soft tegelijkertijd. Een must voor leiders van deze tijd en voor tribes van de toekomst.

Corporate Tribes

Waar Jitske Spreekt

Jitske spreekt regelmatig op congressen. Wil je weten waar en wanneer? Meer informatie en inschrijven? Klik hier om de agenda te bekijken.

Over ons

HumanDimensions kijkt naar bedrijven en organisaties door het oog van een antropoloog. Hoe vormen mensen culturen en hoe vormen culturen mensen? We reizen de wereld rond op zoek naar manieren om sterke tribes te bouwen en onderlinge relaties te verstevigen. En brengen deze kennis via ijzersterke lezingen, masterclasses en trainingen naar de wereld van organiseren en samenwerken. Deep Democracy. Inclusie. Diversiteit. Organisatiecultuur. Leiderschap.

Facebook Twiter Instagram

Facebook

EZINE

Elke zes weken een informatief, inspirerend, prikkelend ezine in je mailbox? Met artikelen, blogs, vlogs en ons laatste nieuws?

* is verplicht

© 2019 Human Dimensions B.V. Prijswijzigingen en eventuele typfouten onder voorbehoud Website door BlueBird Media. Privacy